Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü nedir, ne iş yapar, mezunları nerede çalışır, maaşları ne kadar, dersleri, iş imkanları, ilerleme olanakları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş bölümleri hakkında bilgileri bu yazıda bir araya getirdik.


Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü nedir, puan türü nedir, Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Deniz ve Liman İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Deniz ve Liman İşletmeciliği ne iş yapar maaşları
Deniz ve Liman İşletmeciliği
Ülkemizde deniz ticareti yoğun olarak yapılmaktadır. Özellikle İstanbul, İzmir, Adana gibi şehirlerimiz, ithalat ve ihracat faaliyetlerinin en çok yapıldığı yerlerdir. Gerek yurt içi gerekse de yurt dışı taşımacılık yapan birçok firma bulunmaktadır. Deniz taşımacılığında kullanılan araçlar ise çeşitli limanlarda barındırılmaktadır. Limanlar belli işletmeler tarafından yönetilmektedir. Bu yönetim işinde Deniz ve Liman İşletmeciliği mezunlarının da payı büyüktür.

2 Yıllık Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü; denizcilik faaliyetleri yürüten işletmelerde, limanlarda ve marinalarda çalışabilecek deneyimli denizcilik teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır. Birçok devlet ve vakıf üniversitesinde bölümün eğitimi verilmektedir.

Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Her sene YKS kapsamında üç oturum sınav yapılmaktadır. Bu sınavlar TYT, AYT ve YDT sınavlarıdır. Bunlardan ilk TYT oturumudur. TYT oturumu önlisans programlarını tercih edecek olan adayların gireceği sınavdır. Bu sınav, aynı zamanda lisans bölümlerini tercih edecek olan adaylar için de bir baraj sınavı olma özelliği taşımaktadır. Kısacası bu bölüm için girmeniz gereken tek sınav TYT’dir. Sınav barajı ise 150’dir. 150 veya daha yüksek puan alan herkes, istediği üniversitenin bu bölümünü tercih listesine ekleyebilir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bölüm mezunlarının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile herhangi bir devlet kurumuna atanma ihtimalı sıfıra yakındır. Elbette önümüzdeki yıllarda bir şeyler değişir mi bilemeyiz; ancak son yıllarda yapılan atamalarda bu bölüme tek bir kontenjan açılmamıştır. Deniz ve Liman İşletmeciliği iş imkanları denizcilik ile ilgili özel işletmelerle sınırlıdır. Özellikle liman işletmeciliğinin geliştiği İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerimizde iş bulma imkanı daha yüksektir. Deniz ve Liman İşletmeciliği mezunları şu iş alanlarda faaliyet gösterebilmektedir.

1- Denizcilik Müsteşarlığına bağlı kurum ve kuruluşlar
2- Deniz nakliyat firmaları
3- Gemi İşletmeleri
4- Liman işletmeleri
5- Tersane işletmeleri
6- Marina işletmeleri
7- Deniz acenteleri
8- Deniz turizmi şirketleri
9- Yük brokerlik şirketleri
10- Güverte Zabitliği

Bu bölümden mezun olup özel işletmelerde iş bulabilmeniz için kendinizi gerçekten geliştirmiş olmanız gerekir. Özellikle İngilizceyi çok iyi bilmek, başvurularınızın onaylanmasında etkili olacaktır. Ancak doğrusunu söylemeliyiz ki İngilizceyi neredeyse artık herkes biliyor. Bu nedenle ikinci dil bilmek, tercih edilme sebebiniz olabilir.

Deniz ve Liman İşletmeciliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Deniz ve Liman İşletmeciliği mezunlarının başlıca görevleri şunlardır:

-Gemilerle gönderilecek yüklerin, ilgili yere zamanında ulaşmasını sağlar.
-Gemi ile gelen yükün indirilmesini sağlar, yüklerin kaydını tutar ve ilgili kişilere teslim eder.
-Gemilerin yük ve yolcu taşıması ile ilgili gerekli resmi belgeleri düzenler.
-Güverte zabiti görevinde bulunur.
-Her türlü yük veya yolcu gemisinin ilgili limana yanaşıp demir atması için gerekli izinleri ilgili mercilerden alır.
-Geminin taşımacılığı ile ilgili her türlü düzenlemeyi yapar ve gerekli önlemleri alır.

Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bölüm mezunları kamuda çalışma olanağı bulamasa da özel işletmelerde iş imkanı bulduğunda maaş konusunda şanslı olurlar. Çalıştıkları işletmeye veya ilgili işletme ile anlaşmalarına göre değişmekle beraber 6-7 bin lira dolaylarında maaş almaktadırlar.

Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Deniz ve Liman İşletmeciliği dikey geçiş bölümlerinin sayısı bir hayli fazladır. Bölümü başarı ile bitirenler, aşağıda sıraladığımız herhangi bir 4 yıllık programa dikey geçiş yapma hakkına sahiptir. Tabii ki bunun için DGS’ye girmeleri ve bu sınavda başarılı olmaları gerekir.

+ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
+ Denizcilik İşletmeleri Yönetimi/Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi
+ Güverte
+ İşletme
+ İşletme Yönetimi
+ Lojistik
+ Lojistik Yönetimi
+ Ulaştırma ve Lojistik
+ Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret
+ Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
+ Uluslararası Lojistik Yönetimi
+ Uluslararası Ticaret
+ Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
+ Uluslararası Ticaret ve Lojistik
+ Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

2 Yıllık Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Bilgisayar, Genel Ekonomi, Genel Hukuk Bilgisi, Genel İşletme, Limancılık Temel Bilgileri, Matematik, Türk Dili, Yabancı Dil, Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Bilgisayar, Gemi ve Liman Bilgisi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Saha ve Gemi Operasyon, Seyir, Türk Dili, Uluslararası Denizcilik Örgütleri ve AB, İngilizce, Deniz İş Hukuku.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Deniz Ulaştırma Ekonomisi, Gemicilik, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, Liman İşletmeciliği, Denizde Güvenlik, Girişimcilik, Gümrük Mevzuatı ve Gümrük İdaresi, Mesleki Ingilizce.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Deniz Acente İşletmeciliği, Deniz Sigortacılığı, Gemi Kiralama ve Brokerlik, Liman Organizasyonu, Pazarlama İlkeleri, Finansal Yönetim, Staj.

Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu bölüm kamuya yönelik bir bölüm değildir. Ne yazık ki son yıllarda yapılan hiçbir atamada bölüme kadro açılmamıştır. Bu nedenle KPSS atama puanlarından bahsetmek mümkün değildir. Peki, mezunlar hiçbir şekilde kamuya atanamazlar mı? Atanırlar elbet. Her atamada, çeşitli kurumlarda genel memurluk kadroları açılır. Bu kadroların nitelik kodu 3001’dir. KPSS önlisans oturumunda yüksek bir puan aldığınız takdirde bu genel kontenjanlara başvurabilir ve memur olabilirsiniz.

Deniz ve Liman İşletmeciliği Okuyanlar ve Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Deniz ve Liman İşletmeciliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü nedir, ne iş yapar, mezunları nerede çalışır, maaşları ne kadar, dersleri, iş imkanları, ilerleme olanakları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş bölümleri hakkında bilgileri bu yazıda bir araya getirdik.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZrbTWjSGet44jx0Ho9hj_ndl9MhA3xTOx7sHWHa09SCVKWZtlpsRv9Mr5QSUzVCEscDv93IGqSmbwngtoF25p_MohsFoOjtzleE8fJyvoDiYo743pk62myaVbaz4FOKFn0N5ukJDrFYFx/s320/deniz-ve-liman-isletmeciligi-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZrbTWjSGet44jx0Ho9hj_ndl9MhA3xTOx7sHWHa09SCVKWZtlpsRv9Mr5QSUzVCEscDv93IGqSmbwngtoF25p_MohsFoOjtzleE8fJyvoDiYo743pk62myaVbaz4FOKFn0N5ukJDrFYFx/s72-c/deniz-ve-liman-isletmeciligi-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/deniz-ve-liman-isletmeciligi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/deniz-ve-liman-isletmeciligi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content