Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Bilgisayar Operatörlüğü bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.

Bilgisayar Operatörlüğü bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Bilgisayar Operatörlüğü bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bilgisayar Operatörlüğü bölümü nedir, puan türü nedir, Bilgisayar Operatörlüğü bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Bilgisayar Operatörlüğü dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bilgisayar ile alakalı o kadar çok bölüm var ki hangisinin tam olarak ne işe yaradığını, hangi bölümden mezun olanların nerelerde çalışabileceğini anlayabilmek zor. Ancak şunu söyleyebiliriz ki bu bölümlerde verilen eğitimler birbirinden pek de farklı değil. Çoğunda aynı dersler okutuluyor. KPSS atamalarında mezunların tercih edebilecekleri kadrolar da genel anlamda aynı oluyor.

2 yıllık Bilgisayar Operatörlüğü bölümünün eğitimini gerek devlet üniversitelerinde gerekse de özel üniversitelerde almanız mümkün. Siz de biliyorsunuz ki zaman bilgisayar zamanı. Artık her türlü iş ve işlem, bilgisayar üzerinden yapılıyor. Durum böyle iken böyle bir bölüm okumak akıllıca olabilir. Ancak bu bölümü okurken sadece başka işletmelerde çalışma zorunluluğu hissetmemeli kendi başınıza da yapabileceğiniz bazı projelerin olabileceğini bilmelisiniz.

2 Yıllık Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Nedir?

Bilgisayar Operatörlüğü bölümü; çalıştığı kurum veya kuruluşun her türlü bilgisayar işini yapabilen, çeşitli belgeleri bilgisayar ortamından oluşturan ve kaydeden, işletmesi ile ilgili uygulama ve yazılımları etkin olarak kullanabilen deneyimli elemanlar yetiştiren bir önlisans bölümüdür.

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

ÖSYM her sene üniversitelere giriş için YKS’yi gerçekleştirmektedir. YKS’nin ilk basamağı baraj sınavı olan TYT’dir. TYT bir baraj sınavı olmakla birlikte 2 yıllık bölümlere yerleştirmede dikkate alınan sınavdır. Yani diğer 2 yıllık bölümlerde olduğu gibi Bilgisayar Operatörlüğünde de TYT ile yerleştirme yapılmaktadır. 150 puanı alan her aday bu bölümü tercih edebilir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.
 
bilgisayar operatörlüğü ne iş yapar
Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Zaman zaman gerçekleştirilen KPSS alımlarında Bilgisayar Operatörlüğüne de kontenjan verilmektedir. Bu kontenjanlar dahilinde atanabileceğiniz çeşitli devlet kurumları bulunmaktadır. Ancak kamu kurumları Bilgisayar Operatörlüğü için tek iş imkanı değildir. Mezunlar kamu kurumlarının yanında özel sektöre bağlı birçok kurum ve kuruluşta da görev alabilmektedir. Bilgisayar Operatörlüğü iş imkanları şunlardır:

1- MEB’e bağlı devlet okulları, özel okullar ve Milli Eğitim Müdürlükleri
2- Kamu Hastaneleri ile özel hastaneler
3- Vakıf üniversiteleri veya devlet üniversiteleri
4- Sosyal Güvenlik Kurumları
5- Üniversite Hastaneleri vs.
6- WEB tasarım şirketleri
7- Reklam ajansları
8- Mağazalar
9- Bilgisayar işlerinin yürütüldüğü her türlü şirket ve firma

Bilgisayar Operatörlüğü Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bilgisayar Operatörleri genellikle firmaların veya kurumların bilgi işlem merkezlerinde bilgisayar başında çalışır. Yani tüm işleri bilgisayar iledir. Bilgisayar operatörlerinin görevleri şunlardır:
1- Çalıştığı firmanın işleri ve işleyişi ile ilgili her türlü bilgiyi bilgisayar ortamına kaydeder ve bunları güvenli olarak muhafaza eder.
2- Yaptığı kayıtların doğru ve güvenilir şekilde yapıldığından emin olmak için gerekli kontrolleri yapar.
3- Bilgiyi düzenli olarak kaydeder ve kendisinden herhangi bir bilgi istendiğinde o bilgiyi nerede bulacağını bilir.
4- Bilginin kaybolması olasılığını dikkate alarak onları yedekler ve güvenli şekilde muhafaza eder.

