Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri nedir, ne iş yapar, iş imkanları geniş mi, maaşları ne kadar gibi tüm sorularınızın cevabını bu yazıda verdik. İyi okumalar.


Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümü nedir, puan türü nedir, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
ceza infaz ve koruma memuru
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü
Yeni açılan bölümler genellikle üniversite adayları tarafından rağbet görmektedir zira bölümler, genellikle bir veya birden fazla kurumun ihtiyaç ve talebi üzerine açılır. Bu nedenle özellikle ilgili bölümün ilk mezunları kendisinden sonraki mezunlardan daha kolay bir şekilde atanır. Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri de yeni bir bölüm sayıldığı için avantajlı bölümler arasında sayılabilir. Bölüm ilk defa 2017-2018 eğitim-öğretim yılında açılmış ve ilk mezunlarını 2018-2019 eğitim öğretim yılında vermiştir.

İlk defa Ankara Üniversitesinde açılan Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümü, günümüzde 10’dan fazla üniversitede okutulmaktadır. Dilerseniz şimdi bölümü daha yakından tanıyalım.

2 Yıllık Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Nedir?

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümü; ceza infaz kurumları ile çocuk eğitim evlerinde (ıslahevi) tutulan tutuklu ve hükümlülerin güvenlik, barınma, sağlık, eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılayacak, onların topluma kazandırılmasında görev alabilecek, aynı zamanda denetimli serbestlik müdürlüklerinde bulunan hükümlülerin kontrol ve takibinde görev alabilecek meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında üç sınav oturumu gerçekleştirilmektedir. Bütün 2 yıllık bölümler için girilmesi yeterli olan oturum ise TYT’dir. TYT oturumuna katılıp 150 baraj puanını geçen her aday, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri bölümünü tercih edebilmektedir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır. Bu iki yıllık süre içerisinde öğrenciler staj da görmektedir.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bölümü başarı ile bitirenlere “İnfaz ve Koruma Memuru” unvanı verilir. İnfaz ve Koruma memurları alanla ilgili çeşitli kurumlara memur statüsünde atanabiliyor. Günümüz koşullarında iş imkanı yüksek 2 yıllık bölümlerden biri sayılabilir. Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri mezunları nerelerde çalışır sorusuna karşılık şöyle bir liste yapabiliriz:

1- Adalet Bakanlığı ve bu bakanlığa bağlı teşkilatlar
2- Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne bağlı ceza infaz kurumları
3- Denetimli serbestlik müdürlükleri

Yukarıda saydığımız kurumlara atanabilmeniz için çift yıllarda yapılan KPSS önlisans oturumuna girip yeterli puanı almalısınız. Ayrıca yüksek puan alanlar 3001 kodlu genel memurluk kadrolarına da başvurarak çeşitli kurumlara atanma hakkına sahiptir.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Ceza İnfaz ve Koruma memurları farklı kurumların farklı birimlerinde çalışabilmektedir. Bu nedenle görev tanımları da farklı olabilmektedir. Ama genel anlamda görevleri şunlardır:

1- Cezaevlerinde veya ıslahevlerinde bulunan tutuklu veya hükümlülerin eğitim ve sosyal hayatı ile ilgilenirler.
2- Denetimli serbestlik altında bulunanların takibini yaparlar.
3- Bu kurumlarda barındırılan tutuklular ile ilgili kayıtları tutarlar.
4- Görev yaptıkları birimlerde zaman zaman arama yapar ve bulundurulması yasak olan eşyaları toplarlar.
5- Kendisine amirleri tarafından verilen diğer görevleri yerine getirirler.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Ceza İnfaz ve Koruma memuru maaşları 3500 lira civarındadır. Çalışılan il veya kuruma göre maaşlarda küçük değişiklikler olabilir. Maaşlar belirlenirken ayrıca kıdeme de bakılır. Kıdemi yüksek olan, yani uzun yıllardır çalışan bir ceza infaz ve koruma memuru daha yüksek maaş alır.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Her sene yapılan Dikey Geçiş Sınavı, önlisans mezunları için, okudukları 2 yıllık bölümü 4 yıllığa çevirmek için iyi bir fırsattır. Okuduğu 2 yıllık bölümü beğenmeyenler veya daha iyi bir lisans programına geçmek isteyenler DGS’ye girer ve yeterli puanı aldıklarında istedikleri bir bölüme dikey geçiş yaparlar. Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- Acil Yardım ve Afet Yönetimi
2- Kamu Yönetimi
3- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
4- Sosyal Hizmet

2 Yıllık Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde gerek genel dersler gerekse de alana dayalı dersler okutulmaktadır. Eğitim, dört dönem halinde verildiği için her dönem okutulan dersler değişebilmektedir. Bölüm öğrencilerinin mezun olması için staj görmeleri de zorunludur. Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri dersleri şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Temel Bilgi Teknolojileri I, Genel Hukuk, Devlet Teşkilatı Ve Bakanlık Teşkilatı Yapısı, Meslek Etiği, Ceza İnfaz Kurumlarında İnsan Hakları, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, Üniversite Yaşamına Uyum, Temel Yabancı Dil (İngilizce).

