Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile ta...


Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü nedir, puan türü nedir, Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Enerji Tesisleri İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Ülkemizde sadece Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde okutulan Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümünün iş imkanlarının geniş olduğu düşünülmekte ve bu bölümden mezun olanların gerek kamuda gerekse de özel sektörde rahatlıkla iş bulabileceği ifade edilmektedir. En azından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü tanıtım sayfasında bunlar çizilmiş. Ancak işin aslı öyle mi acaba?

enerji tesisleri işletmeciliği iş imkanları
Enerji Tesisleri İşletmeciliği

Bir kere, bu ifadelerin doğruluğunu belirlemek için KPSS atamalarına bakmak lazım. Biz sizin yerinize baktık ve ne yazık ki hiçbir atamada Enerji Tesisleri İşletmeciliği mezunlarına kadro açılmadığını gördük. Sözümü o ki: Bölüm tercihi yaparken sadece ilgili üniversitelerin tanıtım yazılarına takılıp kalmayın. Ne yazık ki kimsenin ayranım ekşi demeyeceği gibi herhangi bir bölümün eğitimini veren üniversiteler de o bölümün iş imkanlarının olmadığını söylemez. Sizler için bölümü ayrıntılı olarak tanıttık. Farklı kaynaklardan da incelemeniz yararınıza olacaktır.

2 Yıllık Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü; her türlü enerji tesisinin kurulmasında ve aktif olarak işletilmesinde görev alacak deneyimli meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Enerji Tesisleri İşletmeciliği programına öğrenci alınırken dikkate alınan puan türü TYT puan türüdür. Bu puan türü ise TYT sınavı sonucunda elde edilmektedir. Sadece 2 yıllık bölümleri tercih edecekler için TYT’ye girmek yeterlidir. Lisans bölümlerini de tercih edecek olanlar ise TYT’nin ardından ayrıca AYT sınavına da katılmalıdır. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Aşağıda her ne kadar devlete ait kurumlar sıralanmış olsa da bu kurumlara atamanızın yapılabilmesi için KPSS alımlarında bu bölüme kontenjan ayrılması gerekmektedir. Bazı kurumların açıktan da alım yaptığını biliyoruz ama burada belirtilen kurumlar için böyle bir durumun olup olmadığını bilmiyoruz. Enerji Tesisleri İşletmeciliği mezunları daha çok, özel sektörde iş imkanı bulabilmektedir. Bölümün çalışma alanları şunlardır:

1- Akaryakıt ve Gaz Dağıtım İstasyonları
2- Akaryakıt ve gaz dağıtım istasyonu olan tüm özel ve kamu sektör birimleri
3- Bünyesinde akaryakıt istasyonu bulunan konaklama tesisleri
4- Devlet Su İşleri (DSİ)
5- Elektrik İşleri Etüd İdaresi
6- Elektrik Üretim A.Ş
7- Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK)
8- Lojistik Firmaları ve Ulaşım alanı
9- Özel sektörde enerji sistemleri ve teknolojileri ile ilgili tüm alanları
10- Petrol İşleri Genel Müdürlüğü
11- Petrol ve Gaz Rafineri İşletmelerinde görev alabilirler.
12- Servis İstasyonları
13- T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığın ilgili kuruluşlarında çalışabilirler.
14- Türk Petrol Rafineleri A.Ş (TÜPRAŞ)
15- Türkiye Boru Hatları Taşıma A.Ş (BOTAŞ)
16- Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ)
17- Türkiye Elektrik İletim A.Ş
18- Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığı (TPAO)
19- Ulusal ve Uluslararası Akaryakıt ve Gaz Dağıtım şirketleri
20- Ulusal ve Uluslararası Enerji şirketleri

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bir üstteki başlıktan da görüleceği üzere bölüm mezunları birbirinden farklı birçok kurum veya kuruluşta görev alabilmektedir. Ancak genel anlamda düşünüldüğünde Enerji Tesisleri İşletmeciliği mezunlarının iş hayatındaki başlıca görevleri şunlardır:

