Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile t...
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü nedir, puan türü nedir, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
2 Yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Nedir?
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü; saç bakımı ve güzellik sektöründe çağın teknolojisini kullanarak, müşterilerinin istekleri doğrultusunda vücut ve cilt bakımı, epilasyon, makyaj, masaj, el, ayak ve tırnak bakımını tekniğine uygun olarak yapan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 2 yıl olan Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:
1- Güzellik merkezleri
2- Kuaför salonları
3- Kozmetik ürünler satışı yapan firmalar
4- Özel hastaneler
5- Spor merkezleri
6- Masaj merkezleri
7- Sine ma ve dizi sektörü
8- Televizyon stüdyoları
9- Akşam Sanat Okulları
10- Halk Eğitim Merkezleri
11- Kendi kuaför salonları
Bölüm mezunları; kendilerine ait iş yeri açabilirler. Kamu ve özel sektör kuruluşlarında Saç Bakımı ve Güzellik Uzmanı olarak çalışabilirler. Bunun için önlisans KPSS oturumunda yeterli puanı almaları gerekir. Meslek elemanları ayrıca kozmetik ürün satışı yapılan mağazalarda reyon uzmanı olarak da çalışabilmektedirler.
Meslek teknolojik gelişmelerden etkilenmekte, kullanılan malzeme, ürün ve araçlarda çeşitlilik artmaktadır. Ayrıca, meslek elemanlarının çalışabileceği iş yerlerinin çeşitlendiği ve çoğaldığı da söylenebilir. Meslek elemanları cilt doktorları ve fizyoterapistlerle çalışabildikleri gibi rehabilitasyon merkezlerinde de iş bulabilmektedirler. Ayrıca, fizik tedavide masaj, plastik cerrahi kliniklerinde ameliyat öncesi ve sonrası cilt bakımı, sahne sanatlarında makyaj da yaptıkları işler arasında sayılabilir.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri mezunlarının görevleri şunlardır:
1- İşyerinin temizliğini ve düzenini sağlar.
2- Kişinin saç, yüz ve vücut yapısını inceler.
3- Kullandığı aletlerin hijyen, bakım ve kontrolünü yapar.
4- Müşterilerinin istek ve beklentilerine göre masaj yapar.
5- Müşterilerinin yüz hatlarına ve tenine uygun makyaj yapar.
6- Müşterileriyle iletişim kurar.
7- Müşterinin sağlık durumunun işleme uygunluğunu belirler.
8- Randevu sistemine göre müşterilerini karşılar.
9- Solaryum (bronzlaşma) işlemini uygular.
10- Tırnak, el ayak bakımı yapar.
11- Vücut ve cilt bakımı, epilasyon yapar.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları
Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:
Güzellik merkezleri, güzellik salonları, masaj salonları gibi kapalı yerlerde, yoğun bir şekilde çalışır. Çalışma ortamında müşteriler ve diğer çalışanlarla sürekli iletişim halindedir.
Meslekte
Kullanılan Araç-Gereçler
1- Ağda cihazı
2- Ayaklı büyüteç (lup), wapozon (buhar makinesi)
3- Cilt bakım cihazı
4- Compakt Set, solaryum ünitesi
5- El ayak tırnak bakımı aletleri ve makineleri
6- Epilasyon cihazı, zayıflama ünitesi
7- Makyaj malzemeleri
8- Parafin cihazı
9- Saç bakım ürünleri
10- Saç boyaları
11- Sedye, masaj aleti
12- Vücut, cilt, saç bakım ürünleri
13- Yosun battaniyesi
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri maaşları 5000-7000 lira arasındadır.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?
2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:
1- Kimya
2 Yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Dersleri Nelerdir?
1.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Temel Bilgi Teknolojisi, İngilizce I (ENG), Kozmetik Ürünler, Mikrobiyoloji ve Hijyen, Temel Makyaj, Saç ve Cilt Hastalıkları, Cilt Bakım Uygulamaları, Saç Yapımı ve Bakımı I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I.
1.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
İngilizce II (ENG), Temel Kimya, Depilasyon, Plastik Makyaj, Saç Yapımı ve Bakımı II, Masaj, El-Ayak ve Tırnak Bakımı, Vücut Bakım Uygulamaları I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili I, Türk Dili II.
2.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Temel Vücut ve Fizyoloji Bilgisi, Vücut Bakım Uygulamaları II, Özel Masaj Teknikleri, Kalıcı Makyaj, Epilasyon, Saç Renklendirme I, Saç Kesimi I.
2.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Estetik ve Etik, İşletme Yönetimi, Takma Saç ve Sakal Yapım Uygulamaları, Tırnak Süsleme Teknikleri, Seminer, Saç Renklendirme II, Saç Kesimi II.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
3- Planlı çalışmayı bilmeli.
4- Ekip çalışmasını sevmeli.
5- El ve parmaklarını ustalıkla kullanabilmeli.
6- Estetik görüşe sahip olmalı.
7- Renkleri ayırt edebilmeli.
8- Kimyasal maddelere karşı alerjisi olmamalı.
9- Güler yüzlü, sabırlı müşterilerinin duygularına ve ihtiyaçlarına karşı anlayışlı olmalı.
10- İnsanlarla iyi iletişim kurabilmeli.
11- Dış görünümüne özen göstermeli, bakımlı, temiz olmalı.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Okuyanlar ve Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR