Deniz Brokerliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları

Ülkemizde yeni sayılan Deniz Brokerliği bölümü hakkında her şeyi derledik. Bölümün iş imkanları, maaşları, DGS bölümleri, dersleri ile ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz.


Deniz Brokerliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Deniz Brokerliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Deniz Brokerliği bölümü nedir, puan türü nedir, Deniz Brokerliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Deniz Brokerliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
deniz brokerliği maaşları
Deniz Brokerliği
Gemi Brokerliği bölümü ülkemizde yeni yeni okutulmaya başlanan bir bölümdür. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Piri Reis Üniversitesi ile Girne Amerikan Üniversitesi bu bölüme öğrenci alımı yapmıştır. Gemi Brokerliği yurt dışında çok gelişmiş bir sektör olsa da, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yeterli seviyede değildir. Bu arada broker, arcı anlamına gelmektedir.

2 Yıllık Deniz Brokerliği Bölümü Nedir?

Deniz Brokerliği bölümü; deniz yolu taşımacılığı pazarına hâkim olan, yük ve gemi uyumunu tespit edebilen, sefer tahmin hesaplamalarını yapabilen, deniz ticareti hukukuna uygun bir şekilde kira sözleşmelerini düzenleyebilen, temel düzeyde yönetim ve işletme yetilerine sahip, İngilizceyi iyi bir şekilde kullanabilen meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır.

Deniz Brokerliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Programın eğitim süresi 2 yıldır. Bölümü TYT’ye girip TYT puan türünde 150’nin üstünde puan alan her üniversite adayı tercih edebilir. Sadece özel üniversitelerde okutulmaktadır. Burslu, yarı burslu veya ücretli olarak bölümü okuma şansınız bulunmaktadır.

Deniz Brokerliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Deniz Brokerliği mezunları KPSS ile herhangi bir kamu kurumuna atanamıyor; çünkü bu bölüme kontenjan verilmiyor. Ancak özel sektörde iş bulma imkanları yüksektir. Deniz Brokerliği mezunları aşağıdaki iş alanlarında görev alabilmektedir:

1- Gemi brokerliği şirketleri
2- Gemi acenteliği işletmeleri
3- Gemi sigortacılığı şirketleri
4- Dış ticaret firmaları
5- Freight forwarderşirketleri
6- Armatörlük şirketleri
7- Liman ve terminaller

Deniz Brokerliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Deniz brokerlerinin temel görevleri şunlardır:

1- Gemiye yük yüke ise gemi bulur. Zaten deniz brokerinin temel görevi budur.
2- Müşterilerine her türlü bilgiyi verir.
3- Temsil ettiği Armatör ve Kiracıya  piyasa hakkında her türlü bilgiyi verir, piyasanın geleceği ile ilgili tahminler yürütür, analizler yapar.
4- Kiralama Müzakerelerinde kullanılan terim ve CLS’ler ile ilgili temsil ettiği taraflara bilgi sağlar.
5- Taraflar arasında herhangi bir anlaşmazlık varsa bunu gidermeye çalışır.

Deniz Brokerliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Denizcilik sektöründe çalışanların maaşı genellikle yüksek olmaktadır. Deniz Brokerleri, çalıştıkları firmaya göre farklı maaş aldıkları için net bir miktardan bahsetmek mümkün değildir. Deniz brokeri maaşları 6-8 bin lira arasında değişebilmektedir.

Deniz Brokerliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Deniz Brokerliği mezunları, denizcilik, ticaret ve lojistik ile ilgili neredeyse her lisans programına DGS ile geçiş yapabilmektedir. DGS’de başarılı olup tercih yapanlar aşağıda sıraladığımız lisans bölümlerinden birine dikey geçiş yapabilir.

1- Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi
2- Denizcilik İşletmeleri Yönetimi
3- İşletme
4- Lojistik Yönetimi
5- Uluslararası Lojistik Yönetimi
6- Uluslararası Ticaret ve Lojistik
7- Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
8- Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
9- Uluslararası Lojistik
10- Ulaştırma ve Lojistik Uluslararası Ticaret

2 Yıllık Deniz Brokerliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Deniz Brokerliği derslerini sizler için dönem dönem hazırladık.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Temel Matematik, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, İktisada Giriş, İşletmeciliğe Giriş, Deniz Brokerliğine Giriş, Mesleki İngilizce, Yat İşletmeciliği Satış ve Kiralama.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Temel Matematik, Muhasebeye Giriş, Deniz Yolu Taşımacılığı, Dış Ticaret ve Gümrük İşlemleri, Teniz Ticaret Hukuku, Pazarlama Yönetimi, Staj (30 iş günü).

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Dünya Denizcilik ve Taşımacılık Tarihi, Uluslararası Denizcilik Kurum ve Sözleşmeleri, Liman ve Terminal Operasyonları, Sefer Tahmini ve Hesaplaması, Gemi Kira Söleşmeleri, Türk Dili ve Edebiyatı.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Denizyolu Proje Kargo Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, Tedarik Zinciri ve Lojistik, Gemi Alım Satımı ve Değerleme, Deniz Sigortaları,  Türk Dili ve Edebiyatı.

Deniz Brokerliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Son 5 yılda yapılan KPSS atamalarında Deniz Brokerliği bölümüne kontenjan açılmadığı için herhangi bir KPSS taban puanı oluşmamıştır. Zaten daha önce de belirtmiştik. Deniz Brokerliği iş imkanları özel sektör ile sınırlıdır.

Deniz Brokerliği Okuyanlar ve Deniz Brokerliği Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Deniz Brokerliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Deniz Brokerliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Deniz Brokerliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Ülkemizde yeni sayılan Deniz Brokerliği bölümü hakkında her şeyi derledik. Bölümün iş imkanları, maaşları, DGS bölümleri, dersleri ile ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisCvJlMHOoA_9qc7NJ2milMi7r13r3mtCCz1PVcIXbK-1wqjT4ekvLuAW5jPnbkiLyXiS-cVHyU_OgQZ88cUpVDSiQ56-y0aZGeBc4lUpeujcu_EemLw1m5D6rqyswpvHFADmyeGVsGAxs/s320/deniz-brokerligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisCvJlMHOoA_9qc7NJ2milMi7r13r3mtCCz1PVcIXbK-1wqjT4ekvLuAW5jPnbkiLyXiS-cVHyU_OgQZ88cUpVDSiQ56-y0aZGeBc4lUpeujcu_EemLw1m5D6rqyswpvHFADmyeGVsGAxs/s72-c/deniz-brokerligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/deniz-brokerligi-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/deniz-brokerligi-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content