Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü nedir, puan türü nedir, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Şuan ille de bir iki yıllık bölüm okumam gerekseydi bu bölüm sanırım Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon olurdu. Bunu iş sahibi olmak, bir kuruma atanmak için değil de bu işi öğrenmek için yapardım. Günümüzün koşullarına ayak uydurmak gerekli. Devir ise tam anlamıyla bilgisayar devri. Hele de bir Youtube mecrası var ki belki de milyonlarca insana gelir kapısı olmuş. Düşünsenize çocuklara yönelik eğitici kanal açıyorsunuz, paylaştığınız videolar kendi tasarımlarınız ve animasyonlarınız. Tamamen özgün, yani Google’ın sevdiği türden.

Yahut WEB site dünyasına adım atıyorsunuz, istediğiniz kalitede ve görsellikte siteler oluşturup kendi sitenizin WEB yazarı oluyorsunuz. Kazancınızı evinizden veya kendi kişisel ofisinizden çalışarak elde ediyorsunuz. Yani kendi işinizin patronusunuz. Oyunlar, faydalı uygulamalar geliştirip Google Play ve İOS gibi mecralarda satışa sunuyorsunuz.
İnanın bu işte kendisini geliştirenler ve bu işi gerçek anlamıyla sevenler için tüm yollar açık. Yeter ki uğraşın ve gelişmeleri takip edin. KPSS gibi bir dertle asla uğraşmak zorunda değilsiniz.

2 Yıllık Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Nedir?

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü; görsel efekt, grafik tasarım, 2 ve 3 boyutlu modelleme ve canlandırma alanlarında alacakları eğitimi hayal güçleri ile birleştirerek yeni tasarımlar ortaya koyabilecek, animasyon türünde eserler ortaya koyabilecek tecrübeli meslek elemanları yetiştiren iki yıllık bir önlisans programıdır.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

2 yıllık Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümüne yerleştirmeler YKS kapsamında yapılan TYT ile gerçekleşiyor. Bu bölüm çin TYT’ye girip 150 baraj puanını aşarak tercihlerinizi yapıyor ve puanınız yeterliyse istediğiniz üniversitenin bu bölümüne yerleşiyorsunuz.
Eğitim süresi iki yıl olan bu bölümde dersler dört dönemde veriliyor. Her dönemde alan ile ilgili farklı dersleri alıyorsunuz. Ayrıca uygulama dersleri de mevcut.
 
bilgisayar destekli tasarım ve animasyon ne iş yapar
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

En başında belirtelim ki Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümünü okuyanlar veya okumayı düşünenler, devlet kurumlarında çalışmayı aklından çıkarmalıdır. Bunun iki sebebi var: Birincisi şu: KPSS alımlarında bu bölüme neredeyse hiç kontenjan verilmiyor. Yani sınava girip hatırı sayılır bir puan alsanız da bölümden alım olmadığı için atanma şansınız olmuyor. İkinci sebebi ise şu: Devlet kurumlarına atanmanız sizi zamanla kısırlaştıracak, girişimci ruhunuzu öldürecektir. Bana soracak olursanız kendi başınıza ve kendiniz için bir şeyler yapmaya çalışın. Ancak şunu da unutmayın, bu alanda başarılı olmak, salt alan derslerinizde iyi olmakla mümkün olmaz. Aynı zamanda güçlü bir kalemnizin olması ve genel kültür seviyenizin de ortalamanın üstünde olması gerekir. Özel sektör için Bilgisayar Destekli Tasarım ve animasyon bölümü iş imkanları şunlardır:

1- Mimarlık bürolarında çalışabilirsiniz.
2- Sinema ve Dizi sektörü
3- Serbest çalışma
4- İç Mimarlık Bürolarında görev alabilirsiniz.
5- İnşaat Şirketleri
6- Peyzaj Mimarlığı Büroları
7- Otomotiv Sektörü
8- Çeşitli devlet kurumları (KPSS şartı var)
9- Makine imalatı sektörü
10- Endüstri ürünleri üretim şirketleri
11- Reklamcılık ve Reklam Şirketleri