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bilgisayar Operatörlüğü mezunları bölümlerini başarı ile bitirdiklerinde kendilerine ‘’Bilgisayar Operatörlüğü Önlisans Diplaması’’ verilir. Mezunların aldığı unvan ise ‘’Bilgisayar Operatörü’’dür. Bunlar kamuya atandıklarında tekniker olarak maaş alır. Günümüz için kamuda çalışan tekniker maaşları ise 3500 lira civarındadır. Göreve yeni başlayanlar bu maaşı alırken, uzun yıllardır çalışan biri bu oranı 4000’lere kadar çıkarabilmektedir.
Özel sektörde bu kadar yüksek maaş almak pek mümkün değildir ancak. Birçok mezun sıradan mağazalarda veya işletmelerde asgari ücretle çalışmaktadır. Bununla beraber iyi bir firmada dolgun ücretle çalışanları da mevcuttur.

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bilgisayar Operatörlüğü mezunlarının dikey geçiş konusunda şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim bölümü okuyan her öğrencinin gönlünde aşağıdaki bölümlerden biri yatar. Ancak çok azı istediği bölüme dikey geçiş yapabilir. Üniversiteler dikey geçiş kontenjanlarını sınırlı tutar. Bu nedenle hayal etmenin ötesine geçip DGS’ye ciddi ciddi çalışmalısınız ki hedefinize ulaşabilesiniz. Bilgisayar Operatörlüğü DGS bölümleri şunlardır:

1- Yazılım Mühendisliği
2- Uzay Mühendisliği
3- Meteoroloji Mühendisliği
4- Matematik-Bilgisayar
5- Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
6- Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
7- İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
8- İstatistik
9- Fizik Mühendisliği
10- Fizik
11- Endüstri Mühendisliği
12- Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
13- Bilişim Sistemleri Mühendisliği
14- Bilgisayar-Enformatik
15- Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
16- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
17- Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
18- Bilgisayar Mühendisliği
19- Bilgisayar Bilimleri

2 Yıllık Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Dersleri Nelerdir?

Sizler için Bilgisayar operatörlüğü derslerini dönem dönem listeledik. Emin olun bilgisayar ile aranız biraz iyiyse bu derslerde asla zorlanmayacaksınız. Hatta çoğu zevkle öğreneceğiniz konular olacak. Teorik derslerin yanında pratik dersler de göreceksiniz.

1. Yıl 1. Dönem Dersleri
Kelime İşlemciler, Araştırma Teknikleri ve Seminer, Temel Bilgi Teknolojisi, İşletim Sistemleri, Bilgisayar Destekli Sunum, Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Dili I, İngilizce I, Bilgisayar Operatörlüğü Yazılı ve Sözlü Anlatım I, Türk Dili I,
1. Yıl 2. Dönem Dersleri
Algoritma ve Programlamaya Giriş, Genel ve Teknik İletişim, Dizgi, Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Dili II, İngilizce II (ENG), Örgütsel İletişim, Bilgisayar Operatörlüğü Yazılı ve Sözlü Anlatım II, Türk Dili II,
2. Yıl 1. Dönem Dersleri
Veri Yapıları ve Programlama I, Bilgisayar Ağ Sistemleri, Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Dili III, Grafik ve Animasyon, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Bilgisayar Operatörlüğü Yazılı ve Sözlü Anlatım III,
2. Yıl 2. Dönem Dersleri
Veri Yapıları ve Programlama II, İşlem Tabloları, Bilgisayar Donanımı, İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri Uygulaması, Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Dili IV, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Bilgisayar Operatörlüğü Yazılı ve Sözlü Anlatım IV

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Sizler için son 3 yılda yapılan KPSS atamalarını inceledik. Hemen hemen her sene belli alımlarda Bilgisayar Operatörlüğü mezunlarının da başvurabileceği kadrolar açılmış ve alım yapılmış. Gördüğümüz kadarı ile 87 ve üzeri puan alanlar Bilgisayar işletmenliği ve benzeri kadrolara atanabilmiş.

Bilgisayar Operatörlüğü Okuyanlar ve Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Bilgisayar Operatörlüğü iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Bilgisayar Operatörlüğü bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3lrvEMrYTqQYiUMtW0QNdKFscen8Bg_lsA02fyq3NguDOFP-xer21NipFVvDIGkTd0r00taZ6LOOVS_DmwyA1TUbrmSq2PlxbaBFOJ_0oM2VT_eluhZxyCPoq8bkwnX72tO7l7D7mGw_p/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3lrvEMrYTqQYiUMtW0QNdKFscen8Bg_lsA02fyq3NguDOFP-xer21NipFVvDIGkTd0r00taZ6LOOVS_DmwyA1TUbrmSq2PlxbaBFOJ_0oM2VT_eluhZxyCPoq8bkwnX72tO7l7D7mGw_p/s72-c/
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/bilgisayar-operatorlugu-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/bilgisayar-operatorlugu-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content