Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bankacılık ve Sigortacılık bölümü nedir, puan türü nedir, Bankacılık ve Sigortacılık bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Bankacılık ve Sigortacılık dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bir bölüm düşünün ki her sene binlerce mezun veriyor ama mezunlardan neredeyse hiçbiri son iki yılda atanamıyor. Yanlış anlamayın lafım atanamayanlara değil, atamayan bu bozuk sisteme. 2 yıllık Bankacılık ve sigortacılık iş imkanları başlığına yazarken inanın utanıyorum. Sanki çok iyi bir bölümmüş gibi bahsedilen, orada burada reklamı yapılan bölüm neredeyse fasa fiso çıkıyor.

Yani ülke olarak gerçekten bu kadar bankacı ve sigortacıya ihtiyacımız var mı? Varsa neden atama yapmazsınız, neden yaptığınız KPSS alımlarında bu bölüme kontenjan vermezsiniz? Sevgili okurlar, 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümü olan üniversiteler başlığında bu bölümün okutulduğu tüm üniversiteleri listeledik; ama burada da bahsetmek istiyorum.

Kulaklarınıza inanamayacaksınız ama önlisans Bankacılık ve Sigortacılık bölümü tamı tamına 99 üniversitede okutuluyor. 100 olsaydı mezunların hali ne olurdu (!) düşünsenize.
2 yıllık Bankacılık ve sigortacılık bölümü bulunan üniversitelerden 74 tanesi devlet üniversitesi, diğerleri de özel yani vakıf üniversiteleri.

Yalnız sayısı 99 olan bu üniversitelerde tek sınıf okutulmuyor. Atıyorum, Konya’da Selçuk Üniversitesi var ya hani! Konya’nın bir de ilçeleri var. İşte bu ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarında ayrı ayrı bankacılık ve sigortacılık bölümleri var.
Elimizden geldiğince 2 yıllık Bankacılık ve sigortacılık iş olanaklarını tarafsız bir şekilde ele alacağız. Bankacılık ve Sigortacılık nedir, bankacılık ve sigortacılık mezunları ne iş yapar, ayrıntıları ile değineceğiz.

2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir?

Bankacılık ve Sigortacılık 2 yıllık bölümü; bankacılık ve sigortacılık alanında, sigorta ürünlerinin satışa sunulması, bu konular hakkında bilgilendirme ve ve takip işlemlerini yürütecek eğitimli ve deneyimli meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans bölümüdür. Dikkat ederseniz bu bölümden bahsederken sürekli ‘’2 yıllık’’ ifadesini kullanıyoruz. Çünkü bu bölümün bir de lisans versiyonu var.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

YGS ve LYS sistemi kaldırılıp yerine YKS (TYT+AYT) sistemi getirilmişti. Eski sistem gerçekten çok karışıktı. Üniversite adaylarının birçoğu sistemi bilmeden, onlarca puan türünden habersiz başvuruyordu sınavlara. Ama yeni sistem gerçekten basit hale getirildi. Dilerseniz bu sistemden bahsedelim biraz.

YKS iki oturum halinde yapılıyor. 1. Oturumda TYT; ikinci oturumda ise AYT yapılıyor. TYT aynı zamanda lisans bölümleri için bir baraj görevi görüyor. Belirlenen baraj puanı aşılmadığı takdirde öğrenciler lisans bölümlerini tercih edemiyor.

TYT aynı zamanda 2 yıllık bölümlere yerleştirmede kullanılıyor. Tüm 2 yıllık bölümlere TYT sınavı ve bu sınavdan elde edilen puan türü ile yerleştirme yapılıyor. Ancak 2 yıllık bölümler için de bir baraj puanı var ve bu puan 150. TYT’den en az 150 almalısınız ki istediğiniz bölümü tercih edebilesiniz.

