Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bilişim Güvenliği Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Bilişim Güvenliği Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Bilişim Güvenliği Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Normal şartlar altında baktığımızda Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü için günümüzün mesleği hatta geleceğin mesleği dememiz gerekir. Evet, bölümün verdiği eğitimi göz önüne alırsak gerçekten de zaruri bir bölüm. Eskiden bilgi kağıt üzerinde yer alırdı ve birinin o bilgiye ulaşıp işletme sahibini zarara uğratması için bilginin saklandığı yere kadar gelmeliydi. Ama günümüzde artık işler böyle değil. Binlerce kilometre uzaklıktaki bir adam, bir şirketin açığını bularak sanal alem üzerinden bilgileri ele geçirerek şirkete zarar verebiliyor.

Günümüz için bunu önlemenin en iyi yolu da teknolojideki, bir diğer ifadeyle internet alemindeki bu tehlikeyi görüp tedbir almaktır. Bu da ancak iyi eğitim almış kişiler eliyle gerçekleşebilir. İşte 2 yıllık Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü de tam da bu kişileri yetiştirmek için kurulmuştur.

2 Yıllık Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Nedir?

Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü; çalıştığı şirkete/firmaya/kuruma ait gizli bilgileri koruyabilecek; bu şirket/firma kurumu her türlü sibersaldırıya karşı koruyabilecek, bilgilerin en güvenilir şekilde saklanmasını sağlayabilecek deneyimli ve eğitimli personeller yetiştirme gayesiyle çeşitli üniversitelerimizde açılmış olan bir lisans programıdır.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bölüm araştırmalarınız neticesinde Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümünü de tercihlerinizde göstermeye karar verdiyseniz, biz de artık bölüm için girmeniz gereken sınavlardan ve almanız gereken puandan bahsedelim. Bütün 2 yıllık bölümler öğrenci alımı yaparken TYT puanını dikkate alır. Yani bu bölüm için de girmeniz gereken sınav TYT’dir. TYT neticesinde aldığınız puan 150 ve üzeri olursa bölümü tercih etme hakkını elde ettiniz demektir. Ancak bu bölüme yerleşmek için 200’ün üzerinde puan almanız gerektiğini söylemeliyiz; zira çok iyi bir bölüm olmasa da az çok talep gören bir bölüm olduğu için rakiplerinizin sayısı fazla olabilir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.
 
bilgi güvenliği teknolojisi bölümü ne iş yapar
Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Şayet her sene (bazen yılda birkaç kez) gerçekleştirilen KPSS alımlarında yeterli puanı alırsanız ve bu bölüm için de kontenjan açılırsa bazı devlet kurumlarına atanmanız mümkün. Yalnız ne yazık ki bu durum pek sık gerçekleşmiyor. Bölüme bazen kontenjan açılsa bile alım sayısı çok sınırlı oluyor.
Şunu söyleyelim ki iş bulma konusunda özel sektörde daha şanslısınız. Aranan şartlara sahip bir kişiyseniz, özel sektörden birçok firma sizinle çalışmak isteyebilir. Hem de KPSS puanı gibi bir zorunluluk olmadan. Peki, Bilgi Güvenliği Teknolojisi ne iş yapar, iş imkanları nelerdir?

1- Devlet üniversiteleri veya özel üniversiteler
2- Silahlı Kuvvetler
3- Bilişim ve iletişim hizmetleri veren kurum ve kuruluşlar
4- Finansal kurumlar ve kuruluşlar
5- Özel okullar
6- Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlar (kamu hastaneleri ile özel hastaneler)
7- Yazılım ve donanım tasarım ve üretimi yapan kurum ve kuruluşlar
8- Sosyal güvenlik kurumları
9- Belediyeler
10- Devlet bankaları ile özel bankalar
11- E-posta hizmeti veren her türlü kurum veya kuruluşta
12- Teknik servisler
13- Bilgisayar satış mağazaları
14- Çeşitli mağazaların bilgi-işlem birimleri
Yukarıda saydığımız iş olanaklarından devlete ait olanlar için KPSS şartı aranırken özel sektöre ait firmalar için KPSS şartı aranmaz.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Bilgi Güvenliği Teknolojisi mezunları özel sektörde farklı görev ve pozisyonlarda çalışsa da bölüm mezunlarının genel görevlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

1- Kurumsal bilgi güvenlik sistemlerini analiz eder, tasarlar ve uygular.
2- Bilgi güvenliği yönetim standartlarının uygular, denetler ve bunları belgelendirir.
3- Bilgi sistemlerinin güvenlik açıklarını belirler ve güvenliği güçlendirir.
4- Kurumsal bilgi sistemlerinin kurar ve bunları yönetir.
5- Yazılım geliştirme faaliyetlerinin bilgi güvenliği açısından tasarlar ve denetler.
6- Çalıştığı firmaya ait bilgileri en güvenli şekilde muhafaza eder. 