Gördüğünüz gibi iş olanakları bakımından geniş sayılır. Ancak yine üstüne basa basa söylüyoruz, düşük ücretlere mecbur bırakılırsanız bu kurum ve kuruluşlarda, orada çalışmak zorunda değilsiniz. Düşünün ve kendi başınıza neler yapabileceğinize karar verin. İlk adımı attıktan sonra inanın başardığınızı göreceksiniz. Size lazım olan iki şey: Azim ve sabır.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Büyük firmalarda çalışan Bilgisayar Destekli ve Tasarım mezunları varsa Yazılım Mühendisi veya Bilgisayar Mühendisinin gözetim ve denetimi altında çalışır. Bu doğrultuda yaptığı fazi iş ve faaliyetler şunlardır:

1- Yeni projeler veya uygulamalar geliştirmek için ilgili mühendisin gözetim ve denetiminde yeni tasarımlar yapar.
2- Yaptığı tasarım veya uygulamanın teknik çizimini bilgisayar ortamına aktarır.
3- Sistem tasarımı yapılmış projeleri programlar.
4- Projeleri yapılmış programları test eder ve varsa eksikliklerini giderir.
5- Tasarlanan ve projelendirilen programlarda veya uygulamalarda gerekli görülen yahut yeni gelişmelere göre gerekli çıkarma ve eklemeleri yapar.
6- Bitirilmiş tasarım ve uygulamaların kullanım kılavuzlarını ve akış diyagramlarının hazırlar.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bizim imkansıza yakın dediğimizi gerçekleştirmiş ve bir şekilde devlete ait bir kurumda işe başlamış olan mezunlar 3500-4000 lira dolaylarında maaş alırken özel sektörde faaliyet gösteren biri daha düşük ücretlere talim olabilmektedir. Bununla beraber kendi ofisini kurup kendi projeleri üzerinde çalışanların akla hayale gelmeyecek kazançlar elde etmeleri de mümkündür. Yukarıda da örneğini verdik ama tekrar değinelim. Düşünün ki bir oyun tasarlıyor ve çeşitli uygulama mecraları üzerinden satışa sunuyorsunuz. Oyununuz tuttu. Alın size bol kazanç. Ya da belirttiğimiz gibi çocuklara yönelik bir kanal açtınız ve abone sayınızı yükselttiniz. Milyonlar izleniyorsunuz. Alın size istemediğiniz kadar kazanç.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon mezunlarının dikey geçiş yapabileceği dokuz ayrı bölüm var. Aşağıda gördüğünüz tüm bölümlerde birbirine çok yakın eğitim ve dersler veriliyor. DGS ile bu bölümlerden birine yerleşmeniz halinde, yerleştiğiniz bölümün 3. Sınıfından devam ediyorsunuz ve 2 yıl sonra lisans mezunu olmuş oluyorsunuz. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon DGS bölümleri şunlardır:
1- Grafik
2- Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı
3- Görsel Sanatlar
4- Görsel İletişim Tasarımı
5- Görsel İletişim
6- Fotoğraf ve Video
7- Çizgi Film ve Animasyon
8- Çizgi Film (Animasyon)
9- Grafik Tasarım

2 Yıllık Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Yıl 1. Dönem Dersleri
Tasarım ve Modelleme, Sanat ve Tasarım Kuramları, Akademik ve Sosyal Oryantasyon, Temel Bilgi Teknolojileri, Temel İşletme, Dijital İmaj Tasarımı, Temel Sanat Eğitimi.
1. Yıl 2. Dönem Dersleri
Animasyon Teknikleri, Canlandırma Sineması, Modelleme ve Doku Kaplama, Film ve Videoda Kurgu.
2. Yıl 1. Dönem Dersleri
Endüstriyel ve Mimari Modelleme, Görsel Efekt Tasarımı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce.
2. Yıl 2. Dönem Dersleri
Türk Dili, Bitirme Projesi, Staj, İletişim Becerileri.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Yazımızın en başında belirttik zaten. Bu bölüm, KPSS düşünülerek yazılacak ve okunacak bir bölüm değil. Nitekim, son yıllarda yapılan tüm KPSS atamalarını incelememize rağmen bölüme kontenjan verilip de atamanın gerçekleştiği bir KPSS ataması göremedik. Sanırım devlet için tek şansınız çok yüksek puan alarak genel memurluk kadrolarına başvurmak...

