İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İş Makineleri Operatörlüğü bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıtt...


İş Makineleri Operatörlüğü bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık İş Makineleri Operatörlüğü bölümü var. Aşağıda sırasıyla İş Makineleri Operatörlüğü bölümü nedir, puan türü nedir, İş Makineleri Operatörlüğü bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, İş Makineleri Operatörlüğü dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
İş Makineleri Operatörlüğü iş olanakları
İş Makineleri Operatörlüğü

2 Yıllık İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Nedir?

İş Makineleri Operatörlüğü bölümü; makine mühendislerinin gözetimi ve denetimi altında İş makineleri ve motorlu araçların üretimi, montajı, bakımı ve onarımı konularında çalışan kişileri yetiştiren bir önlisans programıdır.

İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan İş Makineleri Operatörlüğü bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. İş Makineleri Operatörlüğü, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi İş Makineleri Operatörlüğü bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İş Makineleri Operatörlüğü mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İş Makineleri Operatörlüğü mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
2- Halihazırdaki bir projeyi okuyabilir ve uygulayabilirler.
3- İş Makinaları imalatı, montajı, ve bakımı
4- İş makinaları satışı yapan firmalarda satış temsilcisi olarak
5- İş Makinaları üreten fabrikalar
6- İş makinalarını kullanabilirler.
7- Kendi işlerini kurarak kendi işlerinin patronu olabilirler.
8- Makine fabrikalarında tekniker sıfatı ile
9- Makine işletmelerinde kalite yönetim sistemlerinin uygulanması
10- Şantiyeler

İş Makineleri bölümünü bitirenler kamu kuruluşlarının ilgili birimlerde tekniker kadrosuyla çalışmaktadırlar. Ayrıca özel kuruluşlarda ve şantiyelerde teknik ara eleman olarak çalışma şansına sahiptirler. Kendi işyerlerini açabilirler. İş Makineleri üretim ve montaj fabrikalarında görev alırlar.

Mezunların istihdam alanları oldukça geniştir. Bölümden mezun olanlar “İş Makineleri Teknikeri” unvanı alarak ilgili alanlarda istihdam edilebilirler. Ayrıca mezunlar, M.E.B. tarafından yapılan sınavı geçerek İş Makineleri Kullanma Sertifikası (Operatör
Belgesi) almaları durumunda alanında eğitimli uzman operatörler olarak iş bulabilirler.

İş Makineleri Operatörlüğü Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İş Makineleri Operatörlüğü mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek İş Makineleri Operatörlüğü mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Makine ya da otomotiv mühendisleri tarafından tasarlanan her türlü iş makinesinin teknik resmini çizer.
2- Bilgisayardan yararlanarak İş makinelerinin üretim projesini hazırlar.
3- İlgili atölye ve şantiyelerdeki iş makinelerinin arızasını bulma ve giderme işlemlerini, test edilmesini, bakım ve onarım işlemlerini yapar.
4- İlgili atölye ve şantiyelerdeki vasıflı elemanları sevk ve idare eder.
5- İş makinelerinin teknik gelişmelerini takip ederek vasıflı elemanları (ustabaşı, operatör vb.) gelişen makinelere adapte eder. Ayrıca iş güvenliği eğitimi verir.

İş Makineleri Operatörlüğü Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle İş Makineleri Operatörlüğü çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. İş Makineleri Operatörlüğü okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

İş makineleri teknikerleri, iş makineleri üretim ve montaj fabrikalarında, tamir ve bakım atölyelerinde, şantiyelerde ve yağlama servislerinde çalışırlar. Çalışma ortamı kirli ve gürültülüdür. İş makineleri teknikerleri; makine mühendisleri ve vasıflı işçilerle (operatörler) işbirliği halinde çalışırlar.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- İş makineleri ve parçalarının üretiminde ve kontrolünde gerekli olan alet ve avadanlıklar.
2- Bilgisayar ve bilgisayar destekli çizim programları.
3- Bakım ve onarım iş ve işlemlerinde kullanılan ağır hizmet setleri, el takımları, test cihazları, ölçme elemanları, gereçleri.
4- Şarj cihaz gereçleri.
5- Yağlama gereçleri.
6- Bakım, onarım, tamir katalogları.

İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İş Makineleri Operatörlüğü maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İş Makineleri Operatörlüğü maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. İş Makineleri Operatörlüğü bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. İş Makineleri Operatörlüğü dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- Makine Mühendisliği
2- Otomotiv Mühendisliği
3- Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği

2 Yıllık İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili, Matematik, Fizik, İngilizce, Bilgi Ve İletişim Teknolojisi I, Teknik Resim, Motor Teknolojisi, İş Makinelerine Giriş, Yakıtlar Ve Yağlar, Ölçme Ve Kontrol.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Türk Dili 2, Yabancı Dil 2, Mukavemet, Mesleki Matematik, Bilgisayar Destekli Çizim I, Bilgi Ve İletişim Teknolojisi 2, Vinçler, Forkliftler, Dizel Motor Teknolojisi.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Hidrolik-Pnömatik, Otomotiv Elektriği Ve Elektroniği, Güç Aktarma Organları, İş Makineleri Bakım Onarım I, Kazıyıcılar, Yükleyiciler, Emisyon Kontrol Sistemleri.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
İş Makineleri Elektriği, Transport Tekniği, Sistem Analizi Ve Tasarımı, İş Makineleri Bakım Onarım 2, İş Makineleri Operatörlüğü, Hasar Analizi, Servis Donanımları, Fabrika Bakım Arıza Ve Teşhis.

İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İş Makineleri Operatörlüğü KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İş Makineleri Operatörlüğü bölümüne son beş yılda 137 kadro açılmış ve mezunlar 80 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

İş Makineleri Operatörlüğü Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. İş Makineleri Operatörlüğü tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
2- Ekip çalışmasını sevmeli.
3- El, göz ve kollarını eşgüdümle kullanabilmeli.
4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
5- Matematik ve fiziğe özellikle mekanik konulara ilgili ve bu alanda başarılı olmalı.
6- Planlı çalışmayı bilmeli.
7- Şekil ve uzay ilişkileri ile makine parçaları arasındaki ilişkileri görebilmeli
8- Teknolojik yeniliklere ilgili olmalı.

İş Makineleri Operatörlüğü Okuyanlar ve İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İş Makineleri Operatörlüğü yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için İş Makineleri Operatörlüğü iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İş Makineleri Operatörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhexvy4NxyZBOaW1Zg4QnjmgNvbP7_K4JJ-lij_6cNDyInOIv16L93qHEqv9Uyaa_HngGjSHDJ3y4THWiajKZwqUNN11NsgpsSfaLO1hQcl1LXagHAhsxK_r7ucTcXAdEr_jpn1FNyLZl5G/s1600/is-makineleri-operatorlugu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhexvy4NxyZBOaW1Zg4QnjmgNvbP7_K4JJ-lij_6cNDyInOIv16L93qHEqv9Uyaa_HngGjSHDJ3y4THWiajKZwqUNN11NsgpsSfaLO1hQcl1LXagHAhsxK_r7ucTcXAdEr_jpn1FNyLZl5G/s72-c/is-makineleri-operatorlugu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/is-makineleri-operatorlugu-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/is-makineleri-operatorlugu-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content