Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıtt...


Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Et ve Ürünleri Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Et ve Ürünleri Teknolojisi iş imkanları
Et ve Ürünleri Teknolojisi

Arkadaşlar, tanıtıma geçmeden önce bazı şeylere en başından açıklık getirmenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Bölüm araştırması yaparken ilk baktığımız yerlerden biri üniversitelerin resmi web siteleridir. Bu sitelerde bölümün tanıtımı yapılır ve istihdam olanaklarından da bahsedilir. Ancak hangi üniversitenin hangi bölümüne bakarsanız bakın, öve öve bitiremediklerini görürsünüz. Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü için de aynı şey geçerli. Bölümü okutan üniversiteler, iş imkanlarını sıralamış da sıralamış. Ancak gel gör ki durum onların ifade edildiği gibi değil ne yazık ki!

Aşağıda yer alan başlıklardan biri de Et ve Ürünleri Teknolojisi iş olanakları başlığı. Biz, üniversitelerin verdiği bilgiler dahilinde bu başlığı açıkladık. Bölüm mezunlarının çalışabileceği kurum ve kuruluşları listeledik. Ancak şöyle bir şey var ki mezunların bu kamu kurumlarına atanabilmesi için KPSS alımlarında mezunlara kadro açılması gerekiyor. Ancak ne yazık ki şu ana kadar yapılan (2015’ten bu yana) hiçbir atamada bu kurumlara kimse atanamadı; zira KPSS atamalarında kontenjan verilmedi. Şimdi dilerseniz bölümü diğer yanları ile de tanıyalım.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün eğitiminin verildiği üç devlet üniversitesi var. Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü olan üniversiteler şunlardır:

1- Bursa Uludağ Üniversitesi
2- Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
3- Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

2 Yıllık Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Nedir?

Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü; tüketim için hayvan kesimlerini gerçekleştiren, her türlü et ürününü insan sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde hazırlanmasını, muhafaza edilmesini, paketlenmesini ve satışa sunulmasını sağlayan teknikerler yetiştiren bir önlisans programıdır.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bölüm için üniversite adaylarının girmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Bu sınavdan tek puan türü elde edilmektedir ki bu puan türü TYT puan türüdür. Bu puan türünde 150’yi aşan her aday, istediği herhangi bir veya birçok 2 yıllık bölümü tercih listesinde gösterebilir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Mezunların kamu kurumlarına atanması sınırlıdır. Açıktan atamaların yapılıp yapılmadığı hakkında malumatımız yoktur; ancak yapılan genel KPSS alımlarında mezunlara kontenjan verilmemektedir. Bölüm için öngörülen iş imkanları ve çalışma alanları şunlardır:

***Et sektöründeki her türlü işletme
***Fen-Edebiyat Fakülteleri bünyesindeki biyoloji ve kimya laboratuvarları
***Gıda analizi yapılan laboratuvarlar
***Kesimhaneler
***Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı gıda kontrol genel müdürlüğü laboratuvarları
***Gümrükler
***Kasaplık
***Meslek yüksekokulları laboratuvar vb. birimleri
***Özel gıda işletmeleri
***Sağlık Bilimleri Fakültelerinin beslenme ve diyetetik bölümü laboratuvarları
***Tarımsal işletmelerin il ve ilçe teşkilatları
***TÜBİTAK
***Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Fakültelerinin laboratuvarları
***Veteriner Fakültelerinin Besin Hijyeni ve Teknolojisi araştırma-uygulama laboratuvarları
***Ziraat Fakültelerinin Tarımsal Biyoteknoloji bölümünün araştırma-uygulama laboratuvarları

Et ve Ürünleri Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Et ve Ürünleri Teknolojisi mezunlarına ‘’et ve ürünleri teknikeri’’ unvanı verilir. Bu teknikerlerin çalıştıkları birimlerdeki başlıca görevleri şunlardır:

