Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanı...

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü nedir, puan türü nedir, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Sağlık Kurumları İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü; kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarında ara kademe yönetimi üstlenebilecek işletmecileri yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği nedir
Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Emekli Sandığı, Bağkur, Ssk Gibi Kuruluşlar

2- İlaç Ve Tıbbi Cihaz Üreten Endüstri Kuruluşları

3- Kamu Hastaneleri

4- Özel Hastaneler (Özellikle hasta kabul birimleri)

5- Özel Sigorta Şirketleri

6- Rehabilitasyon Merkezleri

7- Sağlık Araştırma Merkezleri

8- Üniversite Hastaneleri

 

Sağlık Kurumları İşletmecisi kamu, üniversite ve vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Sağlık İl Müdürlüğü benzeri kuruluşların sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç ve tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında ve sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Sağlık kuruluşlarının çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi gereğinin giderek daha fazla hissedilmesi ile bu alanda eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinim artacaktır.

Sağlık bilimleri fakültelerinin ve/veya sağlık meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinde öğretim görevlisi olarak çalışabilirler.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Hastane bilgi yönetim sistemlerini kontrol eder.

2- Faturalama, muhasebe, ayniyat, personel, döner sermaye, tahakkuk iş ve işlemlerini kontrol eder ve düzenler.

3- Performans ve kalite çalışmalarını analiz eder.

4- Veri kayıt gibi işlemlerde ve istatistiki birimlerde her türlü bilgi, belge takibi ve kaydını yapar.

5- Birimlerin faaliyetlerini sürdürür ve sorumluluk alarak birim yönetimini alır.

6- Bilgisayarda yazışma yapar, üst yönetimin istediği bilgileri temin eder.

7- İşletmenin sağlık politikasını oluşturur.

8- Sağlık hizmetlerinin etkin olarak sunulabilmesi için gereken mali ve insan gücünü temin eder.

9- Sektördeki gelişmeleri takip eder.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Sağlık Kurumları İşletmeciliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Sağlık Kurumları İşletmecisinin çalışma ortamı çalıştığı işletmenin özelliğine göre farklılık gösterir. Genellikle büro ortamında masa başında çalışırlar. İlaç ve tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarındaki çalışma ortamında kimyasal madde kokusu olabilmektedir

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Bilgisayar

2- Kırtasiye malzemesi

3- Çalışılan birime göre yazıcı, fotokopi ve benzer cihazlar

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Sağlık Kurumları İşletmeciliği maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Sağlık Kurumları İşletmeciliği maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi

-İşletme

-Sağlık Yönetimi

-Sosyal Hizmet

-Uluslararası İşletme Yönetimi

 

2 Yıllık Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Hukukun Temel Kavramları, İktisada Giriş I, İşletme İlkeleri, Genel Muhasebe, Tıbbi Dokümantasyon, İngilizce.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Sağlık Hukuku, İşletme Fonksiyonları, Sağlık Hizmetleri Pazarlaması, Sağlık Kurumları Mevzuatı, Temel Sağlık Hizmetleri, İngilizce.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tıbbi İstatistik, Sağlık Kurumları Yönetimi I, Sağlık Sigortacılığı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Sağlık Kurumlarında Bilgi Sistemleri, Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim, Sağlık Kurumlarında Kalite Yönetimi, Sağlık Kurumlarında Maliyet Yönetimi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Değişime ayak uydurabilmeli ve esnek düşünüp yenilik yapabilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Liderlik özelliklerine sahip olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- İnsanlarla iyi iletişim kurabilmeli.

6- Kendini geliştirmeye istekli ve coşkulu olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Olayları ve sorunları bir bütünlük içinde görebilme ve anlayabilmeli, başkaları için açık olmayan bağlantıları, tutarsızlık ve karşıtlıkları görebilmeli, karmaşık durumlarda anahtar olayı veya hareketleri tanımlayabilmeli ve benzetilen nesneler arasındaki ilişkiyi görebilmeli.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

10- Sorun çözme, temsil etme, görüşme yapabilme, karar verme, kendini yazılı ifade, konuşma, analiz yapma, sentez yapma, planlama gibi alanlarda yetenekli olmalı.

11- Sosyal bilimlerle ilgili ve sosyal bilimler alanda başarılı olmalı.

12- Üst düzeyde yeteneklere sahip olmalı.

 

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Okuyanlar ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Sağlık Kurumları İşletmeciliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz. 

YORUMLAR

BLOGGER: 11
  1. Bu bölümü boşuna okumayın hiç bir şekilde iş imkanı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle iş imkanı en yüksek bölümlerden biri özellikle büyük şehirlerde. Üstelik mezunlar çok yüksek ücret ödenmekte.

      Sil
    2. Meraba ben de bu send mimari restorasyon okucam nasıl sizce güzel bir meslek mi

      Sil
  2. Tekstil teknolojisinden Mezun olup iş arayan arkadaşlar lütfen bana ulaşın 05324436684

    YanıtlaSil
  3. Endüstriyel kalıpçılık başta Manisa, Bursa, Kocaelı, Gebze, İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun gibi sanayisi gelişmiş veya büyük şehirler olmak üzere çok fazla eleman ihtiyacı olan bölümlerden biridir. Üstelik yeni mezunlar dahi çok yüķsek ücretler alabilmektedir.üstelik uygulaması çok fazla olduğu için çok keyifli bölümlerden biridir. Endüstriyel Kalıpçılık programi Üniversite okumak için ayırdığın zamanın fazlası ile karşılığını verecek bölümlerden biridir.

    YanıtlaSil
  4. Okumayı dusunuyom onerileriniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bende bu bölümü düşünüyorum ama iki farklı yorum var. Sen gittin mi bu bölüme lütfen cevap ver

      Sil
  5. Bu bölüm mezunuyum senelerdir atama yok .bekardim evlendim 2 çocuğum oldu hala atama yok malesef

    YanıtlaSil
  6. Sağlık kurumu işletmeciligi 2 sinif öğrencisiyim lanet olsun bu bölümü okuduğum güne yanlış tercih yanlış seçim yaptim bilseydim yanından bile geçmezdim dersler çok zor ve hic bir iş imkani yok

    YanıtlaSil
  7. Bu bölüm mezunuyum keşke okumasaydım kesınlıkle onermıyorum sadece bir işletme okusanız önünüz daha açık olur emın olabılırsınız

    YanıtlaSil
  8. Bu bölümü boşuna okumayın. İş imkanı, atama yok. Büro yönetimi, Veterinerlik, Tarım ve Ormanı, Acil Yardımı okuyun hemen atamanız olur.

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwVwxglpyn02dvwQ4G9KR-iivm5bOUEL-lVvLyu6HNhm5igECZlwEFpKFoKAUvXMM3Ji09fCYQP4d4DwV16VGW7dFf2_s9j38_oDP97lfQ366W1OXsIgkPD1xdDlN9j42Yo2IQPAJ51bWt/s16000/saglik-kurumlari-isletmeciligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwVwxglpyn02dvwQ4G9KR-iivm5bOUEL-lVvLyu6HNhm5igECZlwEFpKFoKAUvXMM3Ji09fCYQP4d4DwV16VGW7dFf2_s9j38_oDP97lfQ366W1OXsIgkPD1xdDlN9j42Yo2IQPAJ51bWt/s72-c/saglik-kurumlari-isletmeciligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/saglk-kurumlar-isletmeciligi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/saglk-kurumlar-isletmeciligi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content