Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Nükleer Tıp Teknikleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığım...


Nükleer Tıp Teknikleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Nükleer Tıp Teknikleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Nükleer Tıp Teknikleri bölümü nedir, puan türü nedir, Nükleer Tıp Teknikleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Nükleer Tıp Teknikleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Devlet hastaneleri ile özel hastanelerde nükleer tıp alanında çalışan teknikerlere "Nükleer tıp teknikeri" denir. Meslek alanında uzmanlaşan teknikerler, teşhis ve tedavi için gerekli malzemeleri doğru bir şekilde kullanabilmeyi öğrenir. Nükleer tıpta kullanılan radyoaktif maddelerin güvenli ve etkin bir şekilde hazırlanmasını sağlayan, gelişen teknolojiyi sahada doğru bir şekilde kullanan, radyasyon güvenliği konusunda eğitimli kişiler, nükleer tıp teknikerliği yapar. Meslek profesyoneli, bunların yanı sıra teknolojik cihazlarla görüntüleme ve görüntülerle ilgili gerekli işlemleri de gerçekleştirir.

2 Yıllık Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Nedir?

Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü; nükleer tıpta teşhis ve tedavi için radyoaktif maddeleri güvenli ve yetkin bir şekilde hazırlayıp kullanabilen, teknolojik cihazlarla görüntüleme ve görüntülerin proses işlemlerini yapabilen, radyasyon güvenliği konusunda eğitimli, gelişen teknolojiyi sahada uygulayabilecek teknik donanımda, bilgiyi sentezleme becerisine sahip, göz ve el koordinasyonunu rahat kullanabilen, iletişim becerilerini kullanabilen, nükleer tıp uzmanı ve diğer sağlık personeli ile koordinasyon sağlayabilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştiren bir önlisans programıdır.

Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Nükleer Tıp Teknikleri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Nükleer Tıp Teknikleri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Nükleer Tıp Teknikleri bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
 
Nükleer Tıp Teknikleri mezunları ne iş yapar
Nükleer Tıp Teknikleri

Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Nükleer Tıp Teknikleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Nükleer Tıp Teknikleri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Kamu hastaneleri
2- Üniversite hastaneleri
3- Özel Hastaneler
4- Bölüm ile ilgili araştırma-geliştirme laboratuvarları
5- Radyofarmasötik üretim merkezleri

Mezunlar; Nükleer Tıp uzmanının gözetim ve denetiminde kamu, özel ve üniversite hastanelerinin Nükleer tıp bölümünde, sağlık sektöründe hizmet veren firmalarda, ilgili ARGE laboratuvarları ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.

Nükleer Tıp Teknikleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Nükleer Tıp Teknikleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Nükleer Tıp Teknikleri mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Efor testini yapmak üzere hastaya yardımcı olur.
2- Görüntüleme ve tedavi amaçlı radyofarmasötikleri sıcak laboratuvarda işaretler.
3- Hastaya tanı koymak için kullanılan görüntüleme cihazlarını kullanır.
4- Kullanılan teknolojik cihazların kalite ve kontrolünü yapar.
5- Radyoaktif maddeleri kullanarak hastaya vücut dışındaki tetkikleri uygular.
6- Radyofarmasötikleri doktor gözetiminde hastaya uygular.
7- Radyonüklid tedavi uygulamasında hastaya yardımcı olur.
8- Sayım cihazlarını kullanır.

Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Nükleer Tıp Teknikleri maaşlar 4500-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Nükleer Tıp Teknikleri maaşları 3500-4000 lira arasındadır.

Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Nükleer Tıp Teknikleri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Nükleer Tıp Teknikleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi

-Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

-Hemşirelik

-Sağlık Yönetimi


2 Yıllık Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, Anatomi ve Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Güzel Sanatlar, Nükleer Tıp Fiziği, Nükleer Tıbba Giriş, Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan Korunma.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, Radyolojik Anatomi, Nükleer Tıp Görüntüleme, Radyofarmasi I, Klinik Eğitim ve Uygulamaları I, Nükleer Tıp Laboratuvarı (Sıcak Oda) I, Görüntüleme Cihazlarının Yapısı.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Radyofarmasi II, Nükleer Tıp Laboratuvarı (Sıcak Oda) II, Yabancı Dil I, Radyolojik İnceleme, Klinik Eğitim ve Uygulamaları II, Bilgi ve İletişim Teknolojileri.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Radyoterapi, Tıbbi Etik ve Hasta Hakları, Tıbbi Görüntüleme Sistemleri, Yabancı Dil II, Temel İlk Yardım, Mezuniyet Projesi, Sağlık Hukuku ve Mevzuatı.

Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Nükleer Tıp Teknikleri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Nükleer Tıp Teknikleri bölümüne son beş yılda sadece 2 kontenjan verilmiş ve 78 ile 86 puanla atama gerçekleşmiştir.

Nükleer Tıp Teknikleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Nükleer Tıp Teknikleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
2- Ekip çalışmasını sevmeli.
3- İnsanlarla iletişimi iyi olmalı.
4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
5- Planlı çalışmayı bilmeli.
6- Teknolojiyi iyi kullanmalı.
7- Temiz ve titiz olmalı.

Nükleer Tıp Teknikleri Okuyanlar ve Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Nükleer Tıp Teknikleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Nükleer Tıp Teknikleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqVyK7Jcq1NPvDmuruLLDsLGQZbICCP1b1zLRZIgK7kn7hAoaFAl3ULL_J2GngEA8pCp14PCpEnF2ERWQTRTWyENPNc3iWN-6MaL1TdFVZyP41Q1rpGa9bCGNXENn_Fcy1rH-Gc4VIAH_a/s1600/nukleer-t%25C4%25B1p-teknikleri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqVyK7Jcq1NPvDmuruLLDsLGQZbICCP1b1zLRZIgK7kn7hAoaFAl3ULL_J2GngEA8pCp14PCpEnF2ERWQTRTWyENPNc3iWN-6MaL1TdFVZyP41Q1rpGa9bCGNXENn_Fcy1rH-Gc4VIAH_a/s72-c/nukleer-t%25C4%25B1p-teknikleri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/nukleer-tp-teknikleri-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/nukleer-tp-teknikleri-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content