Emlak Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Emlak ve emlak Yönetimi nedir, iş imkanları nelerdir, mezunlar ne kadar maaş alır gibi tüm sorularınızın cevabı burada.


Emlak Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Emlak ve Emlak Yönetimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Emlak ve Emlak Yönetimi bölümü nedir, puan türü nedir, Emlak ve Emlak Yönetimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Emlak ve Emlak Yönetimi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Emlak ve Emlak Yönetimi nedir
Emlak ve Emlak Yönetimi
Birçok üniversitede okutulmasına ve açıköğretim okuma imkanı da bulunmasına rağmen pek bilinmeyen ve rağbet edilmeyen önlisans bölümlerinden biri de Emlak ve Emlak Yönetimi bölümüdür. Üstelik son yıllarda yapılan atamaların neredeyse tamamında düşük puanlarla ataması gerçekleşen bölümlerden bir tanesidir.

Kamu kurumlarını bir yana bıraksanız, özel sektör dahi bu bölümü tercih etmek için iyi bir sebep olabilir. Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları emlakçılık ile ilgili eğitim almakta ve bu işin her yönünü öğrenmektedir. Ve siz de bilirsiniz ki en yüksek kazanç sağlayan mesleklerden biri de emlakçılıktır. Üstelik yaptığınız zor bir şey değildir. En azından bedenen yorulduğunuz, emir aldığınız bir iş hiç değildir.

2020’de çıkarılan bir yasa, bu bölümü tercih etmek için yeni bir sebep oldu. Bildiğiniz gibi evini satmak isteyenler çeşitli internet sitelerinde ilan vererek satış işlemini gerçekleştirebiliyordu. Ancak devlet buna bir sınırlandırma getirdi. Artık hiç kimse evini satarken internetten ilan veremeyecek. Bu işi sadece yetki belgesi olan emlakçılar yapabilecek. Yani, eğer evinizi satmak istiyor ve bunun için de çeşitli satış sitelerine ilan vermek istiyorsanız, gideceksiniz yetkisi olan bir emlakçıya, ilanı o verecek ve komisyonunu da alacak. Yani emlakçılık artık daha da kazançlı bir meslek haline gelecek. Şimdi dilerseniz bölümü daha yakından tanıyalım.

2 Yıllık Emlak Yönetimi Bölümü Nedir?

Emlak ve emlak Yönetimi bölümü; yapı kooperatiflerinin kurulmasında etkin rol alan; ev, dükkan, arsa, arazi gibi taşınmaz malların satışı ve kiralanması alanında danışmanlık ve aracılık hizmeti sunan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Emlak Yönetimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

TYT sınavı ile girilebilen Emlak ve Emlak Yönetimi bölümü için dikkate alınan puan türü TYT puan türüdür. Bu bölümün eğitim süresi 2 yıldır. Her dönem farklı dersler görülmekte ve öğrencilerin staj görmesi de zorunluluk taşımaktadır. Bölümün taban puanları 250 ile 200 arasında değişmektedir.

Emlak Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünün istihdam alanları geniştir. Mezunlar birçok devlet kurumuna atanabileceği gibi özel kurumlarda da iş bulabilmektedir. Ancak bu bölümden mezun olanların ekserisi serbest çalışmakta ve kendi emlak dükkanını açmaktadır. Mezunların KPSS puanı ile atanabildiği kurumlar ve özel sektör alanları şunlardır:

1- Maliye Bakanlığı
2- Tarım Reformu Genel Müdürlüğü
3- Milli Emlak Müdürlüğü
4- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
5- İl ve ilçe belediyeleri
6- Kendi emlak ofisi
7- Emlak firmaları
8- Özel bankalar
9- Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketleri

Emlak Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları Emlakçı veya Emlak Yöneticisi unvanı ile anılır. Mezunlar görev aldıkları kurumlarda veya serbest çalışmalarında şu görevleri yerine getirir.

1- İl ve ilçe Tapu müdürlüklerinde satış, ipotek yahut miras yoluyla geçen mülkiyetlerle alakalı bütün işlemlere aracılık ederler.
2- Ev, dükkan, arsa, arazi gibi gayrimenkullerin alım satımına aracılık ve danışmanlık ederler.
3- Noterlerde satış sözleşmesi hazırlanmasına/yapılmasına yardımcı olurlar.
4- Arazisine kat karşılığı bina yaptırmak isteyen müşteriler ile müteahhitler arasında aracılık ederler.
5- Sözleşme imzaladıkları müşterileri ilgili formları veya beyannameleri doldururlar.
6- Kooperatif kurulmasına aracılık eder ve taraflara yardımcı olurlar.
7- Kurulacak olan kooperatife arsa ve üye bulurlar.
8- Kira sözleşmesi hazırlarlar.

Emlak Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

KPSS ile devlet kurumlarına atanan mezunlar 4200-4500 lira arasında maaş alırken, özel sektörde çalışanların kazançları veya maaşları birbirinden tamamen farklı olabilmektedir. Reklamını iyi yapmış, tanınmış ve ofisini işlek bir yere yapmış bir emlakçının ayda 30 bin lira kazanması mümkün olabilir. Bununla beraber, çok aktif olmayan, ofisini de kimsenin göremeyeceği kuytu bir yerde açan biri çok düşük kazançlar elde edebilir. Yani bu kazanç işi tamamen kişinin girişkenliği ve özellikle internet ortamını iyi kullanmasıyla ilgilidir.