2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün hem 4 hem de 2 yıllığının olduğunu belirtmiştik. Bu yazıda bahsettiğimiz bölüm bir önlisans programı olduğu için eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim dört dönem halinde verilmektedir. Yani her dönem farklı dersler okutulmaktadır.

bankacılık ve sigortacılık nedir
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık mezunları ne iş yapar sorusuna cevap ararken bir çok iş imkanı ile karşılaşacaksınız. Hatta bazı sitelerde sayfalarca iş olanakları sıralanmaktadır. Ama bunların doğruluk payı nedir size bırakacağız. Bankacılık ve Sigortacılık mezunları hem devlet kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kurum ve kuruluşlarda iş bulma imkanına sahip.

Devlet kurumlarına atamalar çoğunlukla KPSS ile yapılıyor. Ancak arada sırada açıktan alımlar da yapılıyor. Açıktan yapılan alımlarda KPSS’nin yanı sıra mülakata da tabi tutuluyorsunuz. Bu mülakatlardan da geçerseniz işe alınabiliyorsunuz.

KPSS her sene yapılmıyor. Önlisans mezunları için KPSS iki yılda bir yapılıyor. Ama sınava girdiğinizde sonraki sene de KPSS puanınız geçerli oluyor. Dediğimiz gibi bölüm her sene binlerce mezun vermeye devam ediyor ve şu ana kadar birikmiş olan mezunların sayısının haddi hesabı yok. Bu nedenle rakip sayınızın çok olduğunu bilerek KPSS’ye çok ciddi bir şekilde çalışmanız gerekiyor. 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık iş imkanları aşağıda listelenmiştir:

1- Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi devlet bankalarına atanabilirsiniz.
2- Garanti Bankası, Akbank, Finansbank gibi özel bankalarda görev alabilirsiniz.
3- Finans Kuruluşlarında çalışabilirsiniz.
4- Sigorta Şirketlerinde çalışabilirsiniz.
5- Brokerlik
6- Komisyoncu firmaları
7- Döviz bürolarında iş bulabilirsiniz.

Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Üstteki başlığımızdan da anlayabileceğiniz gibi bankacılık ve sigortacılık mezunları farklı sektörlerde görev alabiliyor. Bu nedenle her birinin görevlerini ayrı ayrı yazmak pek mümkün değildir. Ancak mezunların genel görevlerini yazacak olursak bunları şu şekilde listeleyebiliriz:

1- Çalıştığı bankalarda müşteriler için hesap açma ve kapatma gibi işlemleri yaparlar.
2- Havale, EFT, virman gibi para transferini yaparlar.
3- Çek, senet tahsilat işlemleri yaparlar.
4- Dışalım ve dışsatım ile ilgili aracılık işlemleri yaparlar.
5- Dolar, euro ve benzeri döviz alım ve satım işlemlerini gerçekleştirirler.
6- Emanet kabul işlemlerini yaparlar.
7- Bankalarda müşterilerin talep ettiği her türlü kredinin hesaplanmasına ve bunların tahsil edilmesinde görev yaparlar.
8- Kambiyo işlemlerini yaparlar.
9- Fatura, vergi ve SSK ödemelerine aracılık ederler.
10- Müşterilerin talep ettiği sigorta türleri hakkında bilgi vererek müşterilere uygun sigorta türlerini açıklar ve gerektiğinde bu işlemleri gerçekleştirirler.
11- Müşterinin sigorta ihtiyacına göre teminat belirler, uygun sigorta ürünlerinin tanıtımını yaparlar.
12- Sigorta yaptırmak isteyen işlemlerini yapar, sigorta primlerini belirler, müşteri dosyası oluşturur ve primlerin ödenmesini sağlarlar.
13- Sigorta kapsamında kayba uğrayan müşterinin tazminat işlemini inceler, sigorta eksperinden alınan bilgiye göre tazminatın müşteriye ödenmesini sağlarlar.
14- Sigorta süresi içinde meydana gelen değişiklikler konusunda müşterilere danışmanlık yapar, uygun zeyilnameyi düzenler.
15- Müşteri sigortalarının süresi dolduğunda müşteriyi bilgilendirir ve gerektiğinde sigortanın güncellenmesini sağlar.
16- Sigorta sözleşmesine konu olan ve sigorta şirketlerince görülmesi istenen ev, araç, tekne ve benzeri kıymetleri poliçe düzenlemeden önce görür, fotoğraflandırır ve bu fotoğrafları kayıt altına alır.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık maaşı çalışılan yere göre değişmektedir. Kamuda çalışan biri ile özel sektörde çalışan biri aynı maaşı almaz. Özel sektörde durum daha da karmaşık hale gelir. Öyle ki çalıştığınız banka, çalıştığınız il, görev aldığınız pozisyon bile maaşınıza etki etmektedir. Örneğin A bankası çalışanına 5000 lira ödeme yaparken B bankası bu ödemeyi 7 bin liraya çıkarabilmektedir. Yahut siz uzun yıllardır bir bankada veya sigorta şirketinde çalışıyorsunuzdur. İşinizde çok iyisinizdir ve kendinizi kanıtlamışsınızdır. Banka sizi elinde tutmak için 8 bin lira maaş verirken, göreve yeni başlamış birine 4 bin lira teklif edebilmektedir.

