Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Elektronik Teknolojisi nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunları kaç puanla atanır gibi tüm sorularınızın cevabı bu yazımızda yer alıyor.


Elektronik Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Elektronik Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Elektronik Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Elektronik Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Elektronik Teknolojisi iş imkanları
Elektronik Teknolojisi
2019 atamalarında sürpriz yapan bölümlerden bir tanesi de Elektronik Teknolojisi oldu. Sürpriz dememizin sebebi şu. Normalde Elektronik Teknolojisi mezunları 90’a yakın puanlarla atanabilmektedir. Ancak 2019 Aralık ayında gerçekleştirilen atamada Elektronik Teknolojisi, Elektrik, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi gibi bölümlerden mezun olanların başvurabildiği ço sayıda kadro açıldı ve bu kadrolara 77 ve üzeri puanlarla atama yapıldı. Yani ataması en zor bölümlerden biri olan Elektronik Teknolojisi bir anda ilgi odağı oldu.

Peki, durum böyle devam eder mi? Yani bu bölümü artık ataması iyi olan 2 yıllık bölümlerden biri sayabilir miyiz? Bize soracak olursanız biraz zor. Kimi zaman bazı bölümler böyle sürprizler görebiliyor.  Son yıllarda yapılan tüm atamalara bakıp doğru kararı o şekilde vermek gerekiyor. Bu iş de yine size düşüyor. Her neyse, atamaları şöyle bir kenara bırakıp bölümü ayrıntıları ile öğrenmeye geçelim.

2 Yıllık Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir?

Elektronik Teknolojisi bölümü; elektronik cihazların fabrikada üretilmesinde görev alan, bu elektronik cihazların montaj, bakım ve onarımını veya satışını sağlayan teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır.

Elektronik Teknolojisi bölümü, çoğunluğu devlet üniversitesi olan birçok üniversitede okutulmaktadır. Taban puanları 300 ile 175 arasında değişmektedir.

Elektronik Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eski sınav ve yerleştirme sisteminde birbirinden farklı onlarca puan türü vardı ve her bölümün puan türü farklıydı. Sistem artık daha basit ve anlaşılır hale getirildi. Artık bütün 2 yıllık bölümler için tek sınav ve tek puan uygulaması var. Elektronik Teknolojisi için de girilmesi gereken tek sınav TYT, dikkate alınması gereken tek puan türü ise TYT puan türüdür. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Elektronik Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bölümden mezun olup önlisans KPSS oturumunda yeterli puanı alanlar çeşitli devlet kurum ve kuruluşlarına atanabilmektedir. Bunun yanında bölümün iş imkanları devlet kurumları ile sınırlı değildir. Mezunlar özel sektörde elektronik ile ilgili her türlü işletmede çalışabileceği gibi kendi işini kurma olanağına da sahiptir. Elektronik Teknolojisi iş imkanları ve çalışma alanları şunlardır:

-Meteoroloji Genel Müdürlüğü
-Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri
-Makine ve Kimya Endüstrisi
-Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş
-Türkiye Vagon Sanayii A. Ş.
-Teknik Servisler
-Elektronik Cihaz ve Beyaz Eşya Üretimi Yapan Fabrikalar
-Güvenlik Sistemleri İmalatı Yapan Firmalar

Elektronik Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bölüm mezunları Elektronik Teknikeri veya Elektronik Teknolojileri Teknikeri unvanı ile anılmaktadır. Elektronik teknikerleri çalıştığı kurum veya işletmede şu iş ve işlemleri gerçekleştirmektedir.

1- Elektronik her türlü cihazın üretiminde görev alır.
2- Elektronik ürünlerin satışını yapan mağazaların satış departmanında çalışır.
3- Elektronik cihazların işletmelere veya evlere montajını sağlar.
4- Bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirir.
5- Müşterileri ilgili elektronik cihazın kullanımı ile ilgili bilgilendirir.
6- Kendisine herhangi bir arıza bildirildiğinde gerekli malzemeyi alarak arıza yerine gider.
7- Çeşitli ölçüm ve tekniklerle arızanın sebebini belirler.
8- Kendi yetkisi ve bilgisi dahilindeki arızaları giderir.

Elektronik Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde faaliyet gösteren Elektronik Teknolojisi mezunu maaşları birbirinden farklı olsa da kamu kurumlarında çalışanlar birbirine çok yakın maaşlar almaktadır. Devlet kurumlarında çalışanların maaşı 4000-4300 lira arasında değişmektedir. Kişinin kademe ve derecesi ile diğer bazı etmenler maaşın daha yüksek olmasında etkilidir.