Emlak Yönetimi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölümden başarı ile mezun olmuş her aday, DGS’ye girme ve bazı lisans bölümlerine dikey geçiş yapma hakkına sahiptir. Ancak DGS öyle kolay bir sınav değildir. Ciddi bir çalışma ve hız gerektirir. Ayrıca dikey geçiş yapılabilecek üniversiteler sınırlı kontenjan açtığı için az sayıda kişi geçiş yapabilmektedir. Emlak ve Emlak Yönetimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi
2- Ekonomi ve Finans
3- İşletme
4- Uluslararası İşletme Yönetimi
5- Yönetim Bilişim Sistemleri
6- Tapu Kadastro

2 Yıllık Emlak Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bu bölümde emlakçılık, insanlarla ilişkiler, ekonomi ve işletme ile ilgili neredeyse tüm dersler okutulmaktadır. Ayrıca belirlenmiş dönemlerde staj uygulaması da yapılmaktadır. Emlak ve Emlak Yönetimi dersleri şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Davranış Bilimleri, Genel İşletme, Genel Matematik, Genel Muhasebe I, Mimarlık ve Bina Bilgisi, Temel Hukuk, Türk Dili I, Yabancı dil (İngilizce).

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II, Etkili Konuşma ve Beden Dili, Ticari Hukuku, Emlak İşletmeciliği, Genel Muhasebesi-II, Halkla İlişkiler, Emlak Geliştirme, Ofis Programları, İngilizce, Türk Dili 2.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Arsa ve Yapı Kooperatifçiliği, Satış Yönetimi, Bina Yönetimi ve Site, İşletme Yönetimi-I, Emlak Pazarlama Yönetimi, Gayrimenkul Mevzuatı-1, İmar ve Belediye Mevzuatı, Emlak Finansmanı, Şehircilik ve Planlama.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Emlak Değerlendirme, Finansman Teknikleri, Gayrimenkul Mevzuatı - II, Kalite Yönetim Sistemleri, Türk Vergi Sistemi, Harita Kadastro Bilgisi, İnşaat Muhasebesi, Yerel Yönetimler, Staj.

Emlak Yönetimi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Ocak 2020’de yapılan KPSS atamasında toplamda 57 kişi, 77 ve üzeri puanlarla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne atanmıştır. Yine Şubat 2019’da 79 kişi, 74 ve üzeri puanlarla aynı kuruma atanmıştır. Sizler için daha önceki yıllarda yapılmış atamalara da baktık. Neredeyse tüm atamalarda Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları düşük puanlarla çeşitli kurumlara atanabilmiş.

Emlak Yönetimi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Her zaman söylüyoruz. Her bölüm herkese uygun değildir. Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünü tercih ederken bu husus çok daha önemlidir. Örneğin sosyal olmayan, insanlarla iyi iletişim kuramayan, güler yüzlü olmayan biriyseniz bu işte çok zorlanırsınız. Bu nedenle tercih edeceğiniz bölümün sadece maaşlarına veya atamasının olup olmadığına bakmayın. O mesleğin size göre olup olmadığına da bakın. Emlak ve Emlak Yönetimi okumak isteyenler şu özelliklere sahip olmalıdır.

1- Ekonomiye ve toplum bilimine karşı ilgili olmalı ve bu konularda da az çok bilgili olmalıdır.
2- İkna kabiliyeti yüksek olmalı.
3- Sevecen ve güler yüzlü olmalı.
4- İnsanlarla iletişim kurmayı seven, sosyal biri olmalı.
5- Girişimci biri olmalı.
6- Özel hayatın gizliliğine çok önem vermeli.
7- İşbirliğine açık olmalı.

Emlak Yönetimi Okuyanlar ve Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Emlak ve Emlak Yönetimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Emlak Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Emlak Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Emlak ve emlak Yönetimi nedir, iş imkanları nelerdir, mezunlar ne kadar maaş alır gibi tüm sorularınızın cevabı burada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYv9VgNlajTWgQkn_P6nfbcNscuTjdbMZjHORCW5d8HEjsGWRIPwrARyGfXDIB8Es52WQyufzgKxDjEAHCvYie6QGuNH0Jrsrb7gut8aESI_YysUgmAWsE0BIipvQzTqoTn42pzzfssEHf/s320/emlak-ve-emlak-yonetimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYv9VgNlajTWgQkn_P6nfbcNscuTjdbMZjHORCW5d8HEjsGWRIPwrARyGfXDIB8Es52WQyufzgKxDjEAHCvYie6QGuNH0Jrsrb7gut8aESI_YysUgmAWsE0BIipvQzTqoTn42pzzfssEHf/s72-c/emlak-ve-emlak-yonetimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/emlak-ve-emlak-yonetimi-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/emlak-ve-emlak-yonetimi-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content