İşletme Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İşletme Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yaz...


İşletme Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık İşletme Yönetimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla İşletme Yönetimi bölümü nedir, puan türü nedir, İşletme Yönetimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, İşletme Yönetimi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
İşletme Yönetimi iş olanakları
İşletme Yönetimi

2 Yıllık İşletme Yönetimi Bölümü Nedir?

İşletme Yönetimi bölümü; kamu ve özel sektör işletme ve kuruluşlarının üretim ve hizmet faaliyetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesinde çalışan ara elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır.

İşletme Yönetimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan İşletme Yönetimi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. İşletme Yönetimi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi İşletme Yönetimi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

İşletme Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İşletme Yönetimi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İşletme Yönetimi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Büyük ve küçük işletmelerin finansman, muhasebe, pazarlama, personel, satın alma ve halkla ilişkiler bölümleri
2- Devlet bankaları veya özel bankalar
3- Her türlü özel şirket
4- Mali müşavir ve yeminli mali müşavirlik büroları
5- Serbest muhasebeci büroları
6- Sivil toplum kuruluşları
7- Vergi daireleri
8- Yatırım ve finans kurumları

İşletme Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İşletme Yönetimi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek İşletme Yönetimi mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Çalıştığı kurumda, kurumun sahip olduğu para, insangücü, araç ve gereçten en iyi biçimde yararlanmayı sağlayacak çalışma düzenini planlar.

2- Yönetim, üretim ve pazarlamada çalışmalarda bulunur.

3- Kurumun harcamalarını saptamada, muhasebe, araştırma, geliştirme ve halkla ilişkiler alanında işletmecinin verdiği görevleri yerine getirir.

4- Çalışmaları denetler.

Bölüm mezunları; serbest muhasebe bürolarında, büyük ve küçük işletmelerde finansman, muhasebe, pazarlama, personel, satın alma ve halkla ilişkiler bölümlerinde, çeşitli devlet kuruluşlarının muhasebe, personel bölümlerinde ve vergi dairelerinde, yatırım ve finans kurumlarında, kamu ve özel bankalarda iş bulma olanağına sahiptirler.

İşletme Yönetimi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle İşletme Yönetimi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. İşletme Yönetimi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

İşletme meslek elemanları; sakin, temiz, iyi aydınlatılmış, kapalı ortamlarda görev yaparlar. Genellikle masa başında ve bilgisayar karşısında oturarak ve raporlar hazırlayarak çalışırlar. Yıl sonu ve dönem sonlarında gece ve hafta sonu çalışmaları gerekebilir. Meslek elemanları çalışmaları sırasında yöneticilerle ve diğer görevlilerle iletişim halindedirler.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar
2- Fotokopi makinesi
3- Faks cihazı
4- Telefon
5- Hesap makinesi
6- Fiş, fatura vb. Belgeler
7- Diğer büro malzemeleri

İşletme Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İşletme Yönetimi maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İşletme Yönetimi maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

İşletme Yönetimi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. İşletme Yönetimi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. İşletme Yönetimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Bankacılık

-Bankacılık ve Sigortacılık

-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

-Ekonomi ve Finans

-Finans ve Bankacılık

-İşletme

-Lojistik Yönetimi

-Muhasebe ve Denetim

-Muhasebe ve Finans Yönetimi

-Sağlık Yönetimi

-Sermaye Piyasası

-Sigortacılık

-Sigortacılık ve Risk Yönetimi

-Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik

-Teknoloji ve Bilgi Yönetimi

-Uluslararası Finans

-Uluslararası Finans ve Bankacılık

-Uluslararası İşletme Yönetimi

-Uluslararası Ticaret

-Uluslararası Ticaret ve Finansman

-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

-Uluslararası Ticaret ve Lojistik

-Yönetim Bilişim Sistemleri


2 Yıllık İşletme Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Hukukun Temel Kavramları, İktisada Giriş I, İşletme İlkeleri, Genel Muhasebe I, Pazarlama İlkeleri, İngilizce.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Borçlar Hukuku, İktisada Giriş II, İşletme Fonksiyonları, Genel Muhasebe II, Örgütsel Davranış, İngilizce 2.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Girişim Finansmanı, Girişimcilik ve İş Kurma, İşletme Yönetimi, Yenilik Yönetimi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Ticaret Hukuku, İş Planı, Küçük İşletme Yönetimi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Elektronik Ticaret, Türk Dili II.