Elektronik Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Okuduğu bölümden memnun olmayan veya memnun olmasına rağmen daha iyi bölümler isteyen önlisans mezunları DGS ile bazı lisans bölümlerine dikey geçiş yapma hakkına sahiptir. Elektronik Teknolojisi mezunlarının dikey geçiş yapabileceği bölümler ise şunlardır:

>>>Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
>>>Biyomedikal Mühendisliği
>>>Elektrik Mühendisliği
>>>Elektrik-Elektronik Mühendisliği
>>>Elektronik Mühendisliği
>>>Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
>>>Endüstri Mühendisliği
>>>Endüstri ve Sistem Mühendisliği
>>>Enerji Sistemleri Mühendisliği
>>>Enerji Yönetimi
>>>Fizik
>>>Fizik Mühendisliği
>>>Havacılık Elektrik ve Elektroniği
>>>Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
>>>Meteoroloji Mühendisliği
>>>Uçak Elektrik-Elektronik
>>>Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
>>>Uzay Mühendisliği

2 Yıllık Elektronik Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Elektronik Teknolojisi okumak isteyenlerin Fizik alanında başarılı olması ve bu alana ilgi duyması son derece önemlidir. Fizik dersinde iyi olmayan birinin bu derslerde zorlanacağını söylemeliyiz. Elektronik Teknolojisi dersleri şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Bilgi Teknolojileri, Doğru Akım Devre Analizi, Sayısal Elektronik, Elektronik Ölçme Tekniği Ve İş Güvenliği, Algoritma Ve Programlama, Matematik I, Türk Dili I, Yabancı Dil I (İngilizce).

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Alternatif Akım Devre Analizi, Bilgisayar Destekli Devre Tasarımı, Elektronik I, Sayısal Tasarım, İşletme Ve Kalite Yönetimi, Türk Dili 2, Yabanci Dil 2 (İngilizce).

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Mesleki Uygulama I, Elektronik 2, Güç Elektroniği, Mikrodenetleyiciler, Bilgisayar Destekli Çizim, Sensörler Ve Transduserler, Programlanabilir Mantık Denetleyiciler, Yaz Staji.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Mesleki Uygulama 2, Ariza Analizi, Tibbi Cihazlar, Programlanabilir Mantık Denetleyiciler, Devre Ve Sistem Analizi, Elektrik Motorları ve Sürücüler.

Elektronik Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Yukarıda da değindiğimiz gibi 2019 atamaları bölüm mezunları için gerçek bir sürpriz oldu. Zira 2019’da 77 puanla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarına birçok kişi atandı. Yalnız bu atamada Elektronik Teknolojisine açılan aynı kontenjanlar Elektrik, İklimlendirme ve benzeri başka bölümlere de açıldı. Yani atananların tamamı bu bölümlerden mezun olanlardan oluşmuyor.

Elektronik Teknolojisi Okuyanlar ve Elektronik Teknolojisi Bölümü Yorumları

Ziyaretçi yorumları yazının altında bulunmakla beraber buraya kendimiz de bir şeyler karalamak isteriz. Biliyorsunuz, 2019 yılında bu bölümün düşük puanlarla kapattığını belirttik. Belki de bunu daha birçok mecrada okuyacak veya duyacaksınız. Bir atamanın her şey olmadığını söylemek isteriz. Dememiz o ki tek bir atamada oluşan puanlara bakıp da kararınızı vermeyin. İyice tartıp biçtikten sonra size uygun bir bölüm olduğunu düşünüyorsanız, o zaman bölümü tercih edebilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Elektronik Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Elektronik Teknolojisi nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunları kaç puanla atanır gibi tüm sorularınızın cevabı bu yazımızda yer alıyor.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ_T8_WgFiZD2w4ex9mnPdVVkeh1zP3qmSKhVYqi43ksl4rOQnIsx1PddirzLtE7vxn-L_qwtUSNe06uRJIrjIgI1jxLzDPLDCASgowc2Fx7lCgaXu02vpbGXP15gs9ZLnvdXJITNJT1HC/s320/elektronik-teknolojsi-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ_T8_WgFiZD2w4ex9mnPdVVkeh1zP3qmSKhVYqi43ksl4rOQnIsx1PddirzLtE7vxn-L_qwtUSNe06uRJIrjIgI1jxLzDPLDCASgowc2Fx7lCgaXu02vpbGXP15gs9ZLnvdXJITNJT1HC/s72-c/elektronik-teknolojsi-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/elektronik-teknolojisi-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/elektronik-teknolojisi-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content