1- Hayvan kesimlerini yapar veya kesimlerin yapılmasını sağlar.
2- Pazara sunulacak etlerin uygun koşullarda paketlenmesini sağlar.
3- Kesimin yapıldığı ve etlerin muhafaza edildiği alanların temizliğinden sorumlu olur.
4- Etlerin insan sağlığına zarar verip vermeyeceğini belirlemek için numunelerin laboratuvarlarda incelenip analiz edilmesini sağlar.
5- Kaçak kesimlerin engellenmesi için gerekli önlemleri alır.
6- Etin muhafaza edileceği ortamı oluşturur.
7- Salam, sucuk ve sosis gibi et ürünlerinin üretilmesini sağlar.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kamu kurumlarında görev alacaklar için Et ve Ürünleri Teknolojisi maaşları 4200-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde çalışanlar asgari ücret seviyesinde çalışabileceği gibi kendi işini kuranların çok daha yüksek kazançlar elde etmesi mümkündür.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölüm mezunları aşağıda sıraladığımız 4 yıllık bölümlerden herhangi birine DGS ile dikey geçiş yapma imkanına sahiptir. Et ve Ürünleri Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Beslenme ve Diyetetik

-Gıda Mühendisliği

-Gıda Teknolojisi

-Hayvansal Üretim ve Teknolojileri

-Kimya

-Su Ürünleri Mühendisliği

-Tarımsal Biyoteknoloji

-Zootekni


2 Yıllık Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Et İşleme, Mezbaha Bilimi, Et Bilimi, Kırmızı Et Üretimi, Genel Mikrobiyoloji, Gıdalarda Temel İşlemler, Beslenme İlkeleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce, Türk Dili.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Et İşleme 2, Gıdalarda Temel İşlemler 2, Gıda Mikrobiyolojisi, Laboratuvar Tekniği, Türk Dili 2, İngilizce 2, Hijyen ve Sanitasyon, Endüstriyel Mikrobiyoloji.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Et Teknolojisi 1, Et Pişirme Teknikleri, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Güvenliği, Et İşleme Makineleri ve Bakımı, Su Ürünleri Teknolojisi, Staj.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Gıda Kodeks, Et İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon, Ambalajlama Teknolojisi, Kanatlı Teknolojisi, Et Teknolojisi 2, Yan Ürünleri Teknolojisi, Gıda Analizleri, Staj 2.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Maalesef 2020 yılına kadar yapılan hiçbir KPSS atamasında bölüm mezunlarına kontenjan açılmadı. Bu nedenle KPSS atama taban puanları oluşmadı. Ancak mezunlar yüksek KPSS puanı ile genel memurluk kadrolarına başvurabilmektedir. Bu kadroların nitelik kodu 3001’dir. Bu nitelik koduna sahip kadrolara bütün 2 yıllık mezunları başvurabilmektedir.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümünü tercih edecek adaylar şu özelliklere sahip olmalıdır:

1- Kimya ve biyoloji alanlarına ilgi duymalı ve bu alanlarda başarılı olmalı.
2- Fiziki açıdan sağlıklı ve güçlü olmalı.
3- Tatma, koklama duyuları gelişmiş olmalı.
4- Dikkatli ve sorumluluk sahibi olmalı.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Okuyanlar ve Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Et ve Ürünleri Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. Maalesef bu metindeki her satır doğru.
    Bu bölümmacından çok uzak ve mezunları sahipsiZ. Bir çok insan ve yönetici bu bölümden habersiz.

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Et ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfmVLmf_w2mXOIcEubk1ZXObQiyNo1I8hye55IeAAP2ihk0zsA_iP8eui1ONY52hhUKbNUvQUk3YBqtTChPJ_B_E_7aIsldazgOI2jx1LFRNA86xgYILWXco9mhx8Ux5rlmZmayQ1dVROP/s320/et-ve-et-urunleri-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfmVLmf_w2mXOIcEubk1ZXObQiyNo1I8hye55IeAAP2ihk0zsA_iP8eui1ONY52hhUKbNUvQUk3YBqtTChPJ_B_E_7aIsldazgOI2jx1LFRNA86xgYILWXco9mhx8Ux5rlmZmayQ1dVROP/s72-c/et-ve-et-urunleri-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/et-ve-urunleri-teknolojisi-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/et-ve-urunleri-teknolojisi-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content