Devlet kurumlarında ise maaşlar paralellik göstermektedir. Devlet bankalarına çalışan banka memurları 6-7 bin lira arasında maaş alabilmektedir. Memur statüsünde olduğunuz için maaşınızı etkileyen bazı unsurlar yine olacaktır. Devletimiz, eşi çalışmayan devlet memurlarına aile yardımı yapar. Bu, 250-300 liralık bir yardımdır. Yine sahip olduğunuz çocuk başına da yaklaşık 100 lira kadar çocuk yardımı (aile yardımı ödeneği) yapılmaktadır. Bu nedenle bekar bir çalışan, evli ve eşi çalışmayan bir çalışana oranla daha düşük maaş alacaktır. Kıdem de yine maaşa etki eden başka bir unsurdur. Çalışma kıdeminiz (yıl sayısı) arttıkça da maaşınız yükselir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) konusunda en şanslı bölümlerden bir tanesi 2 yıllık Bankacılık ve sigortacılık bölümüdür; çünkü diğer birçok 2 yıllık bölümden sadece birkaç lisans bölümüne dikey geçiş yapılabilirken; önlisans Bankacılık ve sigortacılık mezunları toplam 29 lisans bölümüne geçiş yapma hakkına sahiptir.

Şimdi dilerseniz DGS hakkında kısaca bir bilgi verelim: DGS’nin açılımı Dikey Geçiş Sınavıdır. Bu sınav her sene Temmuz ayı gibi yapılır. Sınav YÖK’ün sorumluluğunda gerçekleşir. Bu sınav, bilgiden çok hızınızı ölçer aslında. 2 yıllık mezunlarının girdiği bu sınavda başarılı olanlar, kendilerine geçiş imkanı verilen lisans bölümlerine geçiş yapar ve yeni bölümlerinin 3. Sınıfından itibaren eğitimlerine devam ederler. Yani bir anlamda önlisansı lisansa tamamlamış olurlar.

Zaten mezunların çoğunluğunun gayesi de bölümü bitirdikten sonra bu bölümlerden birine dikey geçiş yapmaktır. Dikey geçiş yapılabilecek bölümleri incelediğimizde, bu bölümlerin gerçekten de iyi bölümler olduğunu görebiliriz. Bu anlamda bankacılık ve sigortacılık bölümü öğrencilerine şu tavsiyede bulunabiliriz: Kendi bölümünüze bağımlı olmak zorunda değilsiniz. DGS’ye sarılın ve aşağıda yer alan lisans programlarından birine dikey geçiş yapmaya çalışın. Her şey için çok geç değil! Bankacılık ve sigortacılık DGS bölümleri şunlardır:

1- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
2- Uluslararası Ticaret ve Lojistik
3- Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
4- Uluslararası Ticaret ve Finans
5- Uluslararası Ticaret
6- Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret
7- Uluslararası İşletmecilik
8- Uluslararası Finans ve Bankacılık
9- Uluslararası Finans
10- Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik
11- Sigortacılık ve Risk Yönetimi
12- Sigortacılık
13- Sermaye Piyasası
14- Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi
15- Lojistik Yönetimi
16- İşletme-Ekonomi
17- İşletme Yönetimi
18- İşletme Enformatiği
19- İşletme
20- İktisat
21- Ekonomi ve Finans
22- Ekonomi
23- Ekonometri
24- Bankacılık ve Sigortacılık
25- Bankacılık ve Finans
26- Bankacılık
27- Aktüerya ve Risk Yönetimi
28- Aktüerya Bilimleri
29- Aktüerya

2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü ne iş yapar, nerelerde çalışır sorusu kadar Bankacılık ve Sigortacılık bölümü dersleri zor mu sorusuyla karşılaşıyoruz. Bu konuda çok da iyi haberlerimiz yok ne yazık ki! Bankacılık ve Sigortacılık dersleri zor ve geçmek için çalışılması gereken derslerden oluşur. Bu nedenle sınıfınızı geçmek için yoğun bir çalışmaya girmelisiniz. Özellikle sayısal derslerle arası çok kötü olanlar bu bölümü yazmadan önce bir kez daha düşünmelidir. Sizler için 2 yıllık Bankacılık ve sigortacılık derslerini dönem dönem listeledik:

1. Yıl 1. Dönem Dersleri
-Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş
-Hukukun Temel Kavramları
-İktisada Giriş
-Dış Ticaret İşlemleri
-Genel İşletme
-Genel Muhasebe
-Temel Bilgi Teknolojileri I
-Yabancı Dil
1. Yıl 2. Dönem Dersleri
-Bankacılık Hizmet Ürünleri
-Bankaların Yönetimi ve Denetimi
-Çalışma Psikolojisi
-Finans Matematiği
-Finansal Kurumlar
-İşletme Hukuku
-Temel Bilgi Teknolojileri II
-Yabancı Dil
2. Yıl 1. Dönem Dersleri
-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
-Bankalarda Kredi Yönetimi
-Finansal Yönetim I
-Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi
-İstatistik
-Türk Dili I
-Türk Vergi Sistemi
-Menkul Kıymet Yatırımları
2. Yıl 2. Dönem Dersleri
-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
-Banka ve Sigorta Muhasebesi
-Finansal Yönetim II
-Hayat Dışı Sigortalar
-Mali Analiz
-Müşteri İlişkileri Yönetimi
-Portföy Yönetimi
-Türk Dili II

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Sanırım geldik işin en önemli kısmına. Aslında bir bölümün iyi olup olmadığı KPSS alımlarından az çok belli olur. Bankacılık ve Sigortacılık KPSS puanlarına baktığımızda biraz hüsrana uğruyoruz; zira 2019’da ve 2020’de bu bölüme KPSS alımlarında hiç kontenjan verilmedi.

2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık KPSS taban puanlarını araştırdığınızda bazı sitelerde bazı verilerle karşılaşırsınız. 97, 98 ve 99’larla çeşitli yerlere atananlar ile ilgili tablolar... Şunu söyleyelim, o kadrolar aslında Bankacılık ve Sigortacılık mezunları için değil. O kadrolar genel memurluk kadroları. Bu bölümden mezun olanlar da genel memurluk kadrolarına başvurabildiği için atanabilmişler. Yani sizler de 95 ve üzeri puanlar alabilirseniz KPSS önlisans oturumunda, o devlet memurluğu kadrolarına sizler de atanabilirsiniz. Ancak sizin mesleğinize yönelik kontenjanlar uzun zamandır açılmıyor.

