İç Mekan Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İç Mekan Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız ya...


İç Mekan Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık İç Mekan Tasarımı bölümü var. Aşağıda sırasıyla İç Mekan Tasarımı bölümü nedir, puan türü nedir, İç Mekan Tasarımı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, İç Mekan Tasarımı dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
İç Mekan Tasarımı iş olanakları
İç Mekan Tasarımı
Sanat ve Tasarım, toplumsal yaşamın temelini oluşturan kültür, tarihsel sürecin bir ürünüdür. İç Mekân Tasarımı da bu alanın içindedir. Günümüzde insanlar yaşadıkları mekânları estetik, fonksiyonellik ve teknolojiyi bir arada kullanarak kendi kültür ve geleneklerine ait özgün tasarımları geliştirmekte ve kullanmaktadır. Değişen tüketici ihtiyaç ve gereksinimleri; iç mekân tasarımı alanlarında faaliyet gösteren sektörde yer edinmek isteyen işletmelerin üretim sistemlerinde “alternatif sanat ve tasarım” ürünlerinin üretimini artırmaktadır. Kalite ve rekabetin oldukça yoğun yaşandığı, tüketici ihtiyaçlarının değiştiği günümüzde İç Mekân Tasarımı alanında istihdam edilecek bireylere kazandırılacak mesleki yeterlikler büyük önem kazanmıştır.

2 Yıllık İç Mekan Tasarımı Bölümü Nedir?

İç Mekan Tasarımı bölümü; binaların iç kısımlarının düzenlenmesi için sanat ve teknolojiyi kullanarak teknik çizim yapabilen meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

İç Mekan Tasarımı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan İç Mekan Tasarımı bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. İç Mekan Tasarımı, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi İç Mekan Tasarımı bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

İç Mekan Tasarımı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İç Mekan Tasarımı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İç Mekan Tasarımı mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Mobilya ve Dekorasyon atölyeleri
2- Restorasyon firmaları
3- Mimarlık ve mühendislik büroları
4- Maket yapım büroları

İç mekan tasarımı teknisyenleri mimarlık bürolarında, mobilya üretimi ile ilgili sektörde ve iç mekanda kullanılan süsleyici unsurların üretimini yapan iş yerlerinde teknik eleman olarak istihdam edilebildikleri gibi kendi iş yerlerini de açabilirler

İç Mekan Tasarımı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İç Mekan Tasarımı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek İç Mekan Tasarımı mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Boş bir mekanın elektrik, su vb. donanım ihtiyacını da belirler.
2- Kullanılacak malzemelerin hesabını yapar.
3- Mekana uygun türde ve miktarda yapı malzemesini seçer.
4- Mekanda yapılabilecek gereken değişiklikleri belirler.
5- Müşterinin istek ve ihtiyaçlarını saptar.
6- Özgün iç mekan tasarımları yapar.
7- Teknik çizim yapar.
8- Yapılacak işlerin planını hazırlar veya hazır planı yorumlar ve uygular.

İç Mimarlık ofislerinde, mobilya fabrikalarının tasarım bölümlerinde, Restorasyon firmalarında proje elemanı olarak, mimarlık ve mühendislik bürolarında çizim elemanı veya tasarımcı olarak, maket yapım bürolarında vb sektörlerde yönetici, yönetici asistanı, yetkili, kontrolör olarak çalışabilirler. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavını kazanmaları halinde ilgili Fakültelerin ilgili bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.

İç Mekan Tasarımı Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle İç Mekan Tasarımı çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. İç Mekan Tasarımı okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

İç mekan tasarımı teknisyenleri, çalışmalarını düzenleyeceği mekanda yürütür. Çalışılan ortam bazen soğuk bazen de sıcak olabilir. Çalışırken meslektaşlarıyla, mimarlarla, teknik ressam, tesisat mühendisi, inşaat mühendisi, elektrik mühendisi ve müşterilerle iletişimde bulunur.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Aydınger kağıdı,
2- Rapido kalem,
3- T cetveli, gönye gibi çizim aletleri,
4- Kuru kalem boya,
5- Resim kalemleri,
6- Resim kağıdı,
7- Pastel ve sulu boya.

