Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Nedir? Maaşları Ne Kadar?

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tan...

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Raylı Sistemler Yol Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Nedir?

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümü; demiryollarında yol alt yapısı, bakımı üst yapı tekniği ve bakımı, demiryolu döşenecek alanda traverslerin, demiryollarının döşenmesi, bağlantıların ve geçitlerin yapılması, demiryollarının bakımı ve onarımı ile ilgili işleri inşaat veya makine mühendisinin gözetiminde yapan kişileri yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi nedir
Raylı Sistemler Yol Teknolojisi

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

Demiryolu ulaşımının güvenli ve hızlı olması, ayrıca bu konunun ülke ekonomisi ile endüstrileşmesinde gittikçe artan bir öneme sahip olması, son yıllarda ülkemizde de bu konuya daha ciddi yaklaşılmasına neden olmuştur. Tüm dünyada demiryolu ulaşımının giderek hızla gelişmesi, elektrifikasyon ve sinyalizasyona yönelik yeni uygulamalar, geçmiş yıllara göre daha karmaşık hale gelen demiryolu trafiğinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesinin önemini de artırmıştır.

 

Meslek elemanları TCDD Genel Müdürlüğü ve bazı büyükşehir belediyelerince taşeron firmalara verilen metro ve tramvay yapımı işleri bu meslekte çalışma alanlarıdır.

Raylı sisteme yönelik toplu taşıma uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılması durumunda bu meslekte iş bulma olanağı daha da artacaktır.

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Raylı Sistemler Yol Teknolojisi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Raylı Sistemler Yol Teknolojisi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Balastı kontrol eder.

2- Demiryolu hattı bakım ve onarım işlemlerini yapar.

3- Demiryolu hattı döşeme işlemlerini yapar.

4- Demiryolu hattı güzergahını kontrol eder.

5- Makasları kontrol eder.

6- Rayları, ray bağlantılarını ve ray yastıklarını kontrol eder.

7- Teçhizatın genel kontrolünü yapar.

8- Traversleri ve travers bağlantılarını kontrol eder.

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Raylı Sistemler Yol Teknolojisi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Teknikerleri çalışmalarını genellikle açık havada, soğuk, sıcak, yağışlı hava koşullarında yürütürler. Görevi yaparken dikkatsizlik önemli kazalara ve çok büyük mali kayıplara yol açabilir. Görev yaptığı kimselerle ekip halinde ve koordineli olarak çalışırlar.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Teknikerleri çalışmalarını genellikle açık havada, soğuk, sıcak, yağışlı hava koşullarında yürütürler. Görevi yaparken dikkatsizlik önemli kazalara ve çok büyük mali kayıplara yol açabilir. Görev yaptığı kimselerle ekip halinde ve koordineli olarak çalışırlar.

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Raylı Sistemler Yol Teknolojisi maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Raylı Sistemler Yol Teknolojisi maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

1- İnşaat Mühendisliği

2- Raylı Sistemler Mühendisliği

 

2 Yıllık Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Temel Bilgi Teknolojisi, İngilizce I (ENG), Matematik I, Raylı Sistem Bilgisi, İş Güvenliği, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Teknik Resim, Türk Dili I.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

İngilizce II (ENG), Matematik II, Statik Mukavemet, Raylı Sistem Trafiği, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri II, Yapı Malzemeleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Topografya, Türk Dili II.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Zemin Mekaniği, Kent İçi Raylı Ulaşım Sistemleri I, Yol Altyapısı ve Bakımı, Yol Makineleri, Köprüler ve Tüneller.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Kent İçi Raylı Ulaşım Sistemleri II, Üst Yapı Tekniği ve Bakımı, Ray Kaynağı, Yol Projesi ve Demiryolu Tekniği, Teknik İngilizce (ENG), Topluma Hizmet Uygulamaları (TR).

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi bölümüne son beş yılda toplamda 92 kontenjan verilmiş ve atamalar 71 ve üzeri puanlarla gerçekleşmiştir.

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Çabuk ve doğru karar verebilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Teknolojiye karşı ilgili olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Fizik ve matematik derslerine ilgili ve bu alanlarda başarılı olmalı.

6- Bedence sağlam olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Mekanik yeteneği gelişmiş olmalı.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

10- Yönergeyi izleyebilmeli.

 

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Okuyanlar ve Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Raylı Sistemler Yol Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
  1. Bu bölümü bitirdikten sonra hemen iş bulamıyormuyuz bulabilmek için kpss sınavına girmemiz şartmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen iş bulamıyorsun önce 2 sene atama bekliyorsun atamalar açılır seninde +85 kpss puanın varsa tr nin ücra bir yerine torpilin varsa ataniyorsun

      Sil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Nedir? Maaşları Ne Kadar?
Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Bölümü Nedir? Maaşları Ne Kadar?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxjvC4LF8oQhbxGXtFBu39VhALbdd4U8S4McaouxVdYJ1R7WXnCrkPj5GORo4d-u7b6iNIoc3ZAcR1tEqz7xS01V_sqzdFw59oWNvyxTLmjoY8hAIOQ29P8AHFh9MShia6ZmR6xfq20V03/s16000/rayli-sistemler-yol-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxjvC4LF8oQhbxGXtFBu39VhALbdd4U8S4McaouxVdYJ1R7WXnCrkPj5GORo4d-u7b6iNIoc3ZAcR1tEqz7xS01V_sqzdFw59oWNvyxTLmjoY8hAIOQ29P8AHFh9MShia6ZmR6xfq20V03/s72-c/rayli-sistemler-yol-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/rayl-sistemler-yol-teknolojisi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/rayl-sistemler-yol-teknolojisi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content