Mobil Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Mobil Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız ...


Mobil Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Mobil Teknolojileri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Mobil Teknolojileri bölümü nedir, puan türü nedir, Mobil Teknolojileri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Mobil Teknolojileri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Gerek maliyet, gerek güvenlik gerekse de hız faktörleri dikkate alınarak iletişim aracı olarak günümüzde artık mobil teknoloji araçları kullanılmaktadır. Bu doğrultuda ticaret hayatının satın alma, üretim, depolama, satış ve pazarlama iş süreçleri; eğitimde dersler ve sınavlar; turizmde konaklama işlemleri; sağlıkta muayene ve tedavi aşamaları mobil teknolojiler üzerinden planlanmakta ve uygulama alanı bulmaktadır. Mobil teknolojiler, insan hayatının tüm aşamalarında yerini alırken sürekli yenilenme ve güvenlik açıları bakımından özel eğitimler gerektirmektedir.

Yükseköğretim kurumumuzun temel amacı, günümüzün ihtiyaç duyduğu kalifiye ve donanımlı personeller yetiştirmektir. Bu bilgiler ışığında sektörel değişme ve gelişmelere kısa sürede entegrasyonu ilke edinen üniversitemiz, bilişim sektöründeki değişimleri de dikkatle incelemektedir. Bilişim alanında yazılım, donanım ve güvenlik süreçlerini planlayacak, koordine edecek ve yönetecek olan mobil teknoloji teknikerlerinin sahip olduğu alan bilgisinin yanı sıra programlama dilini iyi bilmeleri, yazılımları iyi bir görselle sunabilmeleri, programlama ve yazılım alanındaki yabancı dil bilgisine hakim olmaları gerekmektedir.

2 Yıllık Mobil Teknolojileri Bölümü Nedir?

Mobil Teknolojileri bölümü; web dünyasındaki yeni teknolojileri takip edebilen, mobil cihaz platformları üzerinde güncel yazılım dillerini kullanabilen, mobil cihazlar için uygulama geliştirebilen ve uygulamalarını uygulama marketlerinde yayınlayabilen, mobil teknolojileri konusunda bilgi sahibi, öğrenmeye açık, araştırmacı, yenilikçi yaklaşımlar gösterebilen, takım çalışması yapabilen, mobil teknolojileriyle ilgili konularda problem çözmeyi seven ve teknik dokümanları okuma düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Mobil Teknolojileri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Mobil Teknolojileri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Mobil Teknolojileri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Mobil Teknolojileri bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
 
Mobil Teknolojileri ne iş yapar
Mobil Teknolojileri

Mobil Teknolojileri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Mobil Teknolojileri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Mobil Teknolojileri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Askeri kurumların ilgili bölümleri
2- Bilişim ve iletişim alanında faaliyet gösteren özel şirketler
3- Çeşitli devlet kurumları
4- GSM operatörleri
5- Hastanelerin bilgi-işlem birimleri
6- Lojistik firmaları
7- Özel Bankalar
8- Resmi veya özel radyo ve televizyon kanallarının bilgi işlem birimleri
9- Sanayi kuruluşları
10- Telekomünikasyon sektörü
11- Yazılım firmaları

Mobil Teknolojileri Programı mezunları özel ve devlet kuruluşlarının bilgi işlem bölüm veya birimleri, bilişim ve iletişim sektörlerindeki tüm özel şirketler ya da kamu kuruluşları, GSM operatörü firmalarında, yazılım firmaları, telekomünikasyon sektörü, sanayi kuruluşları, lojistik firmaları, eğitim kurumlarının bilgi işlem birimleri, sağlık kurum ve kuruluşlarının bilgi işlem birimleri, askeri kurumların bilgi işlem birimlerinde istihdam olanağı bulabilmektedir.

Mobil Teknolojileri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Mobil Teknolojileri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Mobil Teknolojileri mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Şirketin hedefleri doğrultusunda yazılım ürünlerini tanımlamak ve tasarlamak.
2- Tasarlayacağı uygulamaların teknik özelliklerini belirlemek adına yazılım ekibi ile iş birliği yapmak.
3- Uygulama geliştirme sürecinde yazılım tasarım süreçlerinden faydalanmak.
4- Yazılım yaşam döngüsü ve yazılım prensiplerinden yararlanarak uygulamayı geliştirmek.
5- Müşteri ihtiyaçlarını belirlemek.
6- Müşterilerle sürekli olarak iletişim halinde olmak.
7- Uygulamanın UML diyagramlarını oluşturmak.
8- Uygulamanın bitim aşamasında test analizi yapmak.
9- Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek.

Mobil Teknolojileri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Mobil Teknolojileri maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Mobil Teknolojileri maaşları 3500-4000 lira arasındadır.

Mobil Teknolojileri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Mobil Teknolojileri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Mobil Teknolojileri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Bilgisayar Bilimleri

-Bilgisayar Mühendisliği

-Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

-Bilişim Sistemleri Mühendisliği

-Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

-Endüstri Mühendisliği

-Fizik

-Fizik Mühendisliği

-İstatistik

-İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

-Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

-Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

-Meteoroloji Mühendisliği

-Uzay Mühendisliği

-Yazılım Mühendisliği

-Yönetim Bilişim Sistemleri


2 Yıllık Mobil Teknolojileri Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil Kurulu I, Programlama Temelleri, Kablosuz İletişim Temelleri ve Güvenlik, Mobil Cihaz Donanımı I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Türk Dili, Yabancı Dil Kurulu II, Mobil Cihaz Donanımı II, Veri Tabanı I, Mobil Cihazlar İçin Geliştirme Platformu I.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Android Programlama I, Mobil İşletim Sistemleri, IOS Programlama I, Mobil Cihazlar için Geliştirme Platformu II, Ağ Temelleri, Veri Tabanı II, Teknik İngilizce, Staj.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Android Programlama II, IOS Programlama II, Mobil Cihazlarda Uygulama Güvenliği, Mobil Pazarlama, Hibrit Uygulama Geliştirme, Oyun Programlama.

Mobil Teknolojileri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Mobil Teknolojileri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Mobil Teknolojileri bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

Mobil Teknolojileri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Mobil Teknolojileri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Bilgisayar ve mobil teknolojilerini kullanmayı çok iyi bilmeli.
2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
3- Ekip çalışmasını sevmeli.
4- İyi derecede yabancı dil bilmeli.
5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
6- Oturarak çalışmayı sevmeli.
7- Planlı çalışmayı bilmeli.
8- Teknolojiye karşı ilgili olmalı.

Mobil Teknolojileri Okuyanlar ve Mobil Teknolojileri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Mobil Teknolojileri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Mobil Teknolojileri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Mobil Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Mobil Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg17spo1OGhJLDasvOctSBAUT6CNwXxoDtOWofUCqBVx-MdKQSWfbmn6rQOG8dPMiA4yIPcxnf2mQAtPPlcwafVBRhvYpMAA8pMV7l0OYIt82MJalCuGuTI5uHMbQ2ugqSZJuZy4wXs2czT/s1600/mobil-teknolojileri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg17spo1OGhJLDasvOctSBAUT6CNwXxoDtOWofUCqBVx-MdKQSWfbmn6rQOG8dPMiA4yIPcxnf2mQAtPPlcwafVBRhvYpMAA8pMV7l0OYIt82MJalCuGuTI5uHMbQ2ugqSZJuZy4wXs2czT/s72-c/mobil-teknolojileri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/mobil-teknolojileri-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/mobil-teknolojileri-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content