İç Mekan Tasarımı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İç Mekan Tasarımı maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İç Mekan Tasarımı maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

İç Mekan Tasarımı Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. İç Mekan Tasarımı bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. İç Mekan Tasarımı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-El Sanatları

-Geleneksel Türk Sanatları

-İç Mimarlık

-İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

-Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım

-Mimarlık

-Tezhip Sanatı


2 Yıllık İç Mekan Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölüm öğrencileri, gördükleri uygulamalı derslerle 2 sene akademik şekilde eğitim alan kişiler fazlası ile teknik alanına hâkim olabilmektedir. Tasarımdan, pazarlamaya, kalite kontrolden, üretime kadar her alanda çalışma imkânına sahiptirler. 2 yıl boyunca teknik resim, temel sanat, bilgisayarda tasarım, proje hazırlama, kesme-biçme gibi dersler ile donanımlı birere eleman olmayı sağlamaktadır. Son yıllarda üretime verilen destek ile birlikte iç mekan tasarımı bölümleri ilk sırada yer almaya başlamış bulunmaktadır. Sanayilerin belirli departmanlarında bulabileceğiniz çok çeşitli alanlar sizi beklemektedir. Önemli olan 2 yıl boyuna alacağınız akademik eğitimde kendinizi yeterince yetiştirmektir.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Teknik Resim, İç Mekan Tasarımı I, Yapı Malzemeleri, Akademik ve Sosyal Oryantasyon, Temel Bilgi Teknolojileri, Temel İşletme, Temel Sanat Eğitimi.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
İç Mekan Tasarımı II, Bilgisayar Destekli Çizim I, Detay Çözümleme, Tasarım Prensipleri ve Mekan, +Seçmeli Dersler.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Bilgisayar Destekli Çizim II, İç Mekan Tasarımı III, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce, +Seçmeli Dersler.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Türk Dili, Bitirme Projesi, İletişim Becerileri, +Seçmeli Dersler, Staj.

İç Mekan Tasarımı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İç Mekan Tasarımı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İç Mekan Tasarımı bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmedi.

İç Mekan Tasarımı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. İç Mekan Tasarımı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
2- Ekip çalışmasını sevmeli.
3- Göz ve ellerini eşgüdümle kullanabilmeli.
4- Güzel sanatlara ilgi duymalı.
5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
6- Planlı çalışmayı bilmeli.
7- Renkleri ve şekilleri ayrıntıları ile algılayabilmeli.
8- Şekil çizebilme yeteneğine sahip olmalı.
9- Sorumluluk alabilmeli.
10- Yaratıcı ve estetik görüş sahibi olmalı.
11- Yeniliklere ve eleştiriye açık olmalı.

İç Mekan Tasarımı Okuyanlar ve İç Mekan Tasarımı Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İç Mekan Tasarımı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için İç Mekan Tasarımı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İç Mekan Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İç Mekan Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWufLWyD0wf3zz-QC3kciLPjILiVkuAogvaWp6_6UHpXzVWW3NW9kpeFqXK5WxnNjPpxmWybmwn4woR-Wq94L8JWOHFn7aLVMYX5oQTtQXJ-GZlpqtniiVGQ5_rnxmrK6BtqOmlsY_cDgE/s320/ic-mekan-tasarimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWufLWyD0wf3zz-QC3kciLPjILiVkuAogvaWp6_6UHpXzVWW3NW9kpeFqXK5WxnNjPpxmWybmwn4woR-Wq94L8JWOHFn7aLVMYX5oQTtQXJ-GZlpqtniiVGQ5_rnxmrK6BtqOmlsY_cDgE/s72-c/ic-mekan-tasarimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/ic-mekan-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/ic-mekan-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content