Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Doğalgaz Tesisatı ve Teknolojisi iş imkanları nelerdir, bölüm mezunları nerelerde çalışır, ne kadar maaş alır, ne iş yapar gibi cevabını merak ettiğiniz her şey bu yazıda...

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi
Ülkemizde doğalgazın girmediği çok az yer kaldı. Durum böyle olunca gerek doğalgaz dağıtımında görev alacak gerekse de inşaatlara doğalgaz tesisatlarını döşeyecek, doğalgaz ile ilgili cihazların bakım ve onarımını yapacak meslek elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye'de beş devlet üniversitesinde bu bölüm okutulmaktadır. Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü olan üniversiteler şunlardır:

-Afyon Kocatepe Üniversitesi
-Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
-Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
-Iğdır Üniversitesi
-Kastamonu Üniversitesi

2 Yıllık Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Nedir?

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü; doğalgaz sistemleri ile ilgili makine ve cihazların montajında, bakım ve onarımında görev alabilecek deneyimli teknikerler yetiştiren bir önlisans programıdır. Bölümü başarı ile bitirenlere Doğalgaz Tesisatı Teknikeri unvanı verilmektedir.

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bir önlisans programı olan Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümüne girebilmek için TYT’ye girilmeli ve 150 olan baraj puanı aşılmalıdır. 150 ve üzeri TYT puanı alan her aday bölümü tercih etme hakkına sahip olmakla birlikte, bölüme yerleşmek için daha yüksek puanlar alınması gerekebilir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Böüm mezunları kamuda çalışma olanağı bulsa da iş imkanlarını daha çok özel sektör oluşturmaktadır. Aslında mezunların çalışabileceği çok sayıda devlet kurumu varken, yapılan atamalarda bölüme yeterince kontenjan verilmemektedir. Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi mezunları için iş olanakları ve çalışma alanları şunlardır:

1- Botaş
2- Igdaş, Ego, Izdaş gibi belediye doğalgaz firmaları
3- Büyük çaplı inşaat şirketleri
4- Doğalgaz tesisatı üretimi yapan fabrika ve işletmeler
5- Isıtma sektörlerinde faaliyet gösteren türlü işletmeler
6- Doğalgaz tesisatı teknik servisleri
7- Kendi özel iş yerleri

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşu ya da özel işletmede çalışan doğalgaz tesisat teknikerinin görevleri şunlardır:

1- Doğalgaz tesisatı uygulama planını hazırlar yahut çizilen planı kontrol eder.
2- Doğalgaz tesisatı için gerekli araç-gereç ve cihazlarını temin eder.
3- Doğalgaz tesisatının plana uygun olarak binaya yerleştirilmesini sağlar.
4- Doğalgaz tesisatını belli periyotlarda kontrol eder, bakımını yapar ve gerektiğinde onarır.
5- Doğalgazın alt yapı şebekesinden binalara verilebilmesi için gereken boru döşemelerini yapar.
6- Binalardaki tesisatın montajının doğru yapılıp yapılmadığını inceler, varsa eksikleri giderir veya giderilmesini sağlar.
7- Doğalgaz kaçaklarına karşı tedbirler alır.

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlete atanan doğalgaz tesisat teknikeri maaşları 3600 lira dolaylarında iken özel sektörde çalışanların maaşları genellikle daha düşük olmaktadır. Herhangi özel bir işletmede çalışanlar asgari ücret veya biraz üzerinde maaşlar almaktadır.

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölümden mezun olanlar, şayet isterse her sene gerçekleştirilen DGS’ye girip yeterli puanı alarak bazı 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilmektedir. Doğalgaz ve tesisatı Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- Enerji Sistemleri Mühendisliği
2- Enerji Yönetimi
3- Makine Mühendisliği
4- Nükleer Enerji Mühendisliği
5- Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği

2 Yıllık Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Sizler için bölümde okutulan dersleri sınıf ve dönemlere göre listeledik. Bölüm dersleri aşağıdaki gibidir.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Mesleki Matematik I, Temel Tesisat İşlemleri, Bilgisayar Destekli Çizim I, Fizik, Temel Elektrik, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, Yabancı Dil I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Mesleki Matematik 2, Termodinamik, Bilgisayar Destekli Çizim 2, Boru Kaynakçılığı, Bilgi Ve İletişim Teknolojisi, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Türk Dili 2, Yabancı Dil 2.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Doğalgaz Ve Tesisatı I, Isıtma Sistemleri I, Bakım Arıza Ve Onarım, Sensörler Ve Transdüserler, Malzeme Teknolojisi, Meslek Etiği, Mesleki Yabancı Dil I, Sensörler Ve Transdüserler, Yönlendirilmiş Çalışma I, Girişimcilik.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Doğalgaz Ve Tesisatı 2, Isıtma Sistemleri 2, Tesisat Servis Hizmetleri, İklimlendirme Tekniği, Etüt Ve Proje Teknikleri 2, Doğalgaz Dağıtım Hatları, Endüstriye Dayalı Öğretim Staj.

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bölüm mezunlarının kamu kuruluşlarında iş alanları geniş olmasına rağmen çok az alım yapılmaktadır. En son bu bölümden alımın yapıldığı atama 2019’da yapılan bir atama oldu. 2019 yılında 1 kişi Ordu Üniversitesine Kaloriferci kadrosu ile 82,5 puanla atandı.

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Okuyanlar ve Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Doğalgaz Tesisatı ve Teknolojisi iş imkanları nelerdir, bölüm mezunları nerelerde çalışır, ne kadar maaş alır, ne iş yapar gibi cevabını merak ettiğiniz her şey bu yazıda...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrN19a-sLsTWZws4tVXH-N_516cwo_NXBzIMhmNMtlXL9kIuKZVmICPT95LGnALfPDZ6Tq-hEz1-lKfa1XZRJ_kOhRX-RopEY2VWi35pRlGbr5jVH1XyU-OiR9Z2fdU_8Y7QUwjkxn0G13/s320/dogalgaz-tesisati-ve-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrN19a-sLsTWZws4tVXH-N_516cwo_NXBzIMhmNMtlXL9kIuKZVmICPT95LGnALfPDZ6Tq-hEz1-lKfa1XZRJ_kOhRX-RopEY2VWi35pRlGbr5jVH1XyU-OiR9Z2fdU_8Y7QUwjkxn0G13/s72-c/dogalgaz-tesisati-ve-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/dogalgaz-ve-tesisat-teknolojisi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/dogalgaz-ve-tesisat-teknolojisi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content