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, Temel Bilgi Teknolojileri-II, Kamu Personeli Mevzuatı, Ceza İnfaz Kurumu Güvenliği, Mesleki Müdahale Teknik Ve Taktikleri, Genel Hukuk-II, Psikoloji, Temel Yabancı Dil (İngilizce).

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Ceza İnfaz Kurumu Yönetimi, İnfaz Hukuku, Uyap, Ekip Çalışması, Temel Hak Ve Özgürlüklerin Korunması, İş Sağlığı Ve Güvenliği, Staj.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Ceza İnfaz Kurumlarında Psikososyal Yaklaşımlar, Yazılı Anlatım Türleri Ve Doküman Yönetimi Sistemi, İletişim, Kriminoloji, Ceza Muhakemesi Hukuku, İnsan Hakları İhlallerine Karşı Başvuru Mekanizmaları.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Ne yazık ki şimdiye kadar bu bölüme herhangi bir KPSS alımında kontenjan verilmedi. Yukarıda da belirttiğimiz gibi henüz yeni mezun veren bir bölüm olduğu için bu konuda net bir şey söyleyemeyiz. Belki de önümüzdeki alımlarda bu bölümden mezun olanlara da kadro açılacaktır.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Okuyanlar ve Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 17
  1. Ceza ve infaz kurumu güzel bir meslek fakat bu mesleği yapabilmek için birazda vatansever ve insancıl olmak gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''İnsancıl'' kavramına çok iyi değinmişsiniz. Meslekte sabır ve vicdan gerçekten de çok önemli. Muhattabınız sizi bazen çileden çıkarabiliyor. İşte insancıl ve sabırlı olduğunuzda bir insana yakışır şekilde davranabiliyorsunuz. Aksi takdirde başınıza iş bile alabilirsiniz.

      Sil
  2. Boyum 1.53 bu bölümü okumak istiyorum boy sorun olur mu acaba

    YanıtlaSil
  3. bu bolum okuyunca gardıyan felan olabılıyormuyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gardiyan eski isim yeni ismiyle infaz koruma memuru olabiliyorsun zaten başka da bir şey olamıyorsun

      Sil
    2. Katip,icra müdür yardımcısı vs.olabiliyorsun ben bizzat bu bölümün öğrencisiyim

      Sil
  4. Boy 1.55 bu bölüm okuma şansım var mı??

    YanıtlaSil
  5. Ben okuyorum bu bölümde okumak için şart yok ama meslekte var internetten arayabilirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangi üniversitede okuyorsun?

      Sil
    2. Kardeşim Instagram adresin varsa vereblirmisin bı kaç sorum olcak

      Sil
  6. Bu bölümün avantajı nedir? İnfaz Koruma Memuru'nun bir iş günü nasıl geçer neler yapması gerekir bunları öğreniyoruz, sonra? Mesleğe yine mülakat illetiyle girmeyecek miyiz? Maksat ön lisans üniversite okumak diyorsanız okuyun.

    YanıtlaSil
  7. Tyt' ye girdikten sonra biz verecegimiz tercihlerde direk bu bolumu verebilirmiyiz yani❤

    YanıtlaSil
  8. ceza infaz bölümünden mezun olunca kpss den atanmasam bile bir yerde calışabiliyormuyuz ?

    YanıtlaSil
  9. Ortaöğretim KPSS ile alan yerler var zaten iki yılınızı heba etmeyin sayın arkadaşlar

    YanıtlaSil
  10. Edirne Erzurum tarzı şehirler çok alım yapar yani diyecegim iki yıl harcanır kpssden 76-80 arası is görür yani

    YanıtlaSil
  11. Bu bölümü dışardan okuyabiliyor muyuz acaba

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri nedir, ne iş yapar, iş imkanları geniş mi, maaşları ne kadar gibi tüm sorularınızın cevabını bu yazıda verdik. İyi okumalar.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4gDOa7LLqihTwidudDYhER5v3uWbiXxJdSDCe0DOnAop-7QLEbA_LKRyxY9yXSEaSh9a_l6t6WYu0lI1O6NICDIUE77u64bfcr22LlI3dJs0crfL8hvBHb1NpDfH6pabx-Fiq3V3-yRQl/s320/ceza-infaz-ve-g%25C3%25BCvenlik-hizmetleri-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4gDOa7LLqihTwidudDYhER5v3uWbiXxJdSDCe0DOnAop-7QLEbA_LKRyxY9yXSEaSh9a_l6t6WYu0lI1O6NICDIUE77u64bfcr22LlI3dJs0crfL8hvBHb1NpDfH6pabx-Fiq3V3-yRQl/s72-c/ceza-infaz-ve-g%25C3%25BCvenlik-hizmetleri-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/ceza-infaz-ve-guvenlik-hizmetleri.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/ceza-infaz-ve-guvenlik-hizmetleri.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content