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Okuyanlar ve Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Yorumları

Adsız diyor ki:
‘’Ben bu bölümden mezun oldum. Hiçbir şekilde iş bulamadım. Hangi firmaya gittiysem böyle bir bölümün varlığından bile haberdar değiller. İş için İşkur’a gideyim dedim. Gittim ama bir tek iş önerisinde bile bulunamadılar. Bu yüzden tavsiye etmiyorum.’’

Giderayak diyor ki:
‘’Sakın bu bölümü yazmayın, bu bölümü bitirenler it taşlıyor sokaklarda. Benden söylemesi’’

Halil İbrahim Sarıklı diyor ki:
‘’Her şeyi başkasından beklerseniz iş bulamazsınız arkadaşlar. Cesaretli ve girişken olmazsanız iş bulamazsınız tabii. Kendiniz bir şeyler yapmayı denedininiz mi peki? Ben kendi işimin patronuyum ve bir memurdan çok daha fazlasını kazanıyorum. Aklınızı çalıştırın biraz. Para artık internette. Size bu kadarını söyleyebilirim ancak.’’

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 3
  1. Bu bölüme girmek için yetenek sınavı oluyor mu yoksa sadece tyt yeterli mi?

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,ben meslek lisesi Makina Ressamlığından mezun oldum.Birkaç yıl iki boyutlu çizimlerle uğraştım ve 3d modellemeyle tanışınca inanılmaz ilgimi çekti.Autocad ile 3d Tasarımlar yaparken görsel gerçekçiliği yakalamakta zorlanıyor ve tatmin olmuyordum.3dsmax ile tanıştım ve birçok kursa gittim.Bu arada Endüstriyel tasarım alanında çalışıyordum zaten.İnanılmaz bir hırsla ilerlemeye çalıştım.Şu an iyi bir firmada 3dsmax ve Adobe programları kullanarak End.Tasarımcı olarak çalışıyorum.Neden anlattım bu süreci;çünkü siz mesleğinizi yaparken sürekli kendinizi geliştirerek güzel işler çıkarınca sektörde güzel kapılar açılabiliyor.Bunu bilin istedim.Yeterki seveceğiniz bir işle uğraşın.Başarı kendiliğinden geliyor.
    Ben zaten sektörde yaklaşık 20 yıldır çalışıyorum.Bu bölüme uzaktan eğitimle kayıt olacağım ve başarılı olarak ta tamamlayacağımı düşünüyorum.Daha sonra Dgs ile de dengi bir bölümden devam edip,yıllardır içimde kalan üniversite diplomamı da edinmiş olmanın hazını duymayı planlıyorum.Allah herkesin yolunu bahtını açık etsin.Bol şanslar.

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYZTnh2KwkuZjIElPhvr5WArsYMp4R3IZhT4wKAEZA2IoE3XlO5PIn1OA4lxD4hz_GsJTfIy4v-JuknhPiLMmjSeE5v2QOcv5hRlU6Q8hUxOkxAVjiTABlPGwMwia6GpNr1P4Pd6qvWMac/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYZTnh2KwkuZjIElPhvr5WArsYMp4R3IZhT4wKAEZA2IoE3XlO5PIn1OA4lxD4hz_GsJTfIy4v-JuknhPiLMmjSeE5v2QOcv5hRlU6Q8hUxOkxAVjiTABlPGwMwia6GpNr1P4Pd6qvWMac/s72-c/
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/bilgisayar-destekli-tasarm-ve-animasyon.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/bilgisayar-destekli-tasarm-ve-animasyon.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content