Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Çini Sanatı ve tasarımı nedir, ne iş yapar, bölüm mezunları nerede çalışır, ne kadar maaş alır gibi merak ettiğiniz tüm soruları ayrıntıları ile yanıtladık.


Çini Sanatı ve Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Çini Sanatı ve Tasarımı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Çini Sanatı ve Tasarımı bölümü nedir, puan türü nedir, Çini Sanatı ve Tasarımı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Çini Sanatı ve Tasarımı dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
çini sanatı ve tasarımı nerede çalışır
Çini Sanatı ve Tasarımı
Çini Sanatı ve Tasarımı bölümü ülkemizde yalnızca Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunda okutulmaktadır. Çini sanatının ülkemiz için önemi büyüktür. Bu sanat UNESCO tarafından da koruma altına alınmıştır.

2 Yıllık Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Nedir?

Çini Sanatı ve Tasarımı bölümü; çini sanatını devam ettirerek gelecek kuşaklara aktaracak, modern ve yaratıcı tasarımlar gerçekleştirerek bu sanatı tüm dünyaya yayacak meslek elemanlarını yetiştiren iki yıllık bir bölümdür.

Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Çini Sanatı ve Tasarımı bölümü için girmeniz gereken sınav YKS’nin ilk oturumu olan TYT’dir. TYT baraj puanı, önlisans programları için 150’dir. Bu puan veya üzerinde puan alan her aday bölümü tercih etme hakkına sahiptir. Puan türü TYT puan türüdür.

Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Çini Sanatı ve Tasarımı mezunları kamuda iş bulma olanağı bulamazlar. Bu bölüme KPSS atamalarında kontenjan verilmiyor. Bu nedenle mezunların iş imkanları özel sektör ile sınırlı. Özel sektör de bu işin en fazla yapıldığı Kütahya ilimizle sınırlı diyebiliriz. Bölümü bitirenler kendi atölyelerini açabilir veya aşağıda belirtilen alanlarda çalışabilir.

-Kişinin kendi çini atölyesi
-Çini atölyeleri
-Çinicilik ile ilgili fabrikalar
-Çinicilik ürünleri satışı yapan iş yerleri

Çini Sanatı ve Tasarımı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Çini Sanatı ve Tasarımı mezunları, mesleklerini icra ederken aşağıda belirtilen iş ve işlemleri gerçekleştirirler:

-Ortaya çıkaracağı ürünün kalıbını ve modelini tasarlar.
-Ürünün yapılması için gerekli çamuru hazırlar ve çamurun kıvamını test eder.
-Ürünü oluşturmak üzere çamura şekil verir.
-Şekil verdiği çamuru fırında pişirir.
-Uygulamak istediği deseni çeşitli boya ve materyaller kullanarak kalıba çizer.
-Oluşturduğu ürüne ‘’sır’’ maddesini sürerek o ürünün parlak bir hale gelmesini sağlar.
-Ürünü pazara sunar.

Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Çini Sanatı ve Tasarımı mezunları kamu kurumlarına atanamadığı için net bir maaştan bahsetmek mümkün değildir. Kendi atölyelerini kuranlar ise yaptıkları iş oranında kazanç elde etmektedir. Bu yüzden kişinin aylık kazancı 3 bin lira da olabilir 10 bin lira da...

Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Çini Sanatı ve Tasarımı dikey geçiş bölümleri de yine Türk kültürü ile ilgili el sanatlarına dayalı lisans bölümlerinden oluşmaktadır. Doğrusunu söylemek gerekirse dikey geçiş yapılabilecek lisans bölümlerine de KPSS atamalarında kontenjan verilmemektedir. Bu nedenle bölümü tercih edecek veya etmiş olanlara tavsiyemiz, bu işi özel sektörde yürüteceklerini düşünerek Çini Sanatı ve Tasarımı bölümünü bitirir bitirmez kendi atölyelerini kurarak iş hayatına atılmalarıdır. DGS bölümleri şunlardır:

-Tezhip (Süsleme)
-El Sanatları
-Eski Çini Onarımları
-Geleneksel Türk El Sanatları
-Geleneksel Türk Sanatları
-Tezhip

2 Yıllık Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Çini Sanatı ve Tasarımı bölümünde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Türk Dili ve Bilişim Teknolojileri gibi genel derslerin yanı sıra Temel Sanat Eğitimi, Çini Seramik Teknolojisi, Desen Tasarımı, Çini Atölye Uygulama, Teknik Resim, Mesleki Teknik Resim, Çini Seramiği Teknolojisi, Çini Sanat Tarihi, Şekillendirme ve Kalıp Teknolojisi gibi meslek dersleri okutulmaktadır.

Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bu bölümü tercih etmek isteyenlerin aşağıda belirtilen özelliklere sahip olması gerekir.

-Çini sanatına ilgi duyan biri olmalı.
-El-göz koordinasyonu güçlü olmalı.
-Yaratıcı olmalı.
-Şekil uzay ilişkilerini görebilmeli.
-Ayrıntılara dikkat eden, herkesin göremeyeceğini gören biri olmalı.
-Çizim yeteneğine sahip olmalı.
-Kısmen hat sanatına yatkın olmalı.

Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Ne yazık ki KPSS alımlarında bu bölüme yer verilmiyor. Ancak Önlisans KPSS oturumunda 90 puan üstü alanlar normal memurluk kadrolarını tercih edebilir.

Çini Sanatı ve Tasarımı Okuyanlar ve Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Çini Sanatı ve Tasarımı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Çini Sanatı ve Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Çini Sanatı ve tasarımı nedir, ne iş yapar, bölüm mezunları nerede çalışır, ne kadar maaş alır gibi merak ettiğiniz tüm soruları ayrıntıları ile yanıtladık.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXvz0WejGEe10e3AsFrVzYv9OxJzhfGp5UR7lFyy-NF3LhyphenhyphenvpdT9LI_XGoFxahEoV3FW51lJc6DEDGKaP-GravskmoA3AWBHIOK_Y9YTxtKIdim50cR1PwDz6J3p-AeUrIxADCAsHoXc5Y/s320/cini-sanati-ve-tasarimi-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXvz0WejGEe10e3AsFrVzYv9OxJzhfGp5UR7lFyy-NF3LhyphenhyphenvpdT9LI_XGoFxahEoV3FW51lJc6DEDGKaP-GravskmoA3AWBHIOK_Y9YTxtKIdim50cR1PwDz6J3p-AeUrIxADCAsHoXc5Y/s72-c/cini-sanati-ve-tasarimi-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/cini-sanat-ve-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/cini-sanat-ve-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content