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Yukarıda saydığımız ve devlete ait olan kurum ve kuruluşlarda çalışan Bilgi Güvenliği Teknolojisi teknikeri maaşları 3500-4000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise maaşlar kişinin bulunduğu göreve göre değişir. Herhangi bir giyim mağazasında asgari ücretle çalışan mezun da vardır, büyük bir firmada 7-8 bin liraya çalışan mezun da... Bu nedenle özel sektör için maaş bilgisi vermemizin pek anlamı olmayacaktır.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Şahsen bu bölümü ben okuyor olsaydım aklımdan geçen tek şey dikey geçiş yapmak olurdu. Bölüm mezunlarının dikey geçiş hakkının bulunduğu lisans bölümlerine baktığımda her biri birbirinden kaliteli bölümler yer alıyor. Neredeyse tamamı mühendislik bölümlerinden oluşan bu bölümlere geçiş yapıp lisans mezunu olabilmeniz için yapmanız gereken tek şey DGS’ye girip yeterli puanı almak. Sizler için Bilgi Güvenliği Teknolojisi dikey geçiş bölümlerinin tamamını en güncel haliyle derledik.

1- Yazılım Mühendisliği
2- Uzay Mühendisliği
3- Meteoroloji Mühendisliği
4- Matematik-Bilgisayar
5- Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
6- Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
7- İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
8- İstatistik
9- Fizik Mühendisliği
10- Fizik
11- Endüstri Mühendisliği
12- Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
13- Bilişim Sistemleri Mühendisliği
14- Bilgisayar-Enformatik
15- Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
16- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
17- Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
18- Bilgisayar Mühendisliği
19- Bilgisayar Bilimleri

2 Yıllık Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Yıl 1. Dönem Dersleri
Bilgi Güvenliği Kavramına Giriş, Bilgi Teknolojileri Donanımları, Internet ve Internet Teknolojileri, Yazılım Geliştirme Teknolojileri I, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Mesleki Matematik, Girişimcilik Projesi I, Türk Dili I, Üniversite Hayatına Giriş, Mesleki İngilizce I.
1. Yıl 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, İşletim Sistemleri, Yazılım Geliştirme Teknolojileri II, İşyeri Deneyimi, Girişimcilik Projesi ll, Türk Dili II, Geleceğin İnşası, Mesleki İngilizce II
1. Yıl 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Sosyal Mühendislik ve Güvenlik Yönetimi, Bilgisayar Ağları, Siber Saldırı ve Savunma Yöntemleri, Güvenlik Duvarı Çözümleri, İşyeri Uygulaması, Mesleki İngilizce III.
1. Yıl 1. Dönem Dersleri
İşyeri Eğitimi (Staj)

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü bulunan üniversitelere sorsanız bölümü öve öve bitiremez ve bölüm mezunlarının iş garantisi olduğunu bile iddia ederler. Ancak maalesef işler onların düşündüğü veya dediği gibi değil. Son yıllarda yapılan KPSS alımlarına baktığımızda 2018’de 1 kişi, 2019’da 1 kişinin atanabildiğini görüyoruz. Umarız ki bölüm mezunlarına ilerleyen atamalarda daha fazla kontenjan verilir.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Okuyanlar ve Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü Yorumları

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Bilgi Güvenliği Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
  1. Bu bölümden dgs ye geçiş hakkı bi keremi oluyor
    Dgs soruları okuduğum bilgi güvenliği teknolojileri bölümüyle bağlantılı sorularmı oluyor
    Bi sorumda bu iş için öncelik bilgisayar mühendisleri yada yazılımcıları da tercih edilmezmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      1- Evet, DGS ile bir defa geçiş yapma hakkınız var. Ancak mezun olduğunuz önlisans program sayısı birden fazla ise siz de birden fazla bölümden dikey geçiş yapabilirsiniz.
      2- DGS soruları mezun olduğunuz bölüm ile ilgili değildir. Türkçe ve matematik sorularıdır. Ancak muhakeme (mantık) soruları yoğundur.
      3- Bu bölüm için belirlenen kontenjanlar ayrıdır. Yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okuyanlar zaten bu kadrolara başvuru yapmazlar.

      Sil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUibWpR1NoWEGNoy0HTFfnUx-3yXpGzs_iq3xmNKWDJB5c-VeHDjXNxXjNBmJI5_OxjiaPr31lwLxBZ1-SxMdtLfPqTzb1Mq7dsyMhXD33j52ohxiPvBPUg-1Twlkxssvmqq-3-3uPquls/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUibWpR1NoWEGNoy0HTFfnUx-3yXpGzs_iq3xmNKWDJB5c-VeHDjXNxXjNBmJI5_OxjiaPr31lwLxBZ1-SxMdtLfPqTzb1Mq7dsyMhXD33j52ohxiPvBPUg-1Twlkxssvmqq-3-3uPquls/s72-c/
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/bilgi-guvenligi-teknolojisi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/bilgi-guvenligi-teknolojisi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content