Geleneksel El Sanatları Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Geleneksel El Sanatları bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığı...


Geleneksel El Sanatları bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Geleneksel El Sanatları bölümü var. Aşağıda sırasıyla Geleneksel El Sanatları bölümü nedir, puan türü nedir, Geleneksel El Sanatları bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Geleneksel El Sanatları dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Geleneksel El Sanatları iş imkanları
Geleneksel El Sanatları
Değerli üniversite adayları, şayet aklınızda bu bölümü okuyup herhangi bir devlet kurumuna atanmak varsa, bunu aklınızdan çıkarın. Şunu bilin ki bölüm mezunlarına KPSS alımlarında hiçbir şekilde kontenjan açılmıyor. Yani siz KPSS’ye girip yüksek bir puan alsanız dahi, bölüme kadro açılmadığı için yine de atanamayacaksınız. Aldığınız o puanla sadece 3001 nitelik koduna sahip olan genel kadroları tercih edersiniz ama o kadroların da eğitimini gördüğünüz bölüm ile ilgisi olmaz.

Sanattan, özellikle de el sanatlarından hoşlananlar için okumasını eğlenceli bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz. Bir veya birden fazla el sanatında beceri kazanmak isteyenler bu bölüme yönelebilir. Yaptığınız eserleri satışa sunabileceğiniz bir dükkan açarak da bu mesleği icra edebilirsiniz. Yani serbest çalışarak da bu bölümden iyi kazançlar elde edebilirsiniz.

2 Yıllık Geleneksel El Sanatları Bölümü Nedir?

Geleneksel El Sanatları bölümü; Anadolu’da geçmişten günümüze kadar sürdürülen çeşitli el sanatlarını icra ederek gelecek nesillere aktarabilecek; geleneksel el sanatlarını modern dünya ile bütünleştirerek en iyi şekilde icra edecek sanatçılar yetiştiren bir önlisans programıdır.

Geleneksel El Sanatları Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

2 yıllık Geleneksel El Sanatlarına yerleşmek isteyenler TYT sınavına girmelidir. Tüm 2 yıllık bölümlere TYT puan türü ile girilmektedir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Geleneksel El Sanatları Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Şu ana kadar puana dayalı KPSS atamalarında bu bölüme yer verilmemesine rağmen, mezunların çalışabileceği kamu kurumları bulunmakta. Geleneksel El Sanatları iş imkanları ve çalışma alanları şu şekilde:

1- Milli Saraylar
2- Vakıflar Genel Müdürlüğü
3- Kültür Bakanlığı
4- Yörede ve ülkedeki konuyla ilgili özel atölyeler
5- Kendi özel atölyeleri
6- Halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olarak
7- Çıraklık eğitim merkezlerinde öğretici olarak faaliyet gösterebilirler.
8- Özel sektörde, tekstil alanında tekniker unvanı ile çalışabilirler

Geleneksel El Sanatları Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Mezunlar, görev yaptıkları kurum veya işletmeye göre farklı pozisyonlarda bulunabilir. Bu nedenle tek bir görev tanımından bahsetmek biraz zor. Ancak genel anlamda düşünürsek mezunların görevlerini şu şekilde listelemek mümkündür.

1- Görev yaptığı işletmede üretilmesi düşünülen ürünlerin tasarımını yapar.
2- Çeşitli dekorasyon ürünlerinin üretiminde görev alır.
3- İlgi alanındaki sanatların tanıtımını yapar.
4- El sanatlarının çeşitli dallarında ürünler üretir.
5- Her türlü el sanatının geliştirilmesi için çeşitli araştırma ve geliştirme faaliyetleri yapar.
6- Ürettiklerini sergiler.
7- Ürünleri satışa sunar.

Geleneksel El Sanatları Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kamuda görev alan mezunlar için Geleneksel El Sanatları maaşları 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özelde ise farklı kazançlar elde edilmektedir.

Geleneksel El Sanatları Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölümü başarı ile bitirenler, alanla ilgili aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedir:

-El Sanatları

-Geleneksel Türk Sanatları

-Halı, Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri

-Tezhip Sanatı


2 Yıllık Geleneksel El Sanatları Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde genel derslerin yanı sıra her türlü el sanatı ile ilgili ayrıntılı eğitim verilmektedir. Bölümden mezun olunduğunda her türlü el sanatı hakkında bilgi ve beceri sahibi olunmaktadır. Geleneksel El Sanatları dersleri şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Geleneksel Türk Desenleri I, Matematik, Osmanlı Türkçesi I, Temel Tasarım, Türk Dili I, Yabancı Dil I (İngilizce), Ahşap Oymacılığı I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II, Temel Hat Sanatı Eğitimi, Dekoratif Süs Eşya Yapımı, Geleneksel Türk Desenleri II, Vitray Sanatı I, Sanat Tarihi, Seramik I, Türk Dili II, Yabancı Dil II (İngilizce), Ahşap Oymacılığı II.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Dekoratif Süs Eşya Yapımı II, Taş İşlemeciliği I, Dekoratif Yüzey Boyama, Tezhip I, Desen, Ebru I, Minyatür I, Sırlama Teknolojileri.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Dekoratif Süs Eşya Yapımı II, Taş İşlemeciliği II, Dekoratif Yüzey Boyama II, Güzel Sanatlar ve Estetik Bilgisi, Tezhip II, Hat I, Minyatür II, Seramik Uygulama II, Staj.

Geleneksel El Sanatları Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Ne yazık ki 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarının hiçbirinde bölüme KPSS atamalarında kontenjan açılmamıştır.

Geleneksel El Sanatları Okuyanlar ve Geleneksel El Sanatları Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Geleneksel El Sanatları iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Geleneksel El Sanatları Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Geleneksel El Sanatları Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG6utshN0CSqBjfZ71lubG9Pz-LtQBtMBJp0CtOSwCaMY4SBaGo_GeQh_d2f57JgnEk8k6u8TA7d31EQevltqB0YvLXCP8kRDOow8BVH22SePr_ZqKtnQQnOrKDIdkDUF537uVZY2p5AZE/s320/geleneksel-el-sanatlari.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG6utshN0CSqBjfZ71lubG9Pz-LtQBtMBJp0CtOSwCaMY4SBaGo_GeQh_d2f57JgnEk8k6u8TA7d31EQevltqB0YvLXCP8kRDOow8BVH22SePr_ZqKtnQQnOrKDIdkDUF537uVZY2p5AZE/s72-c/geleneksel-el-sanatlari.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/geleneksel-el-sanatlar-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/geleneksel-el-sanatlar-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content