Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tan...


Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü var. Aşağıda sırasıyla Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü nedir, puan türü nedir, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık iş imkanları
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Bu bölümü tercih edecek adaylar öncelikle şunu bilmelidir ki bölüm mezunlarının kamu kurumlarına atanması biraz zordur. Son beş yılda kamuya atanan kişi sayısı sadece altıdır. Bu nedenle bölüm, kamuya atanmaktan ziyade, kendi işini kurma veya bu işi öğrenme gayesiyle okunmalıdır. Bildiğiniz gibi fotoğrafçılık, ülkemizde de yoğun olarak yapılan bir hobidir. Bazı insanlar hobi olarak ya da diğer bir ifadeyle amatör olarak yaptığı işi uzmanlığa taşımak ister. İşte, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü okuduğunuzda bu işte artık profesyonel olacak ve çok daha iyi çekimler yapabileceksiniz. Bu yönüyle Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü, zaten bir meslek sahibi olanların da okuyabileceği bir bölüm sayılabilir.

2 Yıllık Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Nedir?

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü; gerek kamu kurumlarında, gerekse de özel sektörde veya kendi fotoğraf stüdyosunda çalışacak, fotoğraf ve video çekmenin tüm püf noktalarına hakim olan meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır. Hem devlet üniversitelerinde hem de özel üniversitelerde okutulmaktadır.

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bu önlisans programı için girmeniz gereken sınav TYT’dir. Bölüme öğrenci alımı TYT puan türü ile yapılmaktadır. Eğitim süresi 2 yıldır.

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bildiğiniz gibi fotoğrafçılıktan gerçekten iyi kazançlar elde edilebiliyor. Özellikle düğün fotoğrafçılığı yaptığınızda müşteriniz de kazancınız da bol oluyor. Bunun yanında KPSS ile çeşitli devlet kurumlarına atanmanız da mümkün; fakat atamalarda bu bölüme sınırlı sayıda kontenjan açıldığı için bu biraz zor. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık iş imkanları ve çalışma alanları şunlardır:

1- Ulusal veya yerel televizyon kanalları
2- Yapım Şirketleri
3- Fotoğraf Stüdyoları
4- Sinema ve Dizi Setleri
5- Belgesel Setleri
6- Medya Kuruluşları
7- Serbest çalışma
8- Kişinin kendi fotoğraf stüdyosu

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bölüm mezunlarının başlıca görevleri şunlardır:

1- Fotoğraf veya video çekimi yapacağı ortamı hazır hale getirir.
2- Makine veya kameranın ayarlarını, ortamın ışık durumuna uygun hale getirir.
3- Çekimini yapacağı kişinin veya nesnenin hazırlanmasını sağlar.
4- Video veya fotoğraflarını çeker.
5- Çektiği fotoğrafları veya videoları düzenler.
6- Kağıt nüshada çıkarılması gereken fotoğrafları çıkarır.
7- Herhangi bir kurum veya şirkette çalışıyorsa mevcut makine ve kameraların düzenli bakımlarını yapar.
8- Bozulan kamera veya makineleri kendi bilgisi dahilinde olanları onarır.

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kamuya atanan mezunlar tekniker sıfatı ile çalışmaktadır. Devlet kurumlarında çalışanlar için Fotoğrafçılık ve Kameramanlık maaşları 4100-4400 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde çalışanlar ise yaptıkları iş oranında kazanırlar. Yani müşteri potansiyeli yüksek olan biri yüksek kazançlar elde ederken, müşterisi az olanlar daha az kazanır.

