İkram Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İkram Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yaz...


İkram Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık İkram Hizmetleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla İkram Hizmetleri bölümü nedir, puan türü nedir, İkram Hizmetleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, İkram Hizmetleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
İkram Hizmetleri iş imkanları
İkram Hizmetleri

2 Yıllık İkram Hizmetleri Bölümü Nedir?

İkram Hizmetleri bölümü; otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

İkram Hizmetleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan İkram Hizmetleri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. İkram Hizmetleri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi İkram Hizmetleri bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

İkram Hizmetleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İkram Hizmetleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İkram Hizmetleri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Barlar
2- Belediyeler
3- Büyük Turistik Yolcu Gemileri
4- Catering İşletmelerinde
5- Havayolu İşletmelerinde
6- Konaklama Tesisleri
7- Kültür Ve Turizm Bakanlığı
8- Otel İşletmeleri
9- Pastaneler
10- Restoranlar
11- Turizm İl Müdürlükleri
12- Turizm İşletmeleri
13- Yemek Fabrikaları
14- Yiyecek İçecek İşletmeleri
15- Ziyafet Organizasyonu Şirketlerinde

Yiyecek içecek işletmeciliği programını bitiren kişilerin çalışma alanları oldukça geniş sayılabilir. Turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere otel, restoran, pastane, yemek fabrikası, bar, fast-food, catering (ikram hizmetleri), konaklama tesisler vb. gibi yiyecek-içecek üretimi ve tüketimiyle ilgili işyerlerinde çalışabilirler. Yabancı dil bilgisi olanların iş bulma şansı daha yüksektir.

İkram Hizmetleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İkram Hizmetleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek İkram Hizmetleri mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Müşterilerin isteklerini alır.
2- İstekler doğrultusunda maliyeti hesaplar ve müşteriye bildirir.
3- Alınan istekler doğrultusunda malzemeyi satın alma, pişirme ve müşteriye iletme işlerinde görevli üniteleri görevleri doğrultusunda bilgilendirerek hizmetin zamanında ve kaliteli olarak yerine getirilmesini sağlar.
4- Hizmetin yerine getirilmesinde oluşabilecek aksaklıklara müdahale eder, hizmet sonrası şikayet, dilek ve önerilerin alınmasını sağlar.
5- Gıda ile ilgili kanun, tüzük ve yönetmelikleri takip eder ve gereğini yapar.

İkram Hizmetleri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle İkram Hizmetleri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. İkram Hizmetleri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Meslek elemanı, genellikle büro ortamında veya kapalı mekânlarda (mutfak, bulaşıkhane, depolama yerleri, restoran ve otellerin servis ve bar kısımları) çalışır. Zaman zaman açık alanda da çalışabilir. Çalışma saatleri düzenli olmayabilir. Akşam, gece ve tatil günleri de çalışmak durumunda kalabilir. Çalışırken mutfak personeli, servis personeli, teknik servis ve müşterilerle iletişim halindedir.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar, faks, telefon ve benzeri araçlar
2- Diğer büro malzemeleri
3- Yiyecek-içecek hazırlama ve servis araç-gereçleri

İkram Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İkram Hizmetleri maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İkram Hizmetleri maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

İkram Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. İkram Hizmetleri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. İkram Hizmetleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Aile ve Tüketici Bilimleri

-Beslenme ve Diyetetik

-Gastronomi ve Mutfak Sanatları

-Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği


2 Yıllık İkram Hizmetleri Bölümü Dersleri Nelerdir?


1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-I, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama, Genel Turizm, Mutfak Teknikleri, Türk Dili-I, Uygulamalı Yabancı Dil-I, Yabancı Dil-I, Yiyecek İçecek Servisi-I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-2, Pişirme Yöntemleri, Staj, Türk Dili-2, Uygulamalı Yabancı Dil-2, Yabanci Dil-2, Yiyecek İçecek Servisi-2, Ziyafet Mutfağı.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Barda Servis, Gösteri Servisi, Mesleki Yabancı Dil-I, Mutfak Ürünleri, Soğuk Mutfak, Ziyafet Organizasyonu Yönetimi.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Hijyen Ve Sanitasyon, İletişim, İş Hukuku, Meslekı Yabancı Dil-2, Mutfak Uygulamaları, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Staj.

İkram Hizmetleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İkram Hizmetleri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İkram Hizmetleri bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmedi.

İkram Hizmetleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. İkram Hizmetleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Bir işi planlayıp uygulamaya koyabilmeli.
2- Çabuk ve düzenli çalışabilmeli.
3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
4- Temiz ve titiz olmalı.
5- Ekip çalışmasını sevmeli.
6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
7- Koku ve tat alma duyumları gelişmiş olmalı.
8- Planlı çalışmayı bilmeli.
9- Sorumluluk duygusu güçlü olmalı.

İkram Hizmetleri Okuyanlar ve İkram Hizmetleri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İkram Hizmetleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için İkram Hizmetleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İkram Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İkram Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiycoBs4EYfZCazASWsQdXoiXVVktPg853vqWgYjIjF_fF6Rzu9emuM2prhiRLnn98y557PEKEELs2dVP9fBmfYKg5gzk5kIV06Fue6hbBUMl7S5lQqHaimRUOrRBqMYLQeSsdRuC7gc57_/s320/ikram-hizmetleri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiycoBs4EYfZCazASWsQdXoiXVVktPg853vqWgYjIjF_fF6Rzu9emuM2prhiRLnn98y557PEKEELs2dVP9fBmfYKg5gzk5kIV06Fue6hbBUMl7S5lQqHaimRUOrRBqMYLQeSsdRuC7gc57_/s72-c/ikram-hizmetleri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/ikram-hizmetleri-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/ikram-hizmetleri-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content