Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Bilgisayar Teknoloji bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.

Bilgisayar Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bilgisayar Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Bilgisayar Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Bilgisayar Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bilgisayarın girmediği, etkin olmadığı neredeyse hiçbir alan kalmadı. Artık her şey çeşitli bilgisayarlar yardımıyla yapılıyor. Hal böyle iken bilgisayarı etkin bir şekilde kullanmak, bilgisayar ile ilgili yeniliklerden haberdar olmak elzem durumda. İşte, 2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi bölümü de sizi bu yönde geliştirecek olan bir bölüm.

2 Yıllık Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Nedir?

Bilgisayar Teknolojisi bölümü; çalıştığı işletmenin tüm iş ve işlemlerini bilgisayar üzerinden kayıt altına alabilecek, işletmenin işleyişini daha kolay hale getirecek olan yazılım ve programlamaları takip edebilecek, bu sektördeki tüm gelişmeleri takip ederek mesleğine yansıtabilecek deneyimli ve eğitimli meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır.

Burada saydığımız tüm becerileri, bu bölümü okutmakta olan üniversiteler vermeye çalışmaktadır. Ancak inanın onların size verecekleri yeterli olmayacaktır. Bu sektörde iyi bir iş bulmak için diğer rakiplerinize fark atmalısınız. Bu farkı da ancak kendinizi her yönden çok iyi geliştirerek atabilirsiniz.

Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bilgisayar Teknolojisi 2 yıllık programına girmek için TYT’ye girmeli ve bu sınavdan minimum 150 puan almalısınız. Minimum dememizin sebebi, bu puanın sadece baraj puanı olmasıdır. Bölümü kazanmak için çok daha yüksek bir puan almanız gerekebilir. Bilgisayar Teknolojisi önlisans programının eğitim süresi 2 yıldır. Bölümde staj yapma zorunluluğu da bulunmaktadır. Yani hem derslerden hem de stajdan geçmelisiniz ki bir üst sınıfa geçebilesiniz.

2 yıllık bilgisayar teknolojisi
Bilgisayar Teknolojisi Bölümü

Bilgisayar Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bilgisayar Teknolojisi mezunları birbirinden farklı birçok sektörde iş bulma imkanına sahiptir. Bu sektörlerden bazılarını kamu kurum ve kuruluşları oluştururken, diğerlerini de özel sektöre bağlı işletmeler oluşturur. Kamuya yani devlete ait olanlarına KPSS yolu ile girmeniz gerekir.Yani her iki yılda bir gerçekleştirilen KPSS önlisans oturumuna katılmalı, yeterli puanı almalı ve sıradaki KPSS alımında sizin bölümünüze de kontenjan açılmasını beklemelisiniz. Bilgisayar Teknolojisi iş imkanları şunlardır:

1- Kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri veya özel hastaneler.
2- MEB’e bağlı okullar veya özel okullar.
3- Üniversitelerin bilgi-işlem departmanları.
4- İl ve ilçe belediyeleri.
5- Bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı taşra teşkilatları
6- Giyim, gıda ve benzeri ürün satış mağazaları
7- Web Tasarım firmaları ve bilgisayar ve bilgisayar ürünleri satışı yapan firmalar.
8- Reklam ajansları
9- Teknik Servisler

Bilgisayar Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bilgisayar teknolojisi mezunları, şayet ilgili işletmede varsa, bilgisayar mühendisinin gözetim ve denetimi altında çalışır. Bu doğrultuda görev ve sorumlulukları şunlardır:

*** Bilgisayar sistem kuruluşu için araştırma, planlama ve kuruluşu gerçekleştirme basamaklarının her birinde kendisine verilen şu görevleri yerine getirir.
1- İşletmesinin kendisine verdiği görevleri yerine getirir.
2- Network bilgisayar sistemlerinin analizlerini yapar, ağ yapısını çıkarır, sistemi kurar ve çalıştırır.
3- Kişisel (bireysel) ve network bilgisayar ortamlarının bakımını ve varsa arızaların tespit eder ve onarır veya onarılmasını sağlar.
4-Sistemlerin güncelleştirilmesinde lazım olan unsurların seçimini yaparak sisteme monte eder ve çalışır hale getirilmesini sağlar.
5- İşletmesinin gerekli bilgi ve dosyalarını bilgisayar üzerine kaydeder.
6- Bilgi işlem merkezlerinde gerekli donanım ve ağ güvenliği işlerini yürütür.
7- İşletim sistemlerini kurar.

Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi maaşı kamu kurumları için 3500 lira kadardır. Özel sektörde ise asgari ücretle çalışanları da vardır, kamuda verilen maaştan daha fazlasını alan da. Kamuda maaşlar belirlenirken birçok etken göz önünde bulundurulur. Örneğin göreve yeni başlayan birinin maaşı, yıllardır çalışan birinin maaşından daha düşüktür. Yine eşi herhangi bir yerde çalışmayan bir Bilgisayar Teknisyeninin maaşı, eşi çalışanın maaşından 300 lira kadar daha fazladır.

Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bilgisayar Teknolojisi DGS bölümlerini sizler için sıraladık. 2020 güncel tabloya göre derlediğimiz bu liste birçok lisans programından oluşuyor. DGS’de yeteri kadar yüksek puan alırsanız aşağıdaki bölümlerden istediğinize dikey geçiş yapabilirsiniz.

*Bilgisayar Mühendisliği
*Bilgisayar Bilimleri
*Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
*Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
*Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
*Bilgisayar-Enformatik
*Bilişim Sistemleri Mühendisliği
*Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
*Endüstri Mühendisliği
*Fizik
*Fizik Mühendisliği
*İstatistik
*İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
*Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
*Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
*Matematik-Bilgisayar
*Meteoroloji Mühendisliği
*Uzay Mühendisliği
*Yazılım Mühendisliği

2 Yıllık Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Yıl 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Programlama Temelleri, Bilişim Teknolojilerine Giriş, Ağ Temelleri, Temel Elektrik Ve Elektronik, Matematik I, Türk Dili I, Yabanci Dil I (İng.).
1. Yıl 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlk. Ve İnk. Tarihi Ii, Nesne Tabanlı Programlama, Açık Kaynak İşletim Sistemleri, Bilgisayar Bakim Ve Onarımı, Sayısal Elektronik, Türk Dili Ii, Yabancı Dil Ii (İng.).
2. Yıl 1. Dönem Dersleri
Bilgisayar Destekli Tasarım, Yönlendiriciler, Donanım Kurulum, Kablosuz Ağlar, Mikro Denetleyiciler, Web Tasarımının Temelleri, Yaz Staji.
2. Yıl 2. Dönem Dersleri
Geniş Alan Ağlari, Sunucu İşletim Sistemi, Sistem Analizi Ve Tasarımı, Ofis Yazılımları, Kablolama, Web Tasarımının Temelleri.

Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Atamaları Ve Kpss Taban Puanları

Devlet kurumlarına memur alımı bildiğiniz gibi KPSS puanıyla yapılmaktadır. Bazı kurum ve kuruluşlar alım yaparken KPSS puanının yanı sıra mülakat da yapmaktadır. Her sene dönem dönem ihtiyaca göre personel alımı yapılmaktadır. Bu alımlarda KPSS’den yeterli puan aldıysanız tercih ettiğiniz kadrolara atanırsınız. Bilgisayar Teknolojisi KPSS puanlarını incelediğimizde bölüm mezunlarının çeşitli kurumlara 87 ve üzerinde puanlarla yerleştiğini görebiliyoruz.

Bilgisayar Teknolojisi Okuyanlar ve Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Bilgisayar Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Bilgisayar Teknoloji bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9V-x9Zq0EwW_kBn4IsxCB8LVJylDQBK7613aFbEegVjXcQ8RNsKcuneDBxM3rI_D6JEyZ8eTfF2RMLZGZXUEVv7ISC4tfd1RpTpeZl6rKtJsTZ1U-Ubiz1GEQncolLkL3c2Y5wibMIv8E/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9V-x9Zq0EwW_kBn4IsxCB8LVJylDQBK7613aFbEegVjXcQ8RNsKcuneDBxM3rI_D6JEyZ8eTfF2RMLZGZXUEVv7ISC4tfd1RpTpeZl6rKtJsTZ1U-Ubiz1GEQncolLkL3c2Y5wibMIv8E/s72-c/
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/bilgisayar-teknolojisi-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/bilgisayar-teknolojisi-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content