Denizci Sağlığı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları

Denizci Sağlığı nedir, mezunları ne iş yapar, nerede çalışır, denizci sağlığı teknikeri maaşları ne kadar ve daha birçok sorunun cevabı burada.


Denizci Sağlığı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Denizci Sağlığı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Denizci Sağlığı bölümü nedir, puan türü nedir, Denizci Sağlığı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Denizci Sağlığı dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
denizci sağlığı maaşları ne kadar
Denizci Sağlığı Teknikeri
Bilindiği gibi ülkemiz denizlerle çevrili stratejik bir konumda yer almaktadır. Karadeniz, Marmara Denizi ve Ege Denizlerini birbirine bağlayan İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının varlığı bu stratejik konumu kat kat arttırmıştır. Tüm bunlar, Türkiye’de denizciliğin gelişmesini sağlamış ve ülkemizi bir ithalat-ihracat ülkesi haline getirmiştir.

Denizcilik faaliyetlerinin bu kadar yoğun yapıldığı ülkemizde binlerce insan bu sektörde çalışmaktadır. Bilindiği gibi özellikle yük gemileri çok uzun süreler boyunca yolculuklarına devam edebilmektedir. Bu yolculuk esnasında çeşitli sağlık sorunları yaşayabilmektedirler. İşte, onları bu yolculuk esnasında yalnız bırakmayacak, onların her türlü sağlık sorunları ile ilgilenecek olanlar da Denizci Sağlığı Teknikerleridir.

2 Yıllık Denizci Sağlığı Bölümü Nedir?

Denizci Sağlığı bölümü; gemilerde çalışan personelin herhangi bir sağlık sorunu yaşaması durumunda ona ilk yardım müdahalesinde bulunacak, tedavi edebilecek ve gerektiğinde çeşitli sağlık kurumlarına sevk edebilecek sağlık teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır.

Denizci Sağlığı bölümü ülkemizde sadece İstanbul - Sağlık Bilimleri Üniversitesi/Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda okutulmaktadır. Mezun sayısı az olduğu için bölümü okuyanların şanslı olduğunu düşünebiliriz.

Denizci Sağlığı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bu programı okumayı düşünenlerin girmesi gereken tek sınav TYT sınavıdır. TYT’de baraj puanı 150’dir. Bu puanı veya daha yüksek bir puan bütün adaylar, tercih listesinde Denizci Sağlığı bölümünü gösterebilir.

Denizci Sağlığı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Denizci Sağlığı mezunları, özelde geniş iş imkanlarına sahip olabilse de kamu için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Bilindiği gibi kamu kurumlarına personel alımları genellikle KPSS yolu ile gerçekleştirilir. Ancak denizci sağlığı ile ilgili şu ana kadar herhangi bir alım yapılmamıştır. Gelecekte bölüme de kontenjan açılır mı bilmiyoruz ama şimdilik böyle bir durum söz konusu değil. Denizci sağlığı mezunları şu iş alanlarında çalışabilmektedir.

1- Seyahat Sağlığı Merkezleri
2- Hudut ve Sahiller sağlık Genel Müdürlüğü
3- Özel Hastaneler



Denizci Sağlığı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bölüm mezunları ‘’Denizci Sağlığı Teknikeri’’ unvanı alır ve gemilerde bu sıfatla çalışır. Bu sağlık teknikerlerinin başlıca görevleri şunlardır:

1- Gemi çalışanlarının herhangi bir sağlık problemi ile karşılaşmaması için gerekli tedbirleri alır.
2- Herhangi bir sağlık problemi yaşayanlara gerekli müdahalede bulunur ve bilgisini aşan durumlarda, hastanın ilgili sağlık kuruluşlarına sevk edilmesini sağlar.
3- Hasta ve iş göremez personelin varsa ilaç takibini yapar.
4- Çeşitli sağlık sorunları yaşayan personel ile ilgili gerekli kayıtları tutar.

