Moda Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Moda Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı d...


Moda Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Moda Yönetimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Moda Yönetimi bölümü nedir, puan türü nedir, Moda Yönetimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Moda Yönetimi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Moda, hazır giyim ve tekstil sektörü ülkemizde yeniden eski canlılığına kavuşmaktadır. Moda Yönetimi bölümünde amaç tasarım geliştirme, pazarlama, ürün araştırma ve satın alma gibi konulara hâkim moda yöneticileri yetiştirmektir. Bu çerçevede firmalar hem tasarım yapabilen hem de projelerini ve fikirlerini yaratıcı ürün çözümlemeleriyle ifade edebilen gençleri aralarında görmek istemektedirler. Moda ve Tekstil Tasarımı bölümü tasarımlarını doğru marka stratejileriyle ilgili pazarlarla buluşturan,pazarlama ve yönetim stratejilerini geliştirirken bu tasarımların iletişim aşamalarını da yürüten, uluslararası moda markaları oluşturabilecek kapasitede tasarımcılar yetiştirmeyi hedefler.

2 Yıllık Moda Yönetimi Bölümü Nedir?

Moda Yönetimi bölümü; tekstil, hazır giyim ve pazarlama sektöründe üretim planlama, model tasarımı, koleksiyon hazırlama ve moda aşamalarından üretim sonuna kadar mamulün her safhasında, üretime ve yönetime yönelik, profesyonel yöneticiler yetiştiren bir önlisans programıdır.

Moda Yönetimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Moda Yönetimi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Moda Yönetimi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Moda Yönetimi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
 
Moda Yönetimi ne iş yapar
Moda Yönetimi

Moda Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Moda Yönetimi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Moda Yönetimi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1-Ürün Müdürü
2-Tasarım Yöneticisi
3-Marka Uzmanı
4-Müşteri Temsilcisi
5-Perakende Müdürü
6-Mağaza Müdürü
7-Pazarlama Uzmanı
8-İletişim Yöneticisi
9-Moda Editörlüğü
10-Stil Danışmanlığı veya çeşitli üretim departmanlarında kariyer fırsatları bulacaklardır.
11-Sektöre kendi atölyelerini, iş yerlerini, moda evi veya ofislerini açma fırsatları oluşturabileceklerdir.

Moda Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Moda Yönetimi maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Moda Yönetimi maaşları 5000-7000 lira arasındadır.

Moda Yönetimi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Moda Yönetimi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Moda Yönetimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Moda Giyim Tasarımı

-Moda Tasarımı

-Tekstil ve Moda Tasarımı

-Tekstil

-Tekstil Mühendisliği

-Tekstil Tasarımı


2 Yıllık Moda Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Bilgi Teknolojileri Ve Kodlama, Genel Ekonomi, Genel İşletme, Pazarlama Yönetimi, Temel Hukuk, Ticaret Matematiği, Moda Tarihi, Tekstil Ve Malzeme Bilgisi.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Dış Ticaret İşlemleri, İnsan Kaynakları, İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Marka Yönetimi, Moda Tasarım Süreci Ve Araştırmaları, İmaj Ve Stil Danışmanlığı, Perakendecilik Ve Satın Alma, Dijital Okur Yazarlık.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
İngilizce, İletişim Ve Etik, Trend Takibi Ve Öngörüsü, Moda Yönetiminde Planlama Ve Organizasyon, İnovasyon Ve Moda, Dijital Pazarlama, Moda Editörlüğü.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, İş yeri Eğitimi, İş yeri Uygulaması, İş Yönetimi, Staj.

Moda Yönetimi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Moda Yönetimi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Moda Yönetimi bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

Moda Yönetimi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Moda Yönetimi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
2- Ekip çalışmasını sevmeli.
3- Hayal dünyası geniş olmalı.
4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
5- Modayı yakından takip etmeli.
6- Planlı çalışmayı bilmeli.
7- Yeniliklere açık olmalı.

Moda Yönetimi Okuyanlar ve Moda Yönetimi Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Moda Yönetimi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Moda Yönetimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Moda Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Moda Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipoj63GMfq8Yv4DWXDL1B_NsZW14GsX2B2GRpco5G3i0XHQ_P-dSG5i0g8TpV_Lkui06z_faz9NYf24S6DAfmlsvfqJEnoQgJJlX7waY28ACIjb5XV0A4SFyHKBsGy55Y1kaVg6m1joZ4I/s1600/moda-yonetimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipoj63GMfq8Yv4DWXDL1B_NsZW14GsX2B2GRpco5G3i0XHQ_P-dSG5i0g8TpV_Lkui06z_faz9NYf24S6DAfmlsvfqJEnoQgJJlX7waY28ACIjb5XV0A4SFyHKBsGy55Y1kaVg6m1joZ4I/s72-c/moda-yonetimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/moda-yonetimi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/moda-yonetimi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content