Kozmetik Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Kozmetik Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız...


Kozmetik Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Kozmetik Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Kozmetik Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Kozmetik Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Kozmetik Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bölüm mezunları özel sektörün çeşitli alanlarında çalışma olanağı bulsa da kamuda çalışma olanağı ne yazık ki yoktur. Bu nedenle adaylar bölümü tercih etmeden önce özel sektöre talim olacaklarını bilmelidir.

2 Yıllık Kozmetik Teknolojisi Bölümü Nedir?

Kozmetik Teknolojisi; kozmetik ürünlerin üretiminde, pazarlama, tanıtım ve satış alanlarında çalışan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Kozmetik Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Kozmetik Teknolojisi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Kozmetik Teknolojisi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Kozmetik Teknolojisi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
 
kozmetik teknolojisi ne iş yapar
Kozmetik Teknolojisi

Kozmetik Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Kozmetik Teknolojisi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Kozmetik Teknolojisi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Kozmetik sanayisi
2- Gıda sektörü
3- İlaç sektörü
4- Kozmetik ürün satışı yapan mağazalar
5- Araştırma-Geliştirme laboratuvarları
6- Parfümeri

Gelişen endüstriyel faaliyetler yetişmiş ara insan gücüne olan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. İş yerinde istihdam edilen insan gücü nitelik olarak değişmeye başlamıştır . Daha önce Kimya Teknikerliği alanında bulunan işlemler çeşitlilik göstererek kozmetik alanında yoğunlaşmaya başlamıştır.

Bu bölümden mezun olanların iş bulma alanları oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Kamu ve özel sektörün kimyasal işlemlerle ilgili ürün üreten tüm işletmelerinde iş bulabilme şansları vardır. Ancak kozmetik, gıda ve ilaç sektörleri öne çıkan çalışma alanlarıdır. Kendi başlarına iş yeri açmaları da mümkündür ancak çok yüksek sermaye ye ihtiyaçları olacaktır.

Kozmetik Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Kozmetik Teknolojisi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Kozmetik Teknolojisi mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Kozmetik üretiminde kullanılan ham maddelerin tespitini yapar.
2- Kozmetik üretiminde kullanılan suyun mikrobiyolojik kontrollerini yapar.
3- En az maliyetle, en kaliteli kozmetiğin üretiminin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapar.
4- Kozmetik üretiminde kullanılan alet ve malzemelerin doğru ölçüp, ölçmediğini izler, bunlarla ilgili kayıtları tutar.
5- Üretilen kozmetik ürünün tanıtım, pazarlama ve satış departmanlarında çalışır.
6- İşçi sağlığı ve iş güvenliği, çevrenin korunması ile iş yerindeki hijyen konularındaki talimatlara uyar.

Kozmetik Teknolojisi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Kozmetik Teknolojisi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Kozmetik Teknolojisi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Kozmetik teknikerinin çalışma ortamı laboratuvarlar ile satış reyonlarıdır. Laboratuvarlardaki çalışma ortamı gürültülü ve kokuludur. Çalışırken dikkatli olmadıkları taktirde kimyasal madde yanıkları ve zehirlenmeler olabilir.Çalışma ortamında çalışma arkadaşları ile iletişim halindedirler.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Ph Metre (Ph ölçer), viskozmetre (Sıvılık derecesi, akışkanlık ölçer), TAA SLES (Ürünü temizleme maddesi)
2- Renk, koku, görünüş testleri için elektronik test aletleri, KARL FİSHER (Üründeki su miktarını ölçer)
3- Elektronik terazi, cam ve porselen tüpler
4- Isıtıcı ve soğutucu test fırınları
5- Asitler, bazlar: Organik ve inorganik numuneler (Mamul, kimyasal karışımlar vb.)
6- Çeşitli formlar, bilgisayar ve ilgili yazılımlar

Kozmetik Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Kozmetik Teknolojisi maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Kozmetik Teknolojisi maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

Kozmetik Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Kozmetik Teknolojisi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Kozmetik Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- Kimya
2- Kimya Mühendisliği

2 Yıllık Kozmetik Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümün okutulduğu üniversiteler şu dersleri okutmaktadır. Bölüm Türkiye'de sadece Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesinde okutulmaktadır.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Bilgi Ve İletişim Teknolojisi I, İngilizce 1, Genel Biyoloji, Analitik Kimya, Genel Kimya I, Kozmetik Bilimine Giriş I, Kozmetik Katkı Maddeleri I, Matematik I, Türk Dili I, İngilizce I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Türk Dili 2, Bilgi Ve İletişim Teknolojisi 2, Bitki Sistematiği, Genel Kimya 2, Organik Kimya, Kozmetik Bilimine Giriş 2, Laboratuvar Tekniği Ve Güvenliği.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Kozmetik Üretim Teknikleri I, Kozmetik Mikrobiyolojisi, Toksikoloji, Biyokimya, Kozmetik Preperatlar, Kimya Laboratuvarı I, Doğal Bileşikler Kimyası I, Mesleki Yabancı Dil I, Meslek Stajı (15 İş Günü).

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Kozmetik Üretim Teknikleri 2, Kozmetik Ürün Tasarımı, Saflaştırma Teknikleri, Mesleki Proje Hazırlama, Kimya Laboratuvarı 2, Doğal Bileşikler Kimyası 2, Mesleki Yabancı Dil 2, Meslek Stajı 2 (15 İş Günü).

Kozmetik Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Kozmetik Teknolojisi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Kozmetik Teknolojisi bölümüne son beş yılda herhangi bir kontenjan ayrılmamış.

Kozmetik Teknolojisi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Kozmetik Teknolojisi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Ayrıntılara dikkat edebilmeli.
2- Dikkatini uzun süre bir noktada yoğunlaştırabilmeli.
3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
4- Ekip çalışmasını sevmeli.
5- Fen bilimlerine, özellikle kimyaya ilgi duyan ve bu alanda başarılı olmalı.
6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
7- Kimyasal maddelere karşı sağlık sorunu olmamalı.
8- Koku alma duyumu gelişmiş olmalı.
9- Planlı çalışmayı bilmeli.
10- Yenilikleri izleyebilmeli.

Kozmetik Teknolojisi Okuyanlar ve Kozmetik Teknolojisi Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Kozmetik Teknolojisi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Kozmetik Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Kozmetik Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Kozmetik Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhyDCelZxN0q5_ihe3VmWtJRh-SBCJaYzF8Ky4JNdDRXtwo-1UKZZiO4xlamPD0agnwU5qTExevYs8uUOErTdBBIhWJxQTK2keeMpEomoBcr1t7rNJbbSGiTC6_8jnHsvJjbz-as5F0d4O/s320/kozmetik-teknolojisi-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhyDCelZxN0q5_ihe3VmWtJRh-SBCJaYzF8Ky4JNdDRXtwo-1UKZZiO4xlamPD0agnwU5qTExevYs8uUOErTdBBIhWJxQTK2keeMpEomoBcr1t7rNJbbSGiTC6_8jnHsvJjbz-as5F0d4O/s72-c/kozmetik-teknolojisi-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/kozmetik-teknolojisi-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/kozmetik-teknolojisi-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content