Deri Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Deri teknolojisi bölümünü her yönüyle tanıttık. Cevabını bulamadığınız soruları yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.


Deri Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Deri Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Deri Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Deri Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Deri Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Deri Teknolojisi iş imkanları maaşları
Deri Teknolojisi
2 yıllık Deri Teknolojisi bölümü, dericilik sektörü ile ilgili olan iki önlisans programından biridir. Daha önceki bir çalışmamızda da diğer önlisans bölümünden yani Deri Konfeksiyon’dan bahsetmiş, bölümün tanıtımını uzun uzun yapmıştık. Deri Teknolojisi 2 yıllık bölümü, ülkemizde 3 üniversitede okutuluyor. Bölümün taban puanları genellikle düşük oluyor; çünkü üniversite adayları bu bölüme rağbet etmiyor.

Bölüm tercihi yapmak gerçekten zor bir iş. Attığınız yanlış bir adım, hayatınız boyunca sizi üzmek için yeterli olabiliyor. Bu yüzden aklınızdaki bölümleri her yönü ile araştırmalı ve bu araştırmaları da doğru kaynaklardan yapmalısınız. Bizler de bu amaca hizmet etmek için önlisans Deri Teknolojisi bölümünü en güncel bilgileri ile tanıtmaya çalıştık.

2 Yıllık Deri Teknolojisi Bölümü Nedir?

Deri Teknolojisi bölümü; dericilik sanayisinin her türlü alanında görev alabilecek,üretimi yapılacak olan malların tasarımını çizip bunları kalıba dökebilecek, üretimin her safhasında etkin olarak çalışabilecek ve elde edilen ürünlerin satışını gerçekleştirebilecek deri teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır.

Deri Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Deri Teknolojisi bölümü içn girmeniz gereken sınav TYT’dir. Bu bölüm dışında, aklınızda 4 yıllık bölümler de varsa, ayrıca AYT’ye girmeniz gerekir; zira 2 yıllık bölümler sadece TYT puanı ile tercih edilirken, 4 yıllık bölümler için AYT puanı hesaplanır. Eğitim süresi 2 yıldır.

Deri Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bölümü başarı ile bitirenler deri tekniker unvanı ile anılırlar. Deri teknikerleri kamudan ziyade, özel sektörde faaliyet gösterirler. Çünkü KPSS alımlarında deri teknikerlerine özel kadro açılmamaktadır. Özel sektör iş imkanları geniş sayılan deri teknolojisi iş alanları şunlardır:

1- Deri ile ilgili her türlü ürünü üreten fabrikalar veya atölyeler.
2- Deri ürünlerini satan çeşitli mağazalar
3- Moda ve tasarım evleri
4- Çanta, cüzdan, kemer vb. ürün imalatı yapan firmalar
5- Tekstil atölyeleri ve fabrikaları

Deri Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Deri teknikerleri; dericilik sektörü ile ilgili fabrika, atölye, tabakhane gibi yerlerde çalışırlar. Genellikle makine başında çalışan teknikerler, aşağıda belirttiğimiz iş ve işlemleri yerine getirir.

1- Ortaya çıkarılacak ürün için en uygun deriyi bulur ve bu derinin kullanılabilirliğini test eder.
2- Seçtiği deriyi çeşitli yöntemlerle temizler.
3- Deriyi kimyasal bazı maddeler içinde bekletip kullanıma hazır hale getirir.
4- Hazır hale gelmiş deriye tabaklama işlemi yapar.
5- Deriyi kurutur ve gerdirir.
6- Deri tamamen hazır hale geldikten sonra onu tasarlanan renge boyar.
7- Ürün ortaya çıktıktan sonra, bu ürünün maliyetini hesaplar ve satışını nasıl bir fiyat üzerinden yapması gerektiğini belirler.
8- Şayet varsa, ilgili işletmede deri mühendisi ve işçilerle koordineli bir şekilde çalışır.

Deri Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Deri teknikeri maaşları hakkında net bir rakam vermek doğru değildir. Kamuda çalışan memurlar aynı maaşı alsalar da bu durum özel sektör için geçerli değildir. Şayet başkasına ait bir işletmede çalışırsanız, asgari ücrete de talim olabilirsiniz. Ancak kendi işletmenizi kurarsanız, üretim yaptığınız kadar kazanırsınız.

Deri Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Deri teknolojisi mezunları DGS ile sadece bir önlisans programına geçiş yapabilmektedir. Şayet DGS’ye girer ve yeterli puanı alırsanız Deri Mühendisliğine geçerek bu bölümün üçüncü sınıfından itibaren eğitiminize devam edebilirsiniz. Böylece lisans mezunu bir mühendis olursunuz.

1- Deri Mühendisliği

2 Yıllık Deri Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde diğer tüm bölümlerde okutulan temel derslerin yanı sıra mesleğe yani dericilik alanına ait meslek dersleri okutulmaktadır. Dönemler halinde değişebilen dersleri sizler için listeledik.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Genel Kimya, Deri Üretim Prosesleri –I, Mikrobiyoloji, Deri Histolojisi, Kollegen Kimyası, Türk Dili I, Atatürk İlkeleri Ve İnk. Tarihi I, Matematik, İngilizce.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Analitik Kimya, Organik Kimya, Mineral Tabaklama, Deri Üretim Pratiği – I, Deri Üretim Prosesleri –2, Deri Makinaları, Türk Dili 2, Atatürk İlkeleri Ve İnk. Tarihi 2, İngilizce 2.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Deri Üretim Pratiği – 2, Bitkisel Tabaklama, Derilerde Fiziksel Testler, Deri Yardımcı Maddeleri, Deri Boyaları Ve Boyama Teknikleri, Büyükbaş Deri İşleme Teknolojisi, Mesleki İngilizce, Girişimcilik, Staj.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Deri Üretim Pratiği – 3, Derilerde Kimyasal Analizler, Diploma Tezi, Küçükbaş Deri İşleme Teknolojisi, Kürk İşleme Teknolojisi, Deri Ürünlerinin Pazarlanması, Deri Sanayi Ve Çevre, Staj.

Deri Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

2015’ten bu yana gerçekleştirilen hiçbir KPSS atamasında deri teknikerlerine kadro açılmamıştır. Bazı sitelerde verilen KPSS taban puanları ise bölüme özel kontenjanlar değil, KPSS önlisans oturumuna katılmış herkesin tercih edebileceği genel kadrolardır. Bu kadrolar için de genellikle 90 üzerinde puan almak gerekiyor.

Deri Teknolojisi Okuyanlar ve Deri Teknolojisi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Deri Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Deri Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Deri Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Deri teknolojisi bölümünü her yönüyle tanıttık. Cevabını bulamadığınız soruları yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVz0eKaPYNvQKGyZNYQwt0EaiE9tADheg5IqiuPXzAupLY_vO7tKjNtGiD1_WkkgUGRzn4QFmTxhhGbxTnunZNgSpArQsLmW41f_mXQVa5BLa2bvN7EYtA5NlA83YuS8s_N5SByhh1oKSt/s320/deri-teknolojisi-bolumu.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVz0eKaPYNvQKGyZNYQwt0EaiE9tADheg5IqiuPXzAupLY_vO7tKjNtGiD1_WkkgUGRzn4QFmTxhhGbxTnunZNgSpArQsLmW41f_mXQVa5BLa2bvN7EYtA5NlA83YuS8s_N5SByhh1oKSt/s72-c/deri-teknolojisi-bolumu.png
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/deri-teknolojisi-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/deri-teknolojisi-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content