Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri iş imkanları, KPSS taban puanları, DGS bölümleri, dersleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdik. Cevabını merak ettiğiniz birçok sorunun yanıtları da sayfamızda yer alıyor.


Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri bölümü nedir, puan türü nedir, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri ne iş yapar
Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü
Kimsesiz çocuklar sorunu, ne yazık ki ülkemizin kanayan bir yarası. Herhangi bir nedenle ailesini kaybetmiş veya onlardan ayrılmak zorunda kalmış olan binlerce kimsesiz çocuk var. Bu çocukların bakımlarını üstlenecek, onları topluma yararlı bireyler haline getirecek kurumlara ihtiyaç var. Devlet eliyle kurulan bu kurumların başında Sevgi Evleri, Çocuk Evleri, Çocuk Destek Merkezleri gelmektedir.

Bahsi geçen bu kurumlar, kimsesiz çocukları bünyesinde toplayarak onların her türlü fiziksel, ruhsal ve sosyal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayarak onları kendilerine, topluma ve devletine yararlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlar. İşte, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri bölümü de bu kurumlarda görev yapabilecek meslek elemanlarını yetiştirme gayesiyle açılmış bir bölümdür. Bölümü yakından tanıyalım:

2 Yıllık Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Nedir?

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri bölümü; herhangi bir sebeple ailesinden uzak düşmüş ve Çocuk Evleri, Çocuk Destek Merkezleri, Sevgi Evlerine alınmış olan korunmaya muhtaç çocukların her türlü ihtiyaçlarını giderecek, onları topluma faydalı kişiler haline getirecek, onlarla zaman geçirecek kişileri yetiştiren bir önlisans programıdır. Bölüm ülkemizde 5-6 devlet üniversitesi ile birkaç vakıf üniversitesinde okutulmaktadır.

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bölümün eğitim süresi 2 yıldır. Bölüme öğrenci alımı TYT sınavı ve TYT puan türü üzerinden yapılmaktadır. Bölüm öğrencileri, eğitim süresi içerisinde staj tabi tutulmaktadır. TYT 2 yıllık barajını aşan herkes bölümü tercih listesinde gösterebilir. 2 yıllık bölümler için TYT baraj puanı ise 150’dir.

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Normal şartlarda Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri bölümü, aşağıda saydığımız devlet kurumlarında çalışacak meslek elemanlarını yetiştirmek için açılmıştır. Gel gör ki bugüne kadar bu bölümden hiç kimse bu bölümlerden birine atanmamıştır. Yıllardır yapılan KPSS atamalarında bu bölüme kontenjan hiç verilmemiştir. Bu nedenle aşağıdaki kurumlara kolayca atanabileceğinizin garantisini vermiyoruz. Ancak olası bir KPSS atamasında Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri mezunlarına kontenjan açılırsa, atanacakları devlet kurumları şunlar olacaktır:

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı merkez teşkilatı ile bağlı tüm taşra teşkilatları
2- Kamu Hastaneleri ile özel hastaneler
3- Çocuk Evleri
4- Çocuk Destek Merkezleri
5- Sevgi Evleri
6- Sivil toplum örgütleri
7- Mülteci kampları
8- Yetiştirme yurtları

Özel sektörde ise mezunların kreşlerde veya özel anaokullarında çalışması mümkündür.

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Yukarıda sıraladığımız herhangi bir kurum veya kuruluşta çalışan Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri mezunları aşağıda belirtilen görevleri yerine getirirler:

1- Korunmaya muhtaç olan çocukların eğitimleri ile ilgilenir ve bunun takibini yaparlar.
2- Gerektiğinde ilkyardım müdahalelerinde bulunurlar.
3- Yemek ve uyku saatlerini belirler ve kurallara uyulmasını sağlarlar.
4- Çalışma saatlerini düzenler, bu saatler içinde sessizliği sağlarlar.
5- Yemek saatlerinde çocuklara refakat eder, kendi kişisel ihtiyaçlarını gideremeyen çocuklara yardım ederler.
6- Muhtaç çocuklara gerekli psikolojik desteği sağlarlar.
7- İlgili kurumun temiz tutulmasını sağlarlar.

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bugüne kadar devlete atanıp maaş alan herhangi bir mezun olmadığı için net bir maaştan bahsetmek pek mümkün değil; ancak bölüm mezunlarına KPSS alımlarında kontenjan verildiğini ve mezunların kamuya atandığını farz edersek alacakları maaş 3500 lira civarında olacaktır. Özel sektörde çalışanlar ise genellikle asgari ücret ile çalışmaktadır.

