Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi iş imkanları nelerdir, mezunları nerede çalışır, ne kadar maaş alır, KPSS atama puanları nedir gibi tüm soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.


Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümü nedir, puan türü nedir, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bölüm 2019 yılına kadar Ege Üniversitesi ile Gümüşhane Üniversitesinde eğitimine devam etmekteydi. Ancak 2019-2020 itibarıyla Gümüşhane Üniversitesi öğrenci alımını durdurdu. Günümüzde bu bölüm sadece Ege Üniversitesinde eğitimine devam ediyor.

2 Yıllık Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Nedir?

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümü; çim alanlarını belirleyebilecek, çim ekim veya dikimi yapılacak arazileri düzenleme görevini yerine getirebilecek, ekim/dikimi yapılan çimlerin sulama, gübreleme, ilaçlama gibi her türlü ihtiyacını karşılayabilecek ve çim tohumları ile hazır çim satışı yapan firmaların satış departmanlarında görev alabilecek deneyimli meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bölüm, bir önlisans programı olduğu için girilmesi gereken tek sınav TYT’dir. TYT’ye katılıp 150 baraj puanını aşan her üniversite adayı, bu bölümü tercih edebilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bölüm Türkiye’de sadece Ege Üniversitesinde bulunmaktadır. Ege Üniversitesi Çim Alan Tesisi ve Yönetimi taban puanları 2020 için 194 TYT puanıydı.
 
çim alan tesisi ve yönetimi nerede çalışır
Çim Alan Tesisi ve Yönetimi

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Aşağıda sıraladığımız iş imkanları listesinde resmi yani kamu kurumları da var; ancak şunu belirtmeliyiz ki bu resmi kurumlara bugüne kadar KPSS ataması ile kimse alınmadı. Bu nedenle, bölümü tercih edecek öğrenciler şunu bilmelidir ki bu bölümün devlet kurumlarına ataması yok. Elbette gelecek için konuşamayız ama bir bölüme son 7-8 yıl boyunca tek bir kontenjan verilmediyse, o bölümün geleceğinin de pek parlak olduğunu söyleyemeyiz. Çim Alan Tesisi ve Yönetimi iş imkanları şunlardır:

1- Mezunlar belediyelerde çalışabilir.
2- Belediyelere bağlı Park ve Bahçe Müdürlüklerinde görev alabilir.
3- Hazır çim üreten veya pazarlayan şirketlerde çalışabilir.
4- Peyzaj mimarlığı bürolarında çalışabilir.
5- Futbol veya golf sahalarında çalışabilir.
6- Çim tohumu üreten ve satışını yapan firmalarda çalışabilir.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bölüm  mezunlarına Çim Alan Tesisi ve Yönetimi teknikeri unvanı verilmektedir. Çim alan Tesisi ve Yönetimi meslek elemanı, görev aldığı kurum veya işletmede şu görevleri yerine getirir:

1- Çim ekimi yapılacak alanı belirler.
2- Ekim yapılacak araziyi düzenler.
3- Tohum ekimini veya hazır rulo çim dikimini gerçekleştirir.
4- Ekimi yapılan çimleri sular.
5- Belli aralıklarla çimleri gübreler.
6- Çim hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele eder.
7- Uzayan çimlerin biçimini gerçekleştirir.
8- Bozulan çimleri yeniden onarır veya yeniler.
9- Çim tohumu veya hazır çim satışı yapan firmaların satış departmanlarında görev alır.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bölüm mezunlarının kamu kurumlarına atanması mümkün olsaydı, devlette tekniker sıfatı ile maaş alacaklardır ki bu maaş 3500-3700 lira arasında olacaktır. Ancak mezunlar, daha çok özel sektöre bağlı firmalarda görev aldıkları için maaşları biraz daha düşüktür. Öyle ki birçok mezun farklı firmalarda asgari ücret veya biraz üstünde ücretlerle çalışmaktadır.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Açıkça söylemek gerekirse, ben bu bölümü tercih etmiş ve bölüme yerleşmiş olsaydım, tek düşüncem DGS ile dikey geçiş yapmak olurdu. Bölümün kendisinde pek hayır yok; fakat dikey geçiş yapılabilecek bölümlerin bazıları atama konusunda gayet şanslı. Çim alan Tesisi ve Yönetimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

1- Bahçe Bitkileri
2- Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması
3- Bitki Koruma
4- Peyzaj Mimarlığı
5- Tarla Bitkileri
6- Toprak Bilimi ve Bitki Besleme

2 Yıllık Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde gerek genel dersler gerekse de meslek ile ilgili çeşitli dersler okutulmaktadır. Bölüm öğrencilerinin 30 iş günü stj yapması zorunludur. Çim Alan Tesisi ve Yönetimi dersleri şunlardır:

Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları, Yabancı Dil, Çim Bitkileri Tanımı, Bitki Tanıma, Çim Bitki Hastalıkları ve Yönetimi, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Uygulama, Tarımsal Ekoloji, Toprak ve Bitki Besleme, Mevsimlik Süs Bitkileri, Spor Alanlarında Çim, Çim Zararlıları Biyolojisi ve Yönetimi, Arazi Düzenleme, Çim Alanlarda Yabancı Ot Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Topluma Hizmet Uygulamaları.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bölüm tanıtımları yaparken en zorlandığımız başlıklardan bir tanesi bu ne yazık ki! Ülkemizde yıllardır hiçbir KPSS atamasında kendisine hiç kontenjan verilmemiş o kadar çok bölüm var ki... İşte Çim alan Tesisi ve Yönetimi de bu bölümlerden bir tanesi. Evet, arkadaşlar 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 yıllarının tüm atamalarına baktık ama bu bölüme verimiş tek bir kontenjan bulamadık.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Okuyanlar ve Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Çim Alan Tesisi ve Yönetimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Çim Alan Tesisi ve Yönetimi iş imkanları nelerdir, mezunları nerede çalışır, ne kadar maaş alır, KPSS atama puanları nedir gibi tüm soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizV89pHWd8PcZCec8hAtz24KAZ-YsSkVSYOZOO2OoQmGylXUeW84e0T1-7dHnxLXHGeTv3jeE_zwROwUCJV6F1sT_Ahgh9miKlx51XwVyxs10WTU0KaapyIKkw-63wbqnKtr3IrDreesvb/s320/cim-alan-tesisi-ve-yonetimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizV89pHWd8PcZCec8hAtz24KAZ-YsSkVSYOZOO2OoQmGylXUeW84e0T1-7dHnxLXHGeTv3jeE_zwROwUCJV6F1sT_Ahgh9miKlx51XwVyxs10WTU0KaapyIKkw-63wbqnKtr3IrDreesvb/s72-c/cim-alan-tesisi-ve-yonetimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/cim-alan-tesisi-ve-yonetimi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/cim-alan-tesisi-ve-yonetimi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content