İşletme Yönetimi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İşletme Yönetimi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İşletme Yönetimi bölümüne son beş yılda 540 kadar kontenjan verilmiş ve mezunlar 85 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

İşletme Yönetimi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. İşletme Yönetimi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Başkaları ile işbirliği yapabilmeli.
2- Bir işi plana uygun olarak yürütebilmeli.
3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
4- Duygu ve düşüncelerini başkalarına aktarabilmeli.
5- Ekip çalışmasını sevmeli.
6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
7- Planlı çalışmayı bilmeli.
8- Sosyal bilimlere (psikoloji, sosyoloji, ekonomi vb.) ilgili ve bu alanda başarılı olmalı.
9- Yaratıcı olmalı.

İşletme Yönetimi Okuyanlar ve İşletme Yönetimi Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İşletme Yönetimi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için İşletme Yönetimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 9
  1. Merhabalar , ben malatya İnönü üniversitesi meslek yüksekokulunda işletme yönetimi bölümü kazandım. .. Bölüm hakkında kafamda çok fazla soru işaretleri var aslında ? Sizin bilgilendirme yazılarınızı okuduktan sonra bölüme tam net karar verdim ama tek korkum açıkta kalmak 🙈 Merak ettiğim soru sizce iki yıl okuyup KPSS sınavına mı girsem , yoksa DGS sınavına girip 4 yıllığa mı başvursam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aslında KPSS önlisans oturumundan 85 ve üzeri bir puan almayı gözünüz kesiyorsa önlisans mezunu olmayı düşünebilirsiniz. Ancak lisans mezunu olmanın da ayrıcalıkları var. Örneğin erkekler için kısa dönem askerlik yapma olanağı gibi. Ekonomik durumunuz kötü değilse DGS'ye yüklenip dikey geçiş yapmanız daha mantıklı görünüyor. Böylece ileride de kariyar yapmayı düşünürseniz önünüz daha açık olur.

      Sil
    2. Ben 2014 mezunuyum atanamadim halen bu sene DGS ile 4 yilliga tamamlıyorum 2 yıllık işletme yönetimi ile hiç bir şey yapamıyorsun şuan , bunun garantisini verebilirim sana 🖐️ kpss ile gerçekten iyi bir puan almadigin sürece işin çok zor gerçekten

      Sil
  2. İşletme yönetimi dersleri geçmek için krediden bahsettiniz ne işe yarıyor bu kredi sadece sınıf geçmek için mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi, almanız gereken ders sayısı ve ders saati anlamına geliyor. Evet, sınıf geçmek için.

      Sil
  3. Merhaba ben okursam küçük ve büyük işletmelerde işletme müdürü olarak çalışabilirmiyim

    YanıtlaSil
  4. Sayisal agirliklimi bu bölüm benim matematigim iyi degilde

    YanıtlaSil
  5. Sayisal agirliklimi bu bölüm benim sayisalim iyi degilde

    YanıtlaSil
  6. Bu bölümün özel sektördeki yeri iyi mi sizce?

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İşletme Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İşletme Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZNXV5ff1xhkPdLZkSDU9_vZNzd-A4GN57uDFiT7nR1u6Ve9SJu-tREwZUbn-jdpvVISMPp00sy_y4DRLQTvE3viN0MMs5nSwUN3LCviCOM1dphhjLLrv3q313vM1-Z3cyn7PGm1kBlv3r/s1600/isletme-yonetimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZNXV5ff1xhkPdLZkSDU9_vZNzd-A4GN57uDFiT7nR1u6Ve9SJu-tREwZUbn-jdpvVISMPp00sy_y4DRLQTvE3viN0MMs5nSwUN3LCviCOM1dphhjLLrv3q313vM1-Z3cyn7PGm1kBlv3r/s72-c/isletme-yonetimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/06/isletme-yonetimi-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/06/isletme-yonetimi-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content