Ev İdaresi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

AÖF Ev İdaresi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı ...


AÖF Ev İdaresi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Ev İdaresi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Ev İdaresi bölümü nedir, puan türü nedir, Ev İdaresi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Ev İdaresi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Ev İdaresi iş imkanları
Ev İdaresi
Ülkemizde sadece Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde okutulan 2 yıllık Ev İdaresi bölümü hakkında işe yarar bilgiler bulmak gerçekten çok zor. Bölüm hakkında Anadolu Üniversitesinin resmi sitesinde az da olsa bilgi verilmiş; fakat sadece verilen bu bilgilerle bu bölümü bitirenlerin ileride ne olacağı, ne iş yapacağı, nereye ne şekilde atanacağı hakkında fikir yürütmek neredeyse imkansız. Elimizden geldiği kadar bölümü her yönüyle araştırdık.

Arkadaşlar, anladığımız kadarıyla Ev İdaresi bölümü; herhangi bir kuruma atanıp iş sahibi olmaktan çok, insanları ev idaresi ve aile yaşantıları hakkında eğitmek ve geliştirmek. Yani bölümü okuyacak olanlar kendilerine şunları söylemeli: ‘’Üniversite sadece meslek sahibi olmak için okunmaz. Üniversite eğitimi alarak kendimizi geliştirebiliriz. Ben Ev İdaresi bölümünü  ileride kuracağım aile kurumunu daha güzel bir şekilde yürütmek için okuyorum. Herhangi bir kuruma atanmak gibi bir niyetim veya hayalim yok.’’

Maalesef aynen böyle. Bu bölümden mezun olup iş sahibi olmak hayal gibi bir şey. Evet, Anadolu Üniversitesi, bölüm mezunlarının çalışabileceği birkaç kurum yazmış; ama şimdiye kadar yapılan hiçbir KPSS atamasında Ev İdaresi mezunlarına tek bir kontenjan bile açılmamış. Bölümü tercih etmeyi düşünüyorsanız bu bilgi de aklınızda bulunsun.

2 Yıllık Ev İdaresi Bölümü Nedir?

Ev İdaresi bölümü; evin idaresini en iyi şekilde yürütecek, aile bireyleri arasında etkileşimi güçlendirecek ve aile ekonomisini en etkili şekilde yürütebilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir önlisans programıdır.

Ev İdaresi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

AÖF Ev İdaresi bölümüne TYT sınavı sonucu elde edilen TYT puan türü ile tercih edebilirsiniz. Bölüm açıköğretim bünyesindedir. Yani dersleri evden takip eder, sınavlara evden çalışırsınız. Okula gitmez zorunluluğunuz yoktur. Bu bölümü ayrıca ikinci üniversite kapsamında sınavsız olarak  okuma olanağınız da var. Herhangi bir üniversite bölümünden mezunsanız veya halen okuyorsanız aynı zamanda Ev İdaresi bölümüne de kayıt yaptırıp bu bölümden de mezun olabilirsiniz. Ancak her dönem belli bir harç ödersiniz.

Ev İdaresi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Her ne kadar şu ana kadar KPSS atamalarında bölüme kontenjan verilmediyse de, olası bir atamada mezunların atanabileceği kurum ve kuruluşlar şunlardır:

1- Kamu hastaneleri veya özel hastaneler
2- Kreşler veya özel ana okulları
3- Oteller
4- Huzurevleri

Arkadaşlar, zannediyoruz bu bölümden mezun olanlar, yukarıda saydığımız kurum veya işletmelerin temizlik ve düzen departmanlarında görev alıyorlar. Örneğin büyük bir otelde çalışan ev idarecisi, ilgili otelin çamaşırhane gibi işleri ile uğraşıyor.

Ev İdaresi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Mezunlar, çalıştıkları kurumların temizlik departmanlarında görev alırlar. Örneğin hastanede çalışan mezunlar, çarşafların yıkanması, katlanması, muhafaza edilmesi gibi işleri yürütürler. Ya da ilgili birimin temizlik ile ilgili verdiği diğer görevleri yerine getirirler.

Ev İdaresi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bölüm mezunların kamuya atanma durumlarında alacakları maaş yüksek olacaktır. Devlet kurumları için Ev İdaresi maaşları 4200 lira dolaylarında olur. Özel sektörde çalışanlar ise asgari ücret veya biraz daha fazla maaş alır.

Ev İdaresi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölümü başarı ile bitirenler DGS’ye girip yeterli puanı aldıklarında 4 yıllık Aile ve Tüketici Bilimleri bölümüne dikey geçiş yapma imkanına sahip olur.

***Aile ve Tüketici Bilimleri

2 Yıllık Ev İdaresi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde 2 yıllık eğitim süresince görülen dersler şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Aile Yapısı Ve İlişkileri, Hukukun Temel Kavramları, İletişim Bilgisi, Davranış Bilimlerine Giriş, Yabancı Dil I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Ev Teknolojisi, Çocuk Ve Ergen Bakimi, Verimlilik Yönetimi, Temel İlk Yardim Bilgisi, Yabancı Dil Ii.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Aile İçi Uyumlu Etkileşim, Toplumsal Yaşamda Aile, Aile Ekonomisi, Girişimcilik Ve İş Kurma, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Tüketim Bilinci Ve Bilinçli Tüketici, Aile Psikolojisi Ve Eğitimi, Aile Sağlığı, Sağlığı Yaşam, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Türk Dili 2.

Ev İdaresi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

2020’ye kadar olan hiçbir atamada Ev İdaresi mezunlarına kadro açılmamıştır. Bu nedenle oluşan herhangi bir KPSS taban puanlarından bahsetmek mümkün değildir.

Ev İdaresi Okuyanlar ve Ev İdaresi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Ev İdaresi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 3
  1. Ankara üniversitesi ev ekonomisi beslenme bilimleri mezunuyum işsizim atanamiyorum. Hayat şartları malûm bu yüzden bu bölümü okumayın

    YanıtlaSil
  2. Bölüm kendini geliştirmek isteyenler için ideal aslında. Nasıl iş bulunamıyor hayret doğrusu. Öyle güzel dersler var ki..

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ev İdaresi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Ev İdaresi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFCPrwZaBbsvUi1F1KxPCv-1yEc_iWlRNxyre-Ug1V6p_qBFvllT3_Y8Dmk-e8M4ZpgGm8Mph_AuCPbnP-UYm-xhhZgGGiXaItQ4w6Zf2_G4kV_Tsnf61XhUhZA6bCFh4VPXnOJcFwMKgX/s1600/ev-idaresi-bolumu.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFCPrwZaBbsvUi1F1KxPCv-1yEc_iWlRNxyre-Ug1V6p_qBFvllT3_Y8Dmk-e8M4ZpgGm8Mph_AuCPbnP-UYm-xhhZgGGiXaItQ4w6Zf2_G4kV_Tsnf61XhUhZA6bCFh4VPXnOJcFwMKgX/s72-c/ev-idaresi-bolumu.png
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/ev-idaresi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/ev-idaresi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content