Perfüzyon Teknikleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

BÖLÜM TÜM ÜNİVERSİTELERDEN KALDIRILDI, BÖYLE BİR BÖLÜM YOK ARTIK!!! Perfüzyon Teknikleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve...

BÖLÜM TÜM ÜNİVERSİTELERDEN KALDIRILDI, BÖYLE BİR BÖLÜM YOK ARTIK!!!

Perfüzyon Teknikleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Perfüzyon Teknikleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Perfüzyon Teknikleri bölümü nedir, puan türü nedir, Perfüzyon Teknikleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Perfüzyon Teknikleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Perfüzyon Teknikleri Bölümü Nedir?

Perfüzyon Teknikleri bölümü; uzman hekim gözetiminde; kalp ameliyatlarında kullanılan kalp-akciğer makinesini, dolaşım veya solunum yetmezliklerinde kullanılan kalp-akciğer destek cihazlarını, böbrek yetmezliğinde kullanılan diyaliz cihazlarını, hemodiyafiltrasyon ve ototransfüzyon cihazlarını hazırlayıp çalıştıracak ve takip edecek teknikerler yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Perfüzyon Teknikleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Perfüzyon Teknikleri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Perfüzyon Teknikleri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Perfüzyon Teknikleri bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Perfüzyon Teknikleri nedir
Perfüzyon Teknikleri

Perfüzyon Teknikleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Perfüzyon Teknikleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Perfüzyon Teknikleri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Diyaliz merkezleri

2- Kamu Hastaneleri

3- Özel Hastaneler

4- Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastaneleri

 

Perfüzyon Teknikleri programını başarıyla bitirenler, kamu ve özel sektörde, kalp ameliyatı ve organ nakli yapılan hastanelerde çalışabilecekleri gibi bilimsel araştırmalarda görev alabilir, biyomedikal cihaz firmalarında istihdam imkanı bulabilirler.

 

Perfüzyon Teknikleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Perfüzyon Teknikleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Perfüzyon Teknikleri mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Kalp akciğer cihazlarını kullanarak ameliyat esnasında hastanın oksijen almasını ve karbondioksit vermesini sağlamak.

2- Ameliyat esnasında kan dolaşımını sürekli kontrol etmek.

3- Makinelerin ısıtılması ve soğutulması için destek hizmeti vermek.

4- Kalp ameliyatı esnasında fazla kanın atılmasını sağlayarak cerrahların ameliyatı rahatça yapabilmesini sağlamak.

5- Ameliyat esnasında kanın yoğunluğunu makineleri kullanarak düzenlemek.

6- Mesai saatleri içerisinde acil hastalar için ameliyat odasında hazır olmak.

7- Ameliyat esnasında tam ve net bir şekilde kayıtları tutmak.

8- Hastanın zarar görmeyeceği şekilde makineleri kullanmak.

9- Laboratuvar analizlerinde görev almak.

 

Perfüzyon Teknikleri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Perfüzyon Teknikleri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Perfüzyon Teknikleri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Görev ortamı genellikle çok temizdir. Çalışırken hasta insanlarla etkileşim halindedirler ve onların duygularını anlama, sabır ve şefkatle davranma durumundadırlar. Ayrıca, meslektaşları, doktorlar, hemşireler, ebeler ve sağlık müdürlüğü elemanlarıyla iletişimde bulunur. Görev tam gün yapılır. Gece ve hafta sonu nöbetleri vardır, 8 saatlik vardiya halinde de çalışırlar.

 

Perfüzyon Teknikleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Perfüzyon Teknikleri maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Perfüzyon Teknikleri maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Perfüzyon Teknikleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Perfüzyon Teknikleri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Perfüzyon Teknikleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

1- Hemşirelik

2- Perfüzyon

 

2 Yıllık Perfüzyon Teknikleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I, Perfüzyon Teknolojisi, Temel Kardiyopulmoner Bypass, Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Türk Dili I, Hematoloji.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II, Dolaşım ve Solunum Fizyolojisi, Genel Kalp Hastalıkları, Klinik Perfüzyon Uygulama I, Güzel Sanatlar, Farmakoloji, Türk Dili II.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Pediatrik Perfüzyon, Kariyer ve Yaşam, CPB Teknolojisinin Klinik Kullanımı, Klinik Perfüzyon Uygulama II, Seçmeli Ders I, Enfeksiyon Kontrol ve Sterilizasyon Esasları, Yabancı Dil I.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Ekstrakorporal Dolaşımda Kullanılan Yandaş Teknikler, EKG Analizi, Ekstrakorporal Dolaşımda Hasta Monitorizasyonu, Hayatı Tehdit Edici Komplikasyonlar, Temel İlkyardım, Mezuniyet Projesi,

 

Perfüzyon Teknikleri Programı ikinci sınıf öğrencileri (4.yarıyıl sonunda) Staj Eğitim Komisyonu’nun belirlediği tarihlerde (Temmuz-Ağustos aylarında) 30 (otuz) iş günü zorunlu staj yaparlar. Tüm derslerini veren (başarısız dersi olmayan) öğrenciler ise dönem içinde de staj yapabilirler. Stajlarını üniversitemiz ile Afiliye (Birlikte Kullanım) Protokolü olan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Uygulama ve Araştırma Hastaneleri ilgili bölümlerinde yapacaklardır. Staj değerlendirmesi ve uygulamaları Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi esaslarına göre yapılır. 

 

Perfüzyon Teknikleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Perfüzyon Teknikleri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Perfüzyon Teknikleri bölümüne son beş yılda sadece 1 kontenjan verilmiş ve 78 puanla atama yapılmıştır.

 

Perfüzyon Teknikleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Perfüzyon Teknikleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Adaptasyonu yüksek olmalı.

2- Bilgilerini sürekli güncellemeli.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Ekip çalışmasına yatkın olmalı.

5- Ekip çalışmasını sevmeli.

6- İletişim becerileri güçlü olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sorumluluk sahibi olmalı.

10- Teknolojik yeniliklere açık olmalı.

11- Yenilikçi olmalı.

 

Perfüzyon Teknikleri Okuyanlar ve Perfüzyon Teknikleri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Perfüzyon Teknikleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Perfüzyon Teknikleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Perfüzyon Teknikleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Perfüzyon Teknikleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGmSD_F-CyHcIXQazx8cp5hTW6K-8M3sjLfHC9ibOmC4n9e6_gjNuKlGiFLwwJd8n1anzB5Ybvl2fg-jBLZ3E-BEWGEV3CYnnAZmOrEsTETuG5iFLIEH9u4HHJ8fdbDWt8tCsjDiKK11QH/s16000/perfuzyon-teknikleri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGmSD_F-CyHcIXQazx8cp5hTW6K-8M3sjLfHC9ibOmC4n9e6_gjNuKlGiFLwwJd8n1anzB5Ybvl2fg-jBLZ3E-BEWGEV3CYnnAZmOrEsTETuG5iFLIEH9u4HHJ8fdbDWt8tCsjDiKK11QH/s72-c/perfuzyon-teknikleri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/perfuzyon-teknikleri-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/perfuzyon-teknikleri-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content