Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıt...


Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Gaz ve Tesisatı Teknolojisi iş imkanları
Gaz ve Tesisatı Teknolojisi
Üniversite tercih dönemi yaklaşıyor. Üniversite sınavlarına her sene 1 milyonun üzerinde aday giriyor. Her adayın ana gayesi iyi bir başarı sırası ile rakiplerini geride bırakarak istediği bölüme yerleşebilmek. Adayların üniversite bölüm tercihlerini çok mantıklı bir şekilde yapması gerekiyor. Öncelikle hedef belirlemek gerekiyor. Amacınız iyi bir bölüme yerleşmek mi yoksa sadece üniversite hayatını yaşamak mı? Şayet okuduğunuz bölümün size bir meslek edindirmesini istiyorsanız, tercih edebileceğiniz bölümler ne yazık ki sınırlı; çünkü ne yazık ki birçok bölümün kamuya ataması ya hiç yok ya da çok az.

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü de kamu kurumlarına ataması az olan bölümlerden biri. Öyle ki son 5 yılda devlet kurumlarına atanan kişi sayısı sadece 20. Yani her sene ortalama 4 kişi atanabilmiş. Özetle, kamu kurumlarına atanmak için tercih edilecek bir bölüm değil. Ancak bu işi öğrenip mesleğinizi serbest olarak icra etmeyi düşünüyorsanız, okumanız gereken bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz; zira 2 yıllık eğitim neticesinde meslek ile ilgili her şeyi öğrenecek ve tekniker unvanı alacaksınız. Şimdi dilerseniz bölümü daha yakından tanıyalım.

2 Yıllık Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Nedir?

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü; doğalgaz tesisatı ile ilgili her türlü bilgi ve beceriyi edinen, gazlı cihazların çalışma prensiplerini bilen, tüm bu cihaz ve sistemlerin montajı, çalıştırılması, bakım ve onarımı hakkında yetkin olan teknikerler yetiştirmek amacıyla kurulmuş olan bir önlisans programıdır. Bölüm birçok üniversitede eğitimine devam etmektedir.

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü TYT sınavı ve bu sınavdan elde edilen TYT puan türü ile tercih edilebiliyor. Ancak tercih etmek için bazı şartlar mevcut. Bilindiği gibi önlisans programları için TYT baraj puanı 150. Bu puanı aşan her aday, üniversite tercih listesinde Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümünü de yazabilir.

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Zaman zaman yapılan KPSS atamalarında bu bölüme de kontenjanlar veriliyor. Kontenjanlar sınırlı da olsa çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına atanma imkanı var. Bunun için tabii ki KPSS önlisans oturumunda iyi bir puan almış olmanız gerekiyor. Elbette ki Gaz ve Tesisatı Teknolojisi iş olanakları kamu ile sınırlı değil. Bilakis, bölümün iş imkanları özel sektörde daha fazla. Gaz ve Tesisatı Teknolojisi iş imkanları şunlardır:

1- Botaş gibi kamu kuruluşları
2- Üniversiteler
3- Doğalgaz dağıtım şirketleri
4- Gazlı cihazlar ile ilgili teknik servisler
5- Insaat şirketlerinin yapı-tesisat grupları
6- Gaz tesisatı yapan özel şirketler
7- Doğalgaz tesisatı ile ilgili kişinin kendi yeri
8- Isıtma sektörlerindeki her türlü kuruluş
9- İnsaat malzemesi üreten veya satan kuruluşlar

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bölüm mezunları gerek kamuda gerekse de özel işletmelerde farklı görevler alabilmektedir. Örneği kişi herhangi bir devlet kurumuna kaloriferci olarak atanabileceği gibi bir doğalgaz dağıtım şirketinde de çalışıyor olabilir. Bu durumda yaptıkları işler farklı olacaktır. Ancak genel anlamda Gaz ve Tesisatı Teknikeri görevleri şunlardır:

1- Doğalgaz tesisatı ile ilgili çeşitli cihazların üretiminde görev alır.
2- Cihazların ve diğer doğalgaz tesisatının montajını yapar.
3- Bu cihazların bakım ve onarımlarını gerçekleştirir.
4- Arıza bildirimlerinde ilgili yer giderek arızaya müdahale eder.
5- Doğalgaz alt yapı çalışmalarını gerçekleştirir.
6- Doğalgaz borularının binalara yerleştirilmesine yardımcı olur.
7- Cihazların ve tesisatın uygun olarak çalışıp çalışmadığını kontrol eder.