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölüm mezunları aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapma olanağına sahiptir. Bunun için DGS’yi girilip yeterli puanın alınması gerekir. Adaylar, tercih ettikleri ve puanının yettiği üniversiteye yerleştirilir. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Basın ve Yayın

-Film Tasarımı ve Yazarlığı

-Film Tasarımı ve Yönetimi

-Film Tasarımı ve Yönetmenliği

-Fotoğraf

-Fotoğraf ve Video

-Gazetecilik

-Görsel İletişim Tasarımı

-Görsel Sanatlar

-Grafik

-Grafik Sanatlar

-Grafik Tasarımı

-İletişim

-İletişim Bilimleri

-İletişim Sanatları

-İletişim Tasarımı ve Yönetimi

-İletişim ve Tasarımı

-Kurgu, Ses ve Görüntü Yönetimi


2 Yıllık Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde bu mesleği tam anlamı ile icra edilmesini sağlayacak tüm dersler okutulmaktadır. Dört dönem halinde verilen eğitimde, her dönem farklı dersler okutulabilmektedir. Öğrenciler derslerin yanında staja da tabi tutulur. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık dersleri şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil Kurulu I, Temel Fotoğraf I, Temel Kamera, Fotoğraf Tarihi.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Türk Dili, Yabancı Dil Kurulu II, Temel Fotoğraf II, Görüntü İşleme, Film ve Videoda Kurgu.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Senaryo, Görsel İletişim, Fotoğraf Çekim Teknikleri, Program Yapımı ve Yönetimi, Basın Fotoğrafçılığı, Aydınlatma Estetiği, Teknik İngilizce, Staj / Bitirme Projesi.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Fotoğraf ve Video Geliştirme, Stüdyo Teknikleri, Kameramanlık, Video Çekim Teknikleri, Televizyon Haberciliği, Tanıtım Fotoğrafçılığı, Yeni Medya, Staj / Bitirme Projesi.

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

KPSS ataması hakkında çok şanslı olmayan mezunlar, yüksek puan aldıklarında ve ilgili atamada da bölüme kadro verildiğinde bazı kurum ve kuruluşlara memur statüsünde atanabilmektedir. Son beş yılın KPSS atama taban puanlarına baktığımızda şöyle bir tablo çıkıyor karşımıza: 2015 atamalarında 3 kişi, 2016’da 2 kişi, 2018’de ise 1 kişi çeşitli kurumlara 83 ve üzeri puanlarla atandı.

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Okuyanlar ve Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Yorumları

Hikmet Deniz diyor ki:
‘’Arkadaşlar ben Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünde 2. Sınıf öğrencisiyim. Evet, atama yok; ama okuması gerçekten de eğlenceli olan bir bölüm. Küçüklüğümden beri fotoğraf çekmeye meraklı biriyim. Boş zamanlarımda dağ bayır dolaşır çekim yaparım. Özellikle doğa fotoğrafçılığı ilgi alanım. Memur olma gibi bir beklentiniz yoksa hepinize tavsiye ederim bu bölümü.’’

Ercan Bozkurt diyor ki:
‘’Kendimi bildim bileli babamın fotoğraf stüdyosu var. Çoğunlukla orada takıldığım için mesleği ondan öğrendim zaten. Hatta birçok çekime onun yerine ben gidiyorum. Muhtemelen baba mesleğini devralacağız. Ama madem bu işi yapıyoruz, profesyonel anlamda yapalım deyip tercih ettik bölümü. Gayet memnunum. Çevresi biraz geniş olan biri her şartta kazanır bu meslekte.’’

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Fotoğrafçılık ve Kameramanlık iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDZLFx0sdG7KKetImNTB_wW-EcRXmIxtsjZV4VIQ_1mMlh4wXZdZVtaNBj9qbANJY5hqFRetbt7tHEPXcXcBu7tmoIMS58AODb6Y6C-YdvFaPDahpKY2dGF3ks8F711KkGiJDoFS9furAp/s320/fotografcilik-ve-kameramanlik.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDZLFx0sdG7KKetImNTB_wW-EcRXmIxtsjZV4VIQ_1mMlh4wXZdZVtaNBj9qbANJY5hqFRetbt7tHEPXcXcBu7tmoIMS58AODb6Y6C-YdvFaPDahpKY2dGF3ks8F711KkGiJDoFS9furAp/s72-c/fotografcilik-ve-kameramanlik.jpeg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/fotografclk-ve-kameramanlk-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/fotografclk-ve-kameramanlk-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content