1- Her türlü enerji tesisinin kurulması ve işletilmesinde etkin olarak görev alırlar.
2- Enerji tesisinde kullanılacak makine ve cihazları temin ederler.
3- Temin edilen makine, alet ve cihazların montajını sağlarlar.
4- Tüm bu alet, cihaz veya makinelerin düzenli bakımlarını yapar ve arıza halinde onarırlar.
5- İş sağlığı ve güvenliğini sağlar.
6- Tesiste çalışan işçiler arasında koordinasyonu sağlar.
7- Tesisin işleyişi ile ilgili kayıtları tutar.
8- Ar-Ge faaliyetlerinde bulunur.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlet kurumlarına atanacak mezunlar için Enerji Tesisleri İşletmeciliği maaşları 4300 lira dolaylarında olacaktır. Özel sektörde çalışanlar ise 3-4 bin lira arasında değişen maaşlar almaktadır.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölüm mezunları aşağıda sıraladığımız lisans programlarına DGS ile dikey geçiş yapabilmektedir. Bölüm seçmek mezunun kendi tercihidir. DGS’de aldığınız puan ile tercih ettiğiniz bölüme yerleştirilirsiniz ve yerleştiğiniz bölümün 3. Sınıfından eğitime devam edersiniz. Enerji Tesisleri İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Ekonomi

-Ekonomi ve Finans

-İktisat

-İşletme

-Lojistik Yönetimi

-Pazarlama

-Uluslararası İşletme Yönetimi

-Uluslararası Ticaret

-Uluslararası Ticaret ve Finansman

-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

-Uluslararası Ticaret ve Lojistik

-Yönetim Bilişim Sistemleri


2 Yıllık Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde okutulan başlıca dersler şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Ticari Matematik, Pazarlama İlkeleri, Muhasebe, Pazarlama Hukuku, Mikro İktisat, Genel İşletme, Türk Dili I, Yabancı Dil I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Girişimcilik, Dijital Pazarlama, İşlem Tablosu Programlama, İstatistik, Makro İktisat, İş Sağlığı ve Güvenliği, İşletme Yönetimi, Perakende Yönetimi, Türk Dili II, Yabancı Dil II.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Pazarlama Araştırmaları, Pazarlamada Değişen Trendler, Satış Yönetimi, Ambalaj ve Ürün Tasarım, Mesleki Yabancı Dil (İngilizce), Müşteri İlişkileri Yönetimi, İlişkisel Pazarlama.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Pazarlama İletişim Teknikleri, Tüketici Davranışları, Satış Gücü Eğitimi, Satış Saha Planlaması, Marka Yönetimi, Teknolojik Ürün Tanıtımı ve Pazarlama, Endüstriye Dayalı Eğitim (Staj).

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

2015’ten bu yana bu bölümden mezun olanlara KPSS atamalarında kontenjan açılmamıştır.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Okuyanlar ve Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Enerji Tesisleri İşletmeciliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNG5c4t8LW07y_WgevDccaJvgWCVh8MEWkSvZfxdW3RqVY38z71JHYMsh3hdREMGCBCGdPf_xj-nyQunRgEqVlVoVtC8f_PBvhsjvT_nAbjbQ4L9DEVJPLkeeKRLjNX1iIGM5ZDf4T4CmI/s16000/enerji-tesisleri-isletmeciligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNG5c4t8LW07y_WgevDccaJvgWCVh8MEWkSvZfxdW3RqVY38z71JHYMsh3hdREMGCBCGdPf_xj-nyQunRgEqVlVoVtC8f_PBvhsjvT_nAbjbQ4L9DEVJPLkeeKRLjNX1iIGM5ZDf4T4CmI/s72-c/enerji-tesisleri-isletmeciligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/enerji-tesisleri-isletmeciligi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/enerji-tesisleri-isletmeciligi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content