Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile ...


Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümü nedir, puan türü nedir, Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

2 Yıllık Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Nedir?

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümü; başta tavuk olmak üzere hindi, kaz, ördek, deve kuşu, bıldırcın, güvercin, sülün, keklik ve süs kuşları gibi kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapılan işletmelerinde üretim, laboratuvar ve kesim aşamasında çalışan kişileri yetiştiren bir önlisans programıdır.

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
 
Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği iş imkanları
Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Kamu ve özel sektöre ait çiftlikler
2- Kuluçkahaneler
3- Yem fabrikaları,
4- Hayvanat bahçeleri
5- Kanatlı ekipman üretimi yapan firmalar
6- Kendi çiftlikleri

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği mezunlarının görevleri şunlardır:

Ticari yumurta, ticari et tavukçuluk, gübre, etlik, damızlık yumurta, kesimhane, laboratuvar vb. üretim yerlerinde Kümes hayvanları Yetiştiriciliği Teknikeri, Veteriner Hekime yardımcı eleman olarak;

1- Üretimde kullanılacak araç gereçlerin ön hazırlığını yapar.
2- Kümeslerin bakımı ve temizliğinden sorumludur.
3- Hayvanların üst düzeyde bakımı ve beslenmesiyle ilgili işleri yapar.
4- Hayvan barınaklarının düzenlenmesiyle ilgili çalışmalar yapar.
5- Çevre şartlarını iyileştirir.
6- Kuluçka çalışması yapar.
7- Kesim çalışmalarında görev alır.
8- Yem hijyenini sağlar.
9- Yem formulasyonunu hazırlar.
10- Hastalık belirtisi gösteren kanatlı hayvanların bakımını sağlar.
11- Bakteriolojik ve serolojik analizler için kanatlı hayvanlardan biyolojik materyal alır, analiz için ilgili laboratuvarlara gönderilmesini sağlar.
12- Mesleğiyle ilgili gerekli ekipman ve aletleri kullanır.

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Teknikeri çiftliklerde, hayvan barınakları, hayvan pazarları, yem hazırlama üniteleri ve mandıralarda çalışırlar. Genellikle kapalı ortamlarda görev yaparlar. Hayvanlardan insanlara bulaşan (zoonoz) ve kuş gribi hastalığına yakalanma riski vardır. Bunun için gerekli önlemler alınarak çalışılır. Çalışma ortamı kirli ve pis kokulu olabilir. Hayvan ve yem temini, satışı veya işletmedeki iş durumuna göre pazarlama işlerinde çalışıldığında seyahat etmek gerekebilir. Çalışmaları sırasında; ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, işçiler, iş sahibi kimselerle iletişim halindedirler.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

Kuluçhane makineleri, yumurta işletme ünitesi, yumurta konvöryelleri ve moba makineleri, kesimhane işletmesi kesim hattı makineleri, yemlik, suluk, Veteriner Hekimlikte kullanılan medikal malzemeler, pens, bisturi, bakteriyoloji ve seroloji laboratuvar bölümü elisa cihazları, otoklav ve tüm bakteriyolojik ve serolojik analizler için kullanılacak makineler, yem laboratuvarı, tüm yem analizleri için gereken makineler vs.

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- Zootekni
2- Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği
3- Hayvansal Üretim ve Teknolojileri

2 Yıllık Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Genel Biyoloji, Kanatlı Anotomisi, İngilizce I, Türk Dili I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Kanatlı Fizyolojisi, Genel Parazitoloji, Gıda Ambalajlama, Pazarlama İlkeleri.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Embriyoloji ve Kuluçka Bilgisi, Tavuk Barınakları ve Ekipmanlar, Yem Bilgisi, İngilizce II, Türk Dili 2, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Biyokimya, Genel Mikrobiyoloji, Hindi Kaz Ördek Bakımı ve Besleme, Hijyen ve Biyogüvenlik.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Kanatlılarda Beslenme ve Beslenme Hastalıkları, Yem Teknolojisi, Damızlıkların Bakım ve Beslenmesi, Yumurtalık Tavuk Bakım ve Beslenmesi, Broyler Bakım ve Beslenmesi, Staj I.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Rasyon Formülasyonu, Mesleki Çalışma ve Uygulama, Kanatlı Hastalıkları, Kanatlı Üretimi ve Hijyen Teknolojisi, Staj 2.

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümüne son beş yılda sadece 7 kontenjan açılmış ve 7 kişi atanabilmiştir.

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Açık ve kapalı havada çalışmaktan hoşlanmalı.
2- Bedence sağlam ve dayanıklı olmalı, ayakta durmada problemi olmamalı.
3- Gece ve hafta sonu çalışabilmeli.
4- Hayvan yetiştirme konusuna ilgi duymalı.
5- Kirli ve pis kokulu ortamlarda bulunmaktan rahatsızlık duymamalı.
6- Tedbirli ve düzenli olmalı.
7- Ticarete ilgi duymalı.
8- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
9- Ekip çalışmasını sevmeli.
10- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
11- Planlı çalışmayı bilmeli.

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Okuyanlar ve Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwQ3ds9uWyfWRfNLNMlltDeejaXRBC7sh5_Qzw0drzllklDDwBwHugWFO6DMM4i-qAJ3cd-7JcftHam4T8JySdGeu0lz9ArWGaRi8aJa6nHrPRE_gOBQwB-hK3QHCZTGBOfFYNNDbD4-NW/s1600/kumes-hayvanlari-yetistiriciligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwQ3ds9uWyfWRfNLNMlltDeejaXRBC7sh5_Qzw0drzllklDDwBwHugWFO6DMM4i-qAJ3cd-7JcftHam4T8JySdGeu0lz9ArWGaRi8aJa6nHrPRE_gOBQwB-hK3QHCZTGBOfFYNNDbD4-NW/s72-c/kumes-hayvanlari-yetistiriciligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/kumes-hayvanlar-yetistiriciligi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/kumes-hayvanlar-yetistiriciligi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content