Denizci Sağlığı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kamuya atanacak olan bir mezun 3500 lira civarında alacaktır. Özel sektörde bu teknikerlerin maaşları değişebilmektedir. Ancak gemilerde çalışan denizci sağlığı teknikeri maaşları 5-6 bin lira arasında olmaktadır.

Denizci Sağlığı Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Denizci Sağlığı mezunları aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Ancak DGS’de başarılı olup tercih yapmaları gerekir.

1- Hemşirelik
2- Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

2 Yıllık Denizci Sağlığı Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Acil Hasta Bakımı, Anatomi, Denizci Sağlığı Teknikerliğine Giriş, atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Fizyoloji, Gemiadamları Sağlık Riskleri, İngilizce, Tıbbi Terminoloji, Türk Dili.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Acil Tıp Uygulamaları, Denizcilik Bilgisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Gemide Sağlık ve Hijyen Koşulları,  İngilizce, Mikrobiyoloji, Türk Dili, Temel İlk Yardım.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Acil Tıp Uygulamaları, Denizde İş Sağlığı ve Güvenliği, Enfeksiyon Hastalıkları, Gemi Sağlık Tesisleri ve Donanımı, Sistem Hastalıkları, Travma ve Cerrahi Hastalıklar Bilgisi, Yaz Stajı.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Acil Tıp Uygulamaları, Deniz Sağlığı Mevzuatı ve İlgili Kuruluşlar, Temel Deniz Emniyeti, Mesleki İngilizce.

Denizci Sağlığı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son yıllarda yapılan atamalarda bu bölüme kontenjan verilmemiştir. Zaten bölüm henüz yeni olduğu için şu anda atamalar konusunda net bir şeyler söylemek doğru olmayacaktır. Gelecek atamalarda olası bir kadro verme durumu olursa başlığı güncelleyeceğiz.

Denizci Sağlığı Okuyanlar ve Denizci Sağlığı Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Denizci Sağlığı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 4
  1. Özelde bahsedilen geniş imkanlar hayal ürünü olmakla beraber bölümün gelişmesi adına atılan herhangi bir adım da yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, bu tür yeni açılan bölümlerde iş imkanlarının çok geniş olduğu ifade edilir ama zamanla gerçekler ortaya çıkar. Dediğiniz gibi bölüm hakkında atılmış bir adım yok henüz.

      Sil
  2. Merhabalar gemide iş bulma imkânı kolaymı yoksa bu işler torpillemi işliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Deniz Sağlığı ile ilgili kamu kurumlarına herhangi bir alım olmadı şimdiye kadar. Özel sektör için de torpil mi desek, tanıdık mı desek bilemedim ama sanırım bu geçerli olacaktır. Ancak herkesin tanıdık veya torpilli adamı olmayabilir. Bu iş biraz da şansa bağlı. Araştırırsınız, şayet ihtiyaç varsa ve tercih sebebi iseniz işe alınırsınız. Ancak bu bölümün şimdilik hiçbir avantajının olmadığını düşünüyorum.

      Sil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Denizci Sağlığı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Denizci Sağlığı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Denizci Sağlığı nedir, mezunları ne iş yapar, nerede çalışır, denizci sağlığı teknikeri maaşları ne kadar ve daha birçok sorunun cevabı burada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeGvCe3gI5hdlyThpswA1U9w8lI1r0Rl1RW3EQ3ga7Xmeu3ruD-yuh1eHjYniyUJkac2XmgrHR9GuFHsnglbB_04RCSEFxBPrEiECeJRweWGomAdgiaq3dxEp9kQTSJ04WlIDt-XRQMoPV/s320/denizci-sagligi-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeGvCe3gI5hdlyThpswA1U9w8lI1r0Rl1RW3EQ3ga7Xmeu3ruD-yuh1eHjYniyUJkac2XmgrHR9GuFHsnglbB_04RCSEFxBPrEiECeJRweWGomAdgiaq3dxEp9kQTSJ04WlIDt-XRQMoPV/s72-c/denizci-sagligi-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/denizci-saglg-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/denizci-saglg-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content