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri mezunları DGS’de başarılı olduğunda aşağıdaki dört bölümden istedikleri birine geçiş yapabilirler. Bu bölümler lisans yani 4 yıllık bölümlerdir. Sosyal Hizmet dışındaki bir bölüme geçiş yapanlar okul öncesi öğretmeni olabilirler. Dikey geçiş bölümleri şunlardır:

*Çocuk Gelişimi
*Okul Öncesi Öğretmenliği
*Özel Eğitim Öğretmenliği
*Sosyal Hizmet

2 Yıllık Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümün derslerini sizler için dönem dönem listeledik. Bazı dersler üniversite geneli bazıları ise bölüm genelinde seçmeli olabileceği için farklı üniversitelerin ders programlarında küçük değişiklikler olabilir.

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları, Çocuk Gelişimi I, Korunmaya İhtiyacı Olan Çocuklar, Üniversite Kültürü-I, İngilizce –I, Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Çocuk Ve İletişim, Sosyal Hizmete Giriş, Meslek Etiği.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Özel Gereksinimli Çocuklar Ve Özel Eğitim, Çocuk Psikolojisi Ve Ruh Sağlığı, Pozitif Psikoloji Ve İletişim Becerileri, Çocuk Gelişimi 2, İngilizce –2, Türk Dili-2, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Kanunla İhtilafa Düşen Çocuklar, Sosyal Refah Hizmetlerine Giriş.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Sosyal Hizmet Kurumlarında Uygulama I, Çocuk Edebiyatı Ve Medya, Çocuk Beslenmesi, Çocuk Ve Drama, İlk Yardım, Yaz Stajı.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Çocuk Hakları Ve Hukuku, Sosyal Hizmet Kurumlarında Uygulama 2, Aile Ve Çocuklarla Sosyal Hizmet, Çocuk İhmali Ve İstismarı, Çocuk Ve Oyun, İşaret Dili.

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 KPSS atamalarının hiçbirinde bu bölüme kontenjan verilmemiştir. Açıktan atama ile alım yapılıyor mu araştırmanız lazım ama KPSS ile henüz bu bölümden alım yapılmadı.

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Okuyanlar ve Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 8
  1. Okumayın kardeşim ben pişmanım staja geldim sosyal hizmetlere herkes değişik değişik bakıyor 2 yıllık diye Allah için atama yok birşey yok o da olmadı bölümün adi ne diyolar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam benimde bo bölümü okumaya niyetim vardı sizce okumalimiyim yani ilerde atama falan yaparlarmi yada gardiyanliga da alinabiliyormuyuz

      Sil
    2. Bende şu an Bingöl Üniveristesinde bu bölümü okuyorum. Kpss ile iş imkanı yok şimdilik. Yani atama sıkıntısı var ancak özel yerelere başvuru yapabiliyoruz şimdilik. Kıymeti bilinmeyen güzel bir bölüm aslında ama yinede atama istersenoz bu bölümü tercih etmeyebilirsiniz

      Sil
    3. Merhaba bende Bingöl üniversitesinde bu bölümü okuyorum. Cimere yazı fln gönderdik ama olumsuz yanıt geldi. Rektörlüğe yazı göndercez dediler ama göndermediler, bu bölümden alım olmaz.

      Sil
  2. Ben şu an bu bölümde okuyorum bölümüm güzel bence çok kutsal bir meslek. Evet kpss ataması yoktu ama hocamızın söylediğine göre yeni yapılan açıklama ile artık kpss ile atama olacakmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kpss girdik puan aldık çocuk koruma ve bakım hizmetleri bölümü mezunuyuz alımları bekliyoruzz bu yıl

      Sil
  3. 4 yıllık çocuk gelişimi bölümü okuyorum istanbul auzeften ve bu sene 3 senem cocuk koruma bakım hizmetleri bölümünü tyt girerek tercih etmek istiyorum tercih etmelimiyim diger okudugum bölümü açıktan okudugum için bu bölümü yüz yüze alarak alanımda daha bilgili ve iş imkanını genişletmek istiyor nasıl bir tercih sizce

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar ben bu bölümü okumak istiyorum atama yapıldı mı araştırıyorum ama sonuç alamadım

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri iş imkanları, KPSS taban puanları, DGS bölümleri, dersleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdik. Cevabını merak ettiğiniz birçok sorunun yanıtları da sayfamızda yer alıyor.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi142MywJSk3dj6gTS2pK_MBVU-WT770g_JnTRLPEWm3ywshK3Yalvgg2YRSHa8ARPObnHppm46ETBJd91lUXlUIQ8xEUjvMfncLTWGC4w1ZZUyOVTaoyl-f1DR5yZ45hEJ_pSj3B0MGWa/s320/cocuk-koruma-ve-bakim-hizmetleri-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi142MywJSk3dj6gTS2pK_MBVU-WT770g_JnTRLPEWm3ywshK3Yalvgg2YRSHa8ARPObnHppm46ETBJd91lUXlUIQ8xEUjvMfncLTWGC4w1ZZUyOVTaoyl-f1DR5yZ45hEJ_pSj3B0MGWa/s72-c/cocuk-koruma-ve-bakim-hizmetleri-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/cocuk-koruma-ve-bakm-hizmetleri-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/cocuk-koruma-ve-bakm-hizmetleri-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content