Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile ...

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümü nedir, puan türü nedir, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Nedir?

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümü; perakende mal satışı yapan ticarethanelerde müşteriye malı tanıtan ve satmaya çalışan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi nedir
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Süpermarketler
2- Hipermarketler
3- Mağazalar
4- Alışveriş Merkezleri

 

Perakende satış elemanlarının orta ve büyük ticarethanelerde çalışma olanakları vardır. Hizmet sektörünün gelişmesine paralel olarak tezgahtarlık mesleğinin önemi ve bu meslek elemanlarına duyulan ihtiyaç artmaktadır. Süper ve mega marketlerin ortaya çıkışı, nitelikli eleman ihtiyacını daha da artırmaktadır. Özellikle büyük illerde, turistik yörelerde iş bulma olanağı fazladır. Kendisini tezgahtarlık mesleğinde yetiştiren kişi, sermayesi olduğu takdirde kendi işini de kurabilir.

 

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Satılacak malları cins, kalite ve fiyatlarına göre sınıflandırır. Özürlü veya kullanılmaz durumdaki malları ayırarak ilgili birimlere gönderir.

2- Satışa sunulacak malları teslim alır, mal giriş kayıtlarını tutar ve etiketler.

3- Malları raflara yerleştirir, vitrin düzenlemesine yardımcı olur.

4- Müşteriyi psikolojik olarak etkilemeye çalışır ve onu, satın almaya teşvik eder.

5- Satılan malın satış fişini düzenler ve her gün satılan malların dökümünü yapar, günlük satış cirosunu hesaplar ve satış fişlerini mal çıkış defterine işler.

6- Mal stoklarını kontrol ederek bir sonraki satış günü için ne kadar satış yapabileceğini ilgililere bildirir ve ona göre depodan mal getirtir.

 

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Satış elemanlarının çalışma ortamı sattıkları malın türüne göre değişir. Örneğin, inşaat malzemesi satan iş yeri tozlu olabilirken gözlük satan bir işletme çok temiz olabilir. Perakende satış elemanları çalışmalarında birinci derecede insanlarla ilgilidirler. İş, sürekli ayakta durmayı gerektirir. Bu yüzden meslek üyeleri arasında bel rahatsızlığı, varis gibi hastalıklar görülmektedir. Ayrıca çalışma yoğunluğunda özel günlere ve mevsimlere bağlı olarak değişiklik olabilmektedir. (örn, hafta sonu çalışması.)

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Çeşitli mallar ve satış fişi kullanır.

 

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Ekonomi ve Finans

-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

-Halkla İlişkiler ve Tanıtım

-İletişim

-İletişim Bilimleri

-İşletme

-Lojistik Yönetimi

-Pazarlama

-Reklam Tasarımı ve İletişimi

-Reklamcılık

-Teknoloji ve Bilgi Yönetimi

-Uluslararası İşletme Yönetimi

-Uluslararası Ticaret

-Uluslararası Ticaret ve Finansman

-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

-Uluslararası Ticaret ve Lojistik

-Yönetim Bilişim Sistemleri

 

2 Yıllık Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Hukukun Temel Kavramları, İktisada Giriş, Pazarlama İlkeleri, Organizasyonlarda Davranış, Yabancı Dil I.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

İşletme Fonksiyonları, Kişisel Satış Teknikleri, Perakendeciliğe Giriş, Tüketici Hukuku, Yabancı Dil 2.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Perakendecilikte Müşteri İlişkileri Yönetimi, Mağaza Atmosferi, Perakende Yönetimi, Tüketici Davranışlari, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

E-Perakendecilik, Perakendecilikte Ürün Yönetimi, Satış Yönetimi, Sosyal Medya, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Türk Dili 2.

 

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümüne son beş yılda sadece 1 kontenjan verilmiş ve 1 kişi 85 puanla atanmıştır.

 

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Planlı çalışmayı bilmeli.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Bir çok şeye aynı anda dikkat edebilmeli.

6- Güler yüzlü ve sabırlı olmalı, başkalarını etkileyebilmeli.

7- Uzun süre ayakta durabilmeli.

8- Yönergelere uygun davranabilmeli.

9- Ellerini çabuk ve ustalıkla kullanabilmeli.

 

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Okuyanlar ve Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. Merhaba ben yaklaşık 6 yıldır market işletiyorum. Ancak bu işletim sistemi çok düzensiz çalışıyor abimle ortak açtık muhasebe Yönetim planlama gibi bir çok fonksiyon düzensiz işliyor. Sonra market işletmek için eğitim almam gerektiğine inandım abim her ne kadar katilmasa da ya da tüm aile de bunu onaylamiyor kâr zarar gelir gider bunlar hiç hesaplanmiyor. Çok borç gidiyor abimde kâr etmiyoruz diye hayiflaniyor bu nedenden dolayı perakende satış ve mağaza yönetimi işletme gibi alanlarda profesyonel eğitim almam gerektiğine inanıyorum.

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOzVSikMxxOfNiU9HM_Hkp4v8-PSMWJovl_PQNQ40aaJ35rTnDGDUFo9JH-61WCT__7tvapKkoOm1mRR-CirwXmN29ECyWRlO_EW9Fqd8eO_r4I0cRUOjwcVW_Pm2mAWwVdrvPaqFjpXo2/s16000/perakende-satis-ve-magaza-yonetimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOzVSikMxxOfNiU9HM_Hkp4v8-PSMWJovl_PQNQ40aaJ35rTnDGDUFo9JH-61WCT__7tvapKkoOm1mRR-CirwXmN29ECyWRlO_EW9Fqd8eO_r4I0cRUOjwcVW_Pm2mAWwVdrvPaqFjpXo2/s72-c/perakende-satis-ve-magaza-yonetimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/perakende-sats-ve-magaza-yonetimi.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/perakende-sats-ve-magaza-yonetimi.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content