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

KPSS puanı ile devlet kurumlarına atananlar için Gaz ve Tesisatı Teknolojisi maaşları 4000-4300 lira arasında değişmektedir. Özelde çalışanlar için bu oran daha düşüktür. Genellikle 3000-3500 lira arasında iş bulmak mümkündür. Ancak doğalgaz tesisatı ve cihazlarının satış ve montajını yapanlar yani serbest çalışanlar genellikle daha yüksek kazançlar elde etmektedir.

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölümü başarı ile bitirenler, istedikleri takdirde DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yaparak lisans mezunu olma fırsatını elde edebilir. Gaz ve Tesisatı Teknolojisi mezunlarının dikey geçiş yapabildiği 4 yıllık bölümler şunlardır:

1- Enerji Sistemleri Mühendisliği
2- Enerji Yönetimi
3- Makine Mühendisliği
4- Nükleer Enerji Mühendisliği

2 Yıllık Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Mesleki Matematik – I, Fizik, Temel Tesisat İşlemleri, Teknik Resim, İş Güvenliği, Tesisat Servis Hizmetleri, Türk Dili ve Edebiyatı – I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi – I, Yabancı  Dil – I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Mesleki Matematik – II, Doğalgaz Tesisatı – I, Bilgisayar Destekli Tasarım, Boru Kaynakçılığı, Türk Dili ve Edebiyatı – II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi – II, Yabancı  Dil – II, Bilgi ve iletişim Teknolojisi.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Doğalgaz Tesisatı – II, Isıtma Sistemleri – I, Etüt ve Proje Teknikleri – I, Malzeme Teknolojisi, Tesisat Meslek resmi, Bakım Arıza ve Onarım, Güneş enerjisi, İşletme Yönetimi – I, Mesleki Yabancı Dil – I, İletişim.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Doğalgaz Dağıtım Hatları, Isıtma Sistemleri – II, İklimlendirme Tekniği, Termodinamik, İşletme Yönetimi – II, Mesleki Yabancı Dil-II, Etüt ve Proje Teknikleri – II, Kalite Güvence ve Standartlar, Meslek Etiği, Yaz Stajı :30 İş Günü.

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

2015 ile 2020 yılları arasında yapılan atamalarda toplamda 15 kişi çeşitli kamu kurumlarına atandı. KPSS taban puanları ise 85 ve üzeri oldu. Yalnızca 2019 atamasında atanan bir kişi 82 puanla atanabildi. Diğer atamalarda en düşük puan 85 oldu.

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Okuyanlar ve Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Gaz ve Tesisatı Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMzzJ99j4xeuB_EioaRZ5Dd1cAuAQdcTfNN3utoZbPcb9rzi49uq6CEn5zu-xhWUHuxQw-_Id8aX4rQQs0Z6OkjeyjY8XpRvbZjtgzrIXKx8HSW5oAHbLGR6VHDvwb1wROJn6Gom_o_DWD/s320/gaz-ve-tesisati-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMzzJ99j4xeuB_EioaRZ5Dd1cAuAQdcTfNN3utoZbPcb9rzi49uq6CEn5zu-xhWUHuxQw-_Id8aX4rQQs0Z6OkjeyjY8XpRvbZjtgzrIXKx8HSW5oAHbLGR6VHDvwb1wROJn6Gom_o_DWD/s72-c/gaz-ve-tesisati-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/gaz-ve-tesisat-teknolojisi-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/gaz-ve-tesisat-teknolojisi-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content