Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi bölümü nedir, ne iş yapar, mezunları ne kadar maaş alır, bölüm imkanları nelerdir gibi tüm sorularınızı burada yanıtladık.


Doğal Yapı Taşları Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Doğal Yapı Taşları Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Doğal Yapı Taşları Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Doğal Yapı Taşları Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Doğal Yapı Taşları Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Doğal Yapı Taşları Teknolojisi ne iş yapar
Doğal Yapı Taşları Teknolojisi
Türkiye, doğal taş üretimi alanında dünyada 4. Sırada yer almaktadır. Ülkemiz doğal taş rezervi bakımından çok zengindir. Mermerin neredeyse her türü, rengi ve deseni çıkarılmaktadır. Çıkarılan mermeri işleyen bine yakın fabrika ve binden fazla mermer atölyesi bulunmaktadır. Mermerin çıkarılıp işlenmesinde Doğal Yapı Taşları teknikerlerinin rolü büyüktür.

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Hangi Üniversitelerde Var?

Doğal Yapı Taşları teknolojisi ülkemizde çok da yaygın olan bir bölüm değil. Bölümün eğitimi sadece devlet üniversitelerinde veriliyor. Doğal Yapı Taşları Teknolojisi bölümü bulunan üniversiteler şunlardır:

1- Dokuz Eylül Üniversitesi
2- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
3- Afyon Kocatepe Üniversitesi
4- Dicle Üniversitesi
5- Mardin Artuklu Üniversitesi

2 Yıllık Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Nedir?

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi bölümü; doğal yapı taşlarının, özellikle de mermerin çıkarılmasından, fabrika veya atölyelerde işlenmesine kadar geçen süreçte etkin rol alabilecek deneyimli teknikerler yetiştiren bir önlisans programıdır.

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

TYT sınavı, bu bölüme yerleşmek için girilmesi gereken sınavdır. Bu sınavdan elde edilen TYT puan türü ile öğrenci alınmaktadır. Bölüm 2 yıllık bir bölümdür.

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Ülkemizde lisans olsun önlisans olsun kamuda çalışma olanağı olmayan birçok bölüm bulunmaktadır. Doğal Yapı Taşları Teknolojisi bölümü de bu bölümlerden biridir. Bu bölümler, daha çok özel sektöre yöneliktir. Bu nedenle bu bölümlerden birini tercih edecek olan adayların KPSS’den yana pek bir beklentisinin olmaması gerekir. Bölüm mezunlarının çalışabileceği iş alanlarını aşağıda sıraladık. Bunun dışında KPSS önlisans oturumunda yüksek puan alan bir mezun 3001 kodlu memurluk kontenjanlarını tercih ederek çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak da atanabilmektedir. Bölümün iş imkanları şu şekilde:

1- Mermer Ocağı İşletmeleri
2- Mermer İşleme Fabrikaları
3- Mermer Atölyeleri
4- Büyük İnşaat Firmaları
5- Mermer Satış Firmaları
6- Mermer Montaj İşletmeleri

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Doğal Yapı Taşları Teknikerinin başlıca görevleri şunlardır:

1- Mermer ocağının durumunu, çıkarılacak mermerin kalitesini ve verimliliğini belirler.
2- Mermer bloklarının ocakta çıkarılması için lazım olan alet, cihaz ve makinelerin teminini sağlar.
3- Çıkarılan mermer bloklarının iş makineleri ile ilgili yerlere taşınmasını sağlar.
4- Çıkarılıp taşınan mermer bloklarının işlenmiş veya yarı işlenmiş olarak istiflenmesini veya satışa sunulmak üzere ilgili yerlere gönderilmesini sağlar.
5- Çalıştığı mermer ocağı, mermer fabrikası veya atölyeyi düzenler veya düzenletir.
6- Mermer yapılarını talep edilen ölçülerde keser, şekillendirir.
7- Talepler doğrultusunda mermere çeşitli yazılar yazar veya şekiller çizer.

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Teknikerler görev aldıkları işletme ile anlaşmalarına göre maaş almaktadır. Bununla ilgili bir düzenleme yoktur. Ancak teknikerlerin aldığı maaş genellikle 3500 lira ile 4500 lira arasında değişmektedir.

