Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümü iş imkanları, bölüm olanakları, mezun maaşları ve daha birçok konuda aydınlatıcı bilgiler verdik. Ayrıca merak ettiklerinizi bizlere sorabilirsiniz.


Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Elektrikli Cihaz Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Elektrikli Cihaz Teknolojisi iş olanakları
Elektrikli Cihaz Teknolojisi
Elektrikli Cihazlar, diğer adıyla elektrikli ev alet ve makineleri hayatımızın her alanını kapsıyor. Buzdolapları, çamaşır ve bulaşık makineleri, fırınlar, mikrodalgalar, davlumbazlar ve daha nice ev aletleri bu sınıfa giriyor. İşte, Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümünün ilgi alanları bu makine ve cihazlar oluyor. Bölüm mezunları tüm bu cihazların üretiminde, bakım ve onarımında ya da montajında görev alıyor.

Bölümün iş imkanları için güzel şeyler söylemek pek mümkün değil; zira mezunların kamu kurumlarına atanması imkansıza yakın bir şey. Ancak özellikle bu sektörün gelişmiş olduğu büyük illerimizde özel sektöre bağlı şirketlerde iş bulmak kolay olabilir. Dilerseniz aklınızdaki sorulara net cevaplar bulabilmek için bölümü daha yakından tanıyalım:

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bölüm öyle çok sayıda üniversitede okutulan, onlarca mezunu birikmiş olan bir bölüm değil. Belli başlı devlet üniversitelerinde eğitimi veriliyor. Bölüme duyulan ilgi çok da yüksek değil. Bu nedenle bölümü oktan üniversitelerin taban puanları çok da yüksek değil. Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümü olan üniversiteler şunlardır:

1- Ege Üniversitesi
2- Balıkkesir Üniversitesi
3- Çankırı Karatekin Üniversitesi
4- Dicle Üniversitesi
5- Şırnak Üniversitesi

2 Yıllık Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir?

Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümü; evlerde kullanılan her türlü beyaz eşya ve benzeri makine ve cihazların gerek üretiminde gerekse de bakım ve onarımında aktif görev alan teknikerler yetiştiren bir önlisans programıdır.

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Yaptığı ayrıntılı araştırmalar neticesinde bu bölümde karar kılmış üniversite adaylarının girmesi gereken tek sınav TYT’dir. Ancak TYT, yalnızca önlisans (2 yıllık) bölümlerini tercih etmeyi düşünenlerin girmesi gereken tek sınavdır. Eğer 4 yıllık bölümleri de tercih etmek istiyorsanız ayrıca AYT’ye de girmeniz gerekecektir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Önceki başlıklarımızda da belirttiğimiz gibi bölüm mezunları kamuda istihdam bulma olanağına pek sahip değildir. Bölümü tercih edecek olanlar, özel sektöre talim olacaklarını bilerek bölümü tercih etmelidir. Elektrikli Cihaz Teknolojisi iş imkanları ve çalışma alanlarını sıralayacak olursak şöyle bir liste çıkacaktır önümüze:

1- Elektrikli ev aleti üreten fabrikalar
2- Klima, elektrikli soba gibi iklimlendirme (ısıtma-soğutma) sistemleri üreten şirketler
3- Elektrikli cihazlar üretici firmalarına bağlı teknik servisler
4- Beyaz eşya onarımı ile ilgili serbest çalışma

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bölüm mezunları ‘’elektrikli cihaz teknikeri’’ unvanı ile çalışmaktadır. Mühendisin mevcut olduğu işletmelerde onun denetim ve gözetiminde çalışır. Başlıca görevleri şunlardır:

1- Her türlü elektrikli ev aletinin bakımlarını ve onarımlarını gerçekleştirir.
2- İlgili işletmede çalışan personel arasında görev dağılımı yapar.
3- Üretim, bakım veya onarım için lazım olan malzemeyi temin eder.
4- Müşterilerin arıza bildirimi durumunda müşterinin evine giderek onarımı sağlar.
5- Müşterilere satışını gerçekleştirdiği ev aletlerinin kullanımını anlatır.
6- Satışını yaptığı ürünün ilgili yere montajını yapar veya yapılmasını sağlar.
7- Araştırma-Geliştirme faaliyetlerine katılır.

