Fındık Eksperliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Fındık Eksperliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız ya...


Fındık Eksperliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Fındık Eksperliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Fındık Eksperliği bölümü nedir, puan türü nedir, Fındık Eksperliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Fındık Eksperliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Fındık Eksperliği iş imkanları
Fındık Eksperliği
Bilindiği gibi Karadeniz Bölgesi, fındık üretiminin en yaygın yapıldığı bölgemizdir. Bu bölgedeki illerimizden Giresun ise fındık üretimi konusunda birinci sıradadır. Haliyle Fındık Eksperliği bölümü sadece Giresun Üniversitesinde kurulmuştur. Giresun Üniversitesi Fındık eksperliği bölümü her sene 30 kadar öğrenci alımı yapmaktadır. Taban puanlar genellikle 180 ve üzeri olmaktadır.

Tarım sektörü ile ilgili eğitim veren bölümler iş imkanları bakımından çok da şanslı değildir. Zaman zaman bu bölümlere de kontenjan verilse de mezun sayısı çok olduğu için KPSS taban puanları genellikle yüksek olmaktadır. Şimdi dilerseniz Fındık Eksperliği bölümünü yakından tanıyalım.

2 Yıllık Fındık Eksperliği Bölümü Nedir?

Fındık Eksperliği bölümü; fındık üretiminin yapılacağı alanları belirleyecek, fındık fidanlarının dikiminden ürünün hasat edilmesine kadar geçen tüm aşamalarda etkin rol alacak ve hasat edilen fındığın işlenmesi, depolanması, paketlenmesi ve satışa sunulması işlemlerinde görev alacak meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Fındık Eksperliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Fındık Eksperliği bölümünün eğitim süresi 2 yıldır. Bu bölümü tercih listenizde gösterebilmek için TYT’ye girip bu sınavdan en az 150 puan almanız gerekiyor. Başarı sıranıza göre bölüme yerleştiriliyorsunuz.

Fındık Eksperliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bölümü başarı ile bitirenlere önlisans diploması verilir ve artık bu mezunlar ‘’Fındık Eksperi’’ unvanını alırlar. Mezunlar kamu kurumlarında çalışabilecekleri gibi özel sektöre bağlı fındık işletmelerinde de görev alabilir. Kamuya bağlı kurumlara KPSS puanı ile personel alınırken özel sektörde puan şartı aranmamaktadır. Fındık Eksperliği iş imkanları ve çalışma alanları şunlardır:

1- Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
2- Fisko Birlik
3- Orman, Tarım ve Köy İşleri Bakanlıkları ve bağlı birimleri
4- Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığına bağlı İhracat Baş Kontrolörlükleri
5- Fındık Fabrikaları

Fındık Eksperliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Fındık eksperleri, fındığın üretiminden satışına kadar her basamakta görev almaktadır. Bu doğrultuda Fındık Eksperliği görevleri şunlardır:

1- Fındık ekimi yapılacak araziyi belirler.
2- Fındık dikimini gerçekleştirir veya dikimin yapılmasını sağlar.
3- Fındığın gübrelenmesini sağlar.
4- Gerekli budamaları yapar.
5- Fındık üretimi hakkında çiftçilere eğitimler verir.
6- Üreticilerin ürettiği fındıklar için fiyat belirler.
7- Üreticilerden fındığı satın alır.
8- Fındıkların depolanmasını ve yarı mamul/mamul ürüne dönüştürülmesine sağlar.
9- Fındığın satışa sunulmasını sağlar.

Fındık Eksperliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Tarım Mahsulleri Ofisi ve benzeri kamu kurumlarında çalışanlar için Fındık Eksperliği maaşları 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Fındık eksperi maaşları özel sektörde farklılıklar gösterebilmektedir. Çalışılan işletmeye göre farklı maaşlar alınır. Bu maaş bazen asgari ücret seviyesinde bazen ise asgari ücretin bir buçuk iki katı kadar olmaktadır.

Fındık Eksperliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölüm mezunları DGS ile aşağıdaki bölümlere dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.

1- Bahçe Bitkileri
2- Tarla Bitkileri

2 Yıllık Fındık Eksperliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde okutulan belli başlı dersler şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-I, Fındık İşletmesinde Gıda Kalite Kontrolü, Genel Botanik, Genel Matematik, İngilizce I, Klimatoloji Ve Bitki İlişkileri, Temel Kimya, Toprak Bilgisi, Türk Dili-I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Bitki Islahı, Bitki Yetiştirme Tekniği, Fındık Besin Maddeleri Teknolojisi, Fındık Tarımı, Genel Ve Teknik İletişim, İngilizce 2, Tarım Ekonomisi Ve Kooperatifçilik, Tarımsal Pazarlama, Türk Dili 2.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Bitki Besleme Tekniği; Fındık Hasat, Harman, Depo Ve Son. İş.; Fındık Alım Esasları, Genel Bahçe Bitkileri, İstatistik, Kültür Teknik, Temel Bilgisayar-I, Zirai Yayım Ve Haberleşme.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Bitirme Çalışması, Girişimcilik, Gübreler Ve Gübreleme, İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku, İşletme Yönetimi, Kalite Güvence Ve Standart, Temel Bilgisayar- 2, Zirai Mücadele.

Fındık Eksperliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

2018, 2019 ve 2020 yıllarında yapılan atamalarda bu bölüme kontenjan açılmadı. Ancak 2017 yılında 2 kişi 78 ve 80 puanlarla Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne atandı. Lütfen güncel KPSS atamalarını da kontrol ediniz.

Fındık Eksperliği Okuyanlar ve Fındık Eksperliği Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Fındık Eksperliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Fındık Eksperliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Fındık Eksperliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6A6ONYGeXUrd-yquQU9JRcHQzKMnfYUghSjzmXSKKKRsysMoBSUlcX2kUPsGUrHLnXjlyLuqoHJoybJupnATX9EJTxZqrb7d8N2hswI6Hcfl9PEAEa7GVmjhVOXwEzr0GcnA2Gr86kEv7/s1600/findik-eksperligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6A6ONYGeXUrd-yquQU9JRcHQzKMnfYUghSjzmXSKKKRsysMoBSUlcX2kUPsGUrHLnXjlyLuqoHJoybJupnATX9EJTxZqrb7d8N2hswI6Hcfl9PEAEa7GVmjhVOXwEzr0GcnA2Gr86kEv7/s72-c/findik-eksperligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/fndk-eksperligi-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/fndk-eksperligi-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content