Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

2 yıllık Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ...


2 yıllık Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü var. Aşağıda sırasıyla Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü nedir, puan türü nedir, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Halkla İlişkiler ve Tanıtım dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 2 yıllık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
2 yıllık sağlık bölümlerini bir kenara bırakırsak, en iyi önlisans programlardan biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Her ne kadar bölüm mezunlarına atamalarda çok sayıda kontenjan ayrılmasa da taban puanlar henüz çok yükseklerde değildir. Neredeyse her atamada belli bir sayıda kontenjan verildiği için KPSS’ye ciddi bir şekilde çalışanlar çeşitli kamu kurumlarına atanma şansına sahiptir. Dilerseniz bölümü daha yakından tanıyalım şimdi.

2 Yıllık Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Nedir?

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü; halkla ilişkiler ve reklâmcılık alanlarında, planlamadan uygulamaya kadar tüm aşamalarda görev alabilecek, teorik bilgiler ile uygulamayı bir arada yürütebilen, araştırma becerisi kazanmış, mesleğin ticari, ahlaki ve hukuksal yönlerinin farkında olan elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Devlet Personel Başkanlığı
2- Belediye Başkanlıkları
3- Milli eğitim Bakanlığı
4- Hastaneler
5- Üniversiteler
6- Diğer devlet kurumları
7- Özel firmalar
8- Fabrikalar

Kamu ve Özel Sektörde; İşletmelerin halkla ilişkiler departmanları, kurumsal halkla ilişkiler departmanları, Satış departmanları, Pazarlama departmanları, Kurumsal pazarlama departmanları, İletişim departmanları, Kurumsal iletişim departmanları, Kurumların medya ile bağlantısını sağlayan medya ilişkileri veya metin yazarlığı pozisyonları, Reklam bölümleri, Reklam ajansları, dijital reklam ajansları, medya ajansları ve danışman ajanslar, Dijital yayıncılık bölümleri, Organizasyon şirketlerinde ilgili departmanlar, Medya planlama kuruluşları, İletişim danışmanlıkları, Müşteri temsilcilikleri, müşteri ilişkileri departmanlarında çalışabilmektedirler.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ön Lisans Programı mezunları, kurumsal şirketlerin halkla ilişkiler birimlerinde, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında, reklâm ajanslarında, halkla ilişkiler ajanslarında, medya planlama şirketlerinde görev alabilir veya danışman marka yöneticileri olarak çalışabilirler.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Halkla İlişkiler ve Tanıtım mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Çalıştığı kurumu tanıtıcı raporlar, haber bültenleri, resimli broşürler hazırlar.
2- Kurumun çalışmalarının ve etkinlik alanlarının basın, radyo ve televizyon aracılığı ile halka tanıtılmasını sağlar.
3- Konferans, seminer, sergi, basın toplantısı, yıl dönümü gibi kültürel ve sosyal etkinlikleri düzenler.
4- Yöneticilerin konuşma ve yazışmalarını inceler.
5- Kurumla ilgili izlenimleri takip ederek kurumun daha iyi tanıtılmasını ve saygınlığının artırılmasını sağlayacak çalışmalar yapar.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Halkla İlişkiler ve Tanıtım çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Halkla ilişkiler ve tanıtım elemanı genellikle büro ortamında oturarak çalışır. Bazen de büro dışında konferans, seminer gibi kültürel ve sosyal nitelikteki etkinliklerde görev alabilir. Kişi çalışırken, yöneticilerle, meslektaşlarıyla, kurum elemanlarıyla ve kurumla ilişkisi olan diğer insanlarla iletişim halindedir.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Çeşitli büro malzemeleri,
2- Bilgisayar,
3- Gazete, mecmua gibi basılı yayınlar.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Halkla İlişkiler ve Tanıtım maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Görsel İletişim Tasarımı

