E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Dijital Medya ve Pazarlama bölümü iş imkanları, maaşları, görevleri ve dersleri hakkında bilgi verdik.


E-Ticaret ve Pazarlama bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Dijital Medya ve Pazarlama bölümü var. Aşağıda sırasıyla E-Ticaret ve Pazarlama bölümü nedir, puan türü nedir, Dijital Medya ve Pazarlama bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Dijital Medya ve Pazarlama dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Dijital Medya ve Pazarlama bölümü
Dijital Medya ve Pazarlama
Zamana ayak uydurup hayatını ona göre düzenleyenler, hayattan istediklerini de çok daha kolay bir şekilde alabilirler. Eskiden satışını yapmak istediğiniz bir ürünü veya ürünleri satmak için ille de bir dükkan tutup, bu dükkanın başında beklemeniz gerekirdi. Kirasıydı, elektriğiydi, şuyuydu buyuydu bir sürü masrafı olurdu. Aynı zamanda insanlar evlerinden kalkıp dükkanınıza gelmek zorundaydı.

Ancak artık devir değişti. Devir artık teknoloji devri oldu. İnsanlar neredeyse her türlü işlerini, pazarlama da dahil, dijital ortamlardan yapıyorlar. Artık e-ticaret firmaları, fiziki firmalardan çok daha fazla kazanç elde edebiliyor. Dijital medya ürünlerini kullanmayı bilenler, bu alandan fazlası ile ekmek yiyebilirler. İşte Dijital Medya ve Pazarlama bölümü de bu amaca hizmet etmektedir. Bölüm ülkemizde yeni açılan bölümlerden biri. Şimdilik sadece aşağıdaki özel üniversitelerde eğitimi veriliyor.

-İstanbul Kültür Üniversitesi(Özel Üniversite)
-Ostim Teknik Üniversitesi (Özel Üniversitesi)

2 Yıllık E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü Nedir?

Dijital Medya ve Pazarlama bölümü; dijital medya ve pazarlama sektörüne hakim; sosyal medya, web tasarımı, e-ticaret konularında yetkin meslek elemanları yetiştirmeyi hedefleyen bir önlisans programıdır.

E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Sadece iki özel üniversitede eğitimi verilen bu bölüme girmek için TYT’ye girmeli ve TYT puan türünde yeterli puanı almalısınız. Bu özel üniversitelerde burslu olarak okuyabileceğiniz gibi, yarı burslu veya ücretli olarak da okuyabilirsiniz.

E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bölümün kamu için şu anda iş olanakları bulunmamaktadır. Yeni açılan bir bölüm olduğu için kamuda çalışıp çalışamayacakları, yani bölüme özel kontenjanların KPSS’de verilip verilmeyeceği belli değil. Ancak genellikle bu tür bölümlere kadro açılmamaktadır. Özel sektör için ise iş imkanları bir haylü geniştir. Kendisini iyi geliştirmiş ve girişimci bir ruha sahip mezunlar, birçok alanda faaliyet gösterebilir. Dijital Medya ve Pazarlama bölümü iş alanları şunlardır:

1- Arama Motoru Optimizasyonu Hizmetleri (SEO): Mevcut web siteleri veya e-ticaret sitelerinin Google gibi arama motorlarında üst sıralara çıkması için yapılan bazı işlemleri kapsar. Ücreti karşılığında talep eden müşterilere bu hizmet verilebilmektedir.

2- Arama Motoru Reklamcılığı (Google Adwords): Web site sahipleri veya e-ticaret site sahipleri Google’a ücret ödeyerek site reklamlarının arama sayfalarının üstünde çıkmasını sağlar. Konu ile ilgili ayarların yapılması ücret karşılığında yapılabilir.

3- Basın ve Medya Danışmanlığı yapılabilir.
4- Çevrimiçi Haber Ajanslarında görev alınabilir.
5- Dijital İletişim ve Pazarlama Uzmanlığı yapılabilir.
6- E-ticaret sitesi açılarak ürün satışı yapılabilir.
7- Grafik Tasarımı (Phoshop, Illustrator) alanında çalışılabilir.
8- Herhangi bir firmanın İnternet ve Mobil Pazarlama Yöneticiliği yapılabilir.
9- Kendi web sitelerinizde yazabilir veya başkasına ait sitelerde Metin Yazarlığı yapabilirsiniz.
10- Reklam Ajanslarında çalışabilir veya kendi ajansınızı kurabilirsiniz.
11- Sosyal Medya Uzmanlığı yapabilirsiniz.
12- Sosyal Medya Yöneticiliği yapabilirsiniz.
13- Web Tasarımı (Wordpress): Ücreti karşılığında müşterilere Wordpress siteler açıp anahtar teslim çalışabilirsiniz.