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Elektrikli Cihaz Teknikeri maaşı hakkında net bilgiler vermek mümkün değildir; zira bu teknikerler kamuda çalışmadıkları için aldıkları maaşlar çalışılan yere göre farklı olabilmektedir. Ancak genel anlamda, özel sektörde çalışanlar 3000-3500 lira civarında maaş almaktadır.

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bir elektrikli Cihaz Teknolojisi mezunu için en büyük fırsat aşağıda listelediğimiz mühendislik bölümlerinden birine geçiş yapmaktır. Şayet DGS’de başarılı olursanız alanla ilgili mühendislik programlarına dikey geçiş yapabilirsiniz. Elektrikli Cihaz Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- Elektrik-Elektronik Mühendisliği
2- Elektrik Mühendisliği
3- Elektronik Mühendisliği
4- Fizik
5- Fizik Mühendisliği
6- Havacılık Elektrik ve Elektroniği

2 Yıllık Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde okutulan dersler şunlardır. Görüldüğü gibi her dönem okutulan dersler değişebilmektedir.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-I, Türk Dili-I, İngilizce –I, Genel Matematik, Ölçme Tekniği, Doğru Akım Devreleri, Temel Elektronik, Dijital okuryazarlık, Bilgi ve İletişim Teknolojileri.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk ve İnkılap Tarihi-II, Türk Dili-II, İngilizce-II, Mesleki Matematik, Alternatif Akım Devreleri, Endüstriyel Kontrol Elemanları, Sayısal Elektronik, Ofis Yazılımları.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Ev Cihazları-I, Arıza Analizi, Elektrik Tesisatları, Cihaz Kurulumu, Elektrik Motorları Ve Sürücüleri, Algoritma ve Programlama, Mikrodenetleyiciler, Kumanda Devreleri, Sayısal Mantık, Girişimcilik.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Ev Cihazları-II, Elektrik-Elektronik Arıza Giderme, Mekanik Arızalar, Güç Elektroniği, Soğutma Tekniği, Kart Arızaları, Proje Hazırlama, Endüstriye Dayalı Eğitim Staj.

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Ne yazık ki son yıllarda yapılan hiçbir atamada bu bölüme kontenjan verilmemiştir.

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bu bölümü tercih edecek olan adayların şu özelliklere sahip olmaları gerekir:

1- Fizik bilimine ilgi duymalı ve bu alanda başarılı olmalı.
2- Ellerini ustalıkla kullanabilmeli.
3- El-göz koordinasyonu gelişmiş olmalı.
4- Fiziki olarak güçlü ve sağlıklı olmalı.
5- Görme problemleri olmamalı.
6- İnsanlar ile iyi iletişim kurabilmeli.
7- Dikkatli olmalı ve ayrıntıları görebilmeli.

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Okuyanlar ve Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Elektrikli Cihaz Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümü iş imkanları, bölüm olanakları, mezun maaşları ve daha birçok konuda aydınlatıcı bilgiler verdik. Ayrıca merak ettiklerinizi bizlere sorabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgogKS2ws1s-hxW19c9oTDNRaWB7o_SQRoOwBMpb5hKNWfOpLG_0SY_kOf7zbbvWr7xG4rQjIjIPSxgcmfxOMhpJsfIv-AN4jPQdyuV4STHIe-PziULamNS1slQpV9OSk54SLXGC_NTDuhK/s320/elektrikli-cihaz-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgogKS2ws1s-hxW19c9oTDNRaWB7o_SQRoOwBMpb5hKNWfOpLG_0SY_kOf7zbbvWr7xG4rQjIjIPSxgcmfxOMhpJsfIv-AN4jPQdyuV4STHIe-PziULamNS1slQpV9OSk54SLXGC_NTDuhK/s72-c/elektrikli-cihaz-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/elektrikli-cihaz-teknolojisi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/elektrikli-cihaz-teknolojisi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content