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bu bölümü tercih etmenin en büyük nedenlerinden biri de DGS ile bazı lisans bölümlerine geçiş yapmak olabilir. Bölüm mezunları DGS konusunda çok şanslıdır; zira dikey geçiş yapabilecekleri lisans programlarının neredeyse tamamı iş imkanı yüksek ve ataması kolay olan bölümlerdir. Örneğin mimarlık bölümü ülkemizin en prestijli bölümlerinden biridir. Şayet bu bölümü okuyorsanız DGS’den yana şansınızı muhakkak kullanın deriz. Doğal Yapı Taşları teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- İç Mimarlık
2- İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
3- Jeoloji Mühendisliği
4- Maden Mühendisliği
5- Mimarlık

2 Yıllık Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Türk Dili I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Yabancı Dil I, Bilgi ve İletişim Teknolojisi I, Mermerciliğe Giriş, Mermer Atölye Uygulamaları – I, Teknik Resim, Jeoloji, Mesleki Matematik, Doğaltaş Kimyası, Makine Bilgisi.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Türk Dili II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Yabancı Dil II, Bilgi ve İletişim Teknolojisi II, Mermer Atölye Uygulamaları – II, Mineraloji, Mermer Madenciliği, Mermer Kesme ve İşleme Teknolojisi, Doğaltaş Pazarlama ve Dış Ticaret, Yaz Stajı.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Mermer Artıklarının Değerlendirilmesi, Petrografi, İş ve Maden Hukuku, Mermer Atölye Uygulamaları – III, Sondaj Tekniği, Topoğrafya, Mermer Kalite Kontrol ve Ambalajlama, Mermer İşletmelerinde Etüt ve Proje, Mermer ve Doğaltaş Deneyleri, Mermer ve Doğaltaş Yüzey İşleme Teknolojisi.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
İş Sağlığı ve Güvenliği, Mermer İşletme Ekonomisi, Mermer Atölye Uygulamaları – IV, Jeolojik Harita Bilgisi, Mermer Jeolojisi, Yapılarda Doğaltaş Uygulamaları ve Bakımı, Bitirme Projesi, Doğaltaş Restorasyonu ve Konservasyon, Üretim Planlama ve Verimlilik, Yaz Stajı.

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

2019 ve 2020 yıllarında yapılan KPSS atamalarında bölüme kontenjan açılmamıştır. Atananlar ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi herkesin başvurabildiği 3001 kodlu genel memurluk kadrolarına başvurarak atanmıştır. O kadroların puanları ise yüksektir.

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bu bölüm, fiziksel anlamda da bazı yeterlikler gerektirdiği için herkesin tercih edeceği bir bölüm değildir. Şayet bu bölümü okumak istiyorsanız, aşağıda belirtilen özelliklere sahip olmanız sizin de yararınıza olacaktır.

1- Bedenen sağlıklı, sağlam ve güçlü olmalısınız; zira bazen ağır işler yapmanız gerekebilir.
2- Yaratıcı olmalı ve çizim/tasarım konusunda yetenekli olmalısınız.
3- Ayrıntıları görebilmelisiniz.
4- Şekilleri algılama yeteneğiniz yüksek olmalı.
5- Belli bazı hesaplamaları yapabilmek için sayısal zekanız kuvvetli olmalı ve temel matematik ve geometri bilgilerine sahip olmalısınız.
6- El  ve parmak becerisine sahip olmalısınız.
7- El-göz koordinasyonunuz güçlü olmalı.

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Okuyanlar ve Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Doğal Yapı Taşları Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Doğal Yapı Taşları Teknolojisi bölümü nedir, ne iş yapar, mezunları ne kadar maaş alır, bölüm imkanları nelerdir gibi tüm sorularınızı burada yanıtladık.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIdaLLJ65YAUF6cek05C3yg59KEMfGEPGqhvazsBm81prLxhc6rzh2ulPkJ7xOy8t6m7c0FyHKLTrL6s3BAu66YWqIzKCa3A29i5jHHGpixfa-JPljN_8rsstY1S_g2SghJ7E0b79mo-SD/s1600/dogal-yapi-taslari-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIdaLLJ65YAUF6cek05C3yg59KEMfGEPGqhvazsBm81prLxhc6rzh2ulPkJ7xOy8t6m7c0FyHKLTrL6s3BAu66YWqIzKCa3A29i5jHHGpixfa-JPljN_8rsstY1S_g2SghJ7E0b79mo-SD/s72-c/dogal-yapi-taslari-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/dogal-yap-taslar-teknolojisi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/dogal-yap-taslar-teknolojisi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content