E-Ticaret ve Pazarlama Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bölümden başarı ile mezun olanların birçok farklı sektörde çalışabileceğini üst başlıkta belirttik. Bu nedenle yaptığı işleri yani görevleri tam anlamıyla yazmak mümkün değildir. Bölüm mezunlarının başlıca görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

1- WEB siteleri, bloglar, e-ticaret siteleri veya sosyal medya sayfaları açar ve bunları koordine eder.
2- Oluşturduğu site veya sayfaları düzenler ve girilmesi gereken içerikleri veya ürünleri girer.
3- Çalıştığı firmanın dijital medya kampanyalarını düzenler.
4- Kampanya dahilinde harcanacak miktarı belirler.
5- WEB sitelerinin veya e-ticaret sitelerinin trafik analizlerini ve SEO ayarlarını vs. yapar.
6- Firma rakiplerini de takip ederek adımlarını ona göre atar.

E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlet dairelerinde çalışan aynı meslek mensupları aynı maaşları alsalar da özel sektörde faaliyet gösterenler birbirinden farklı kazançlar elde etmektedir. Dijital Medya ve Pazarlama bölümü mezunları da farklı sektörlerde görev alabileceği için net bir maaştan bahsedemeyiz. Abartmış gibi olmayalım ama bu sektörde çalışan biri herhangi bir işletmede 3 bin liraya da çalışabilir. Yahut kendi e-ticaret sitesini açıp satış yapan biri aylık 50.000 lira da kazanabilir. Tamamen kişinin girişimciliği veya sermayesiyle ilgili bir durum olduğunu söylemeliyiz.

E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bölüm henüz yeni olduğu için 2019 DGS kılavuzunda bölüm mezunlarının dikey geçiş yapabileceği lisans programları belirtilmemiş. Lütfen 2020 DGS kılavuzunu inceleyiniz. (yayınlandıysa)


2 Yıllık E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Dijital Pazarlama ve Reklamcılık, Yeni Medyaya Giriş, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Politikaları, Görsel İletişim Tasarımı I, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Mesleki Matematik, Girişimcilik Projesi I, Türk Dili I, Üniversite Hayatına Giriş, Mesleki İngilizce I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Medya İşletmeciliği, Dijital Metin Yazarlığı, Görsel İletişim Tasarımı II, İletişim Tarihi, İşyeri Deneyimi, Girişimcilik Projesi ll, Türk Dili II, Geleceğin İnşası, Mesleki İngilizce II.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Marka Yönetimi, E-ticaret, Dijital Kampanyalar ve Tüketim, Bilişim Hukuku, İletişimde İkna ve Algı, Yeni Medya Kuramları, Mesleki İngilizce III, Staj.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
İş Yeri Eğitimi (Staj)

E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Henüz yeni açılan bölümlerin KPSS alımları hakkında bir şey söyleyemiyoruz. Ancak bu bölümler paralel bölümlere KPSS atamalarında kadro açılmamaktadır. Bu nedenle öyle bir beklenti içine girmemenizi öneririz.

E-Ticaret ve Pazarlama Okuyanların Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Dijital Medya ve Pazarlama iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. gerçekten merak ettiğim bircok şeyi öğrendim açıklayıcı ve bilgilendirici oldu teşekkürler...

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
E-Ticaret ve Pazarlama Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Dijital Medya ve Pazarlama bölümü iş imkanları, maaşları, görevleri ve dersleri hakkında bilgi verdik.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhToagDgKZHsjPszrIDV6_iL2U9uQn0QZC-TEZLuJbetpt0wDnh1cP-QzNYXFCZg7pv_ZGN7GbAz_fVaOG1kkU6jwVNwCeZqf3S9eCgqt9zYyh1LbAz4-zf33p8Yg9_xkLDEtRanaYdrIZ6/s320/dijital-medya-ve-pazarlama-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhToagDgKZHsjPszrIDV6_iL2U9uQn0QZC-TEZLuJbetpt0wDnh1cP-QzNYXFCZg7pv_ZGN7GbAz_fVaOG1kkU6jwVNwCeZqf3S9eCgqt9zYyh1LbAz4-zf33p8Yg9_xkLDEtRanaYdrIZ6/s72-c/dijital-medya-ve-pazarlama-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/dijital-medya-ve-pazarlama-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/dijital-medya-ve-pazarlama-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content