-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

-Halkla İlişkiler ve Tanıtım

-İletişim

-İletişim Bilimleri

-İletişim Sanatları

-İletişim Tasarımı ve Yönetimi

-İletişim ve Tasarımı

-Reklam Tasarımı ve İletişimi

-Reklamcılık

-Sosyoloji


2 Yıllık Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dersleri Nelerdir?

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ön Lisans Programında öğrenciler ön lisans düzeyinde 2 yıllık bir eğitim almaktadırlar. Gördükleri dersler ve staj öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin alt yapısını oluşturmaktadır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ön Lisans Programındaki 2 yıllık eğitim süresince öğrenciler İletişim Bilimine Giriş, Halkla İlişkilere Giriş, Genel İşletme, Marka Yönetimi, Halkla İlişkilerde Örnek Olaylar, Gazetecilik ve Metin Yazarlığı gibi teorik dersler verilmekle birlikte, İşyeri Uygulaması ve Sektörel Staj gibi uygulamalı eğitimler de yapılmaktadırlar.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ön Lisans Programı’nın ikinci yarıyılı sonunda yaz döneminde öğrenciler 30 (otuz) iş günü iki yüz kırk (240) saat olarak uygulamalarını yaparlar. Stajın amacı, öğrencilerimizin öğrenim süreleri içinde kazandıkları teorik bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek ve görev yapacakları kurumlardaki sorumluluklarını, ilişkileri, organizasyon ve hizmet sürecini tanımalarını sağlamaktır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ön Lisans Programı’nda eğitim gören her öğrenci, pratik çalışma deneyimi kazanmak ve uygulama yeteneklerini geliştirmek amacıyla mezun olmadan önce uygun görülen kurumlarda staj yapmak zorundadır. Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye ait olmakla birlikte, staj için önerilen kurum/kuruluşun uygunluğu bölüm tarafından onaylanmalıdır.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Araştırma Yöntemleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, Halkla İlişkilere Giriş, İletişime Giriş, İngilizce-I, Pazarlama İlkeleri, Reklamcılığa ve Tanıtıma Giriş, Türk Dili-I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Etkili Sunum Teknikleri, Fotoğrafçılık, Halkla İlişkiler Yönetimi, İngilizce-II, Marka ve Marka Yönetimi, Temel Bilgi Teknolojileri, Türk Dili-II.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Görsel İletişim Tasarımı, Haber İçerik ve Söylem Analizi, Halkla İlişkilerde Metin Yazarlığı, Kişilerarası İletişim, Medya Okur Yazarlığı, Reklam Uygulamaları, Tüketici ve Müşteri Davranışları, Eleştirel Düşünme, Yaratıcılık ve Girişimcilik.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Halkla İlişkiler Kampanyaları, Halkla İlişkiler ve Reklamda Fotoğrafçılık, İnternette Halkla İlişkiler ve Reklam, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Medya Planlama, Kurumsal Yönetim, Diksiyon ve Etkili Konuşma, Siyasal İletişim.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne son beş yılda toplam 118 kişi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına atanabildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Araştırma merakı olmalı
2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
3- Dış görünümüne önem vermeli.
4- Dışa dönük, girişken olmalı.
5- Ekip çalışmasını sevmeli.
6- Güzel ve etkili konuşma yeteneğine sahip olmalı.
7- İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmeli.
8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
9- Planlı çalışmayı bilmeli.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Okuyanlar ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Halkla İlişkiler ve Tanıtım iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7yGXlcbAk-2jhoWic49sYuxH8SYL0HaKVaFJVjFQtD-pwd4DyT_5qB8FQUR0WnzPaEpm5jgKM7VP4VuZHijeZXpeVwKnXqVInmoMU5bHyRZyGALlCx7KSw3IObYVEx6kwdJdlQWiZaArf/s320/halkla-iliskiler-ve-tanitim.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7yGXlcbAk-2jhoWic49sYuxH8SYL0HaKVaFJVjFQtD-pwd4DyT_5qB8FQUR0WnzPaEpm5jgKM7VP4VuZHijeZXpeVwKnXqVInmoMU5bHyRZyGALlCx7KSw3IObYVEx6kwdJdlQWiZaArf/s72-c/halkla-iliskiler-ve-tanitim.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/halkla-iliskiler-ve-tantm-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/halkla-iliskiler-ve-tantm-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content