2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Şimdi size öyle bir liste vereceğiz ki oku oku bitmeyecek. Devletimiz Bankacılık ve sigortacılık bölümünü o kadar çok üniversite ve meslek yüksekokulunda açtırmış ki bunları listelemek bir sürü zamanımızı aldı. Peki, 2 yıllık Bankacılık ve sigortacılık bölümü hangi üniversitelerde var, Bankacılık ve sigortacılık bölümü olan devlet üniversiteleri ve özel üniversiteler hangileridir. Buyurun listemize:

1- Adıyaman Üniversitesi
2- Afyon Kocatepe Üniversitesi
3- Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
4- Akdeniz Üniversitesi
5- Aksaray Üniversitesi
6- Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
7- Amasya Üniversitesi
8- Ankara Üniversitesi
9- Artvin Çoruh Üniversitesi
10 - Atatürk Üniversitesi
11- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
12- Balıkesir Üniversitesi
13- Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
14- Batman Üniversitesi
15- Bayburt Üniversitesi
16- Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
17- Bitlis Eren Üniversitesi
18- Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
19- Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
20- Bursa Uludağ Üniversitesi
21- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
22- Çankırı Karatekin Üniversitesi
23- Çukurova Üniversitesi
24- Dicle Üniversitesi
25- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
26- Fırat Üniversitesi
27- Gaziantep Üniversitesi
28- Giresun Üniversitesi
29- Hakkari Üniversitesi
30- Harran Üniversitesi
31- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
32- Hitit Üniversitesi
33- Iğdır Üniversitesi
34- Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
35- İstanbul Üniversitesi
36- Kafkas Üniversitesi
37- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
38- Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
39- Kastamonu Üniversitesi
40- Kayseri Üniversitesi
41- Kırklareli Üniversitesi
42- Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
43- Kocaeli Üniversitesi
44- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
45- Malatya Turgut Özal Üniversitesi
46- Manisa Celal Bayar Üniversitesi
47- Mardin Artuklu Üniversitesi
48- Marmara Üniversitesi
49- Mersin Üniversitesi
50- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
51- Munzur Üniversitesi
52- Muş Alparslan Üniversitesi
53- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
54- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
55- Ondokuz Mayıs Üniversitesi
56- Ordu Üniversitesi
57- Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
58- Pamukkale Üniversitesi
59- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
60- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
61- Selçuk Üniversitesi
62- Siirt Üniversitesi
63- Sinop Üniversitesi
64- Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
65- Şırnak Üniversitesi
66- Tarsus Üniversitesi
67- Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
68- Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
69- Trabzon Üniversitesi
70- Trakya Üniversitesi
71- Uşak Üniversitesi
72- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
73- Yozgat Bozok Üniversitesi
74- Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
75- Antalya Akev Üniversitesi (Özel)
76- Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu (Özel)
77- Beykent Üniversitesi (Özel)
78- Çağ Üniversitesi (Özel)
79- Çankaya Üniversitesi (Özel)
80- Doğuş Üniversitesi (Özel)
81- Haliç Üniversitesi (Özel)
82- İstanbul Arel Üniversitesi (Özel)
83- İstanbul Aydın Üniversitesi (Özel)
84- İstanbul Ayvansaray Üniversitesi (Özel)
85- İstanbul Bilgi Üniversitesi (Özel)
86- İstanbul Gedik Üniversitesi (Özel)
87- İstanbul Gelişim Üniversitesi (Özel)
88- İstanbul Kültür Üniversitesi (Özel)
89- İstanbul Medipol Üniversitesi (Özel)
90- İstanbul Okan Üniversitesi (Özel)
91- İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu
92- İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (Özel)
93- İzmir Ekonomi Üniversitesi (Özel)
94- İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu
95- Maltepe Üniversitesi (Özel)
96- Nişantaşı Üniversitesi (Özel)
97- Yaşar Üniversitesi (Özel)
98- Girne Amerikan Üniversitesi (Özel)
99- Yakın Doğu Üniversitesi (Özel)

2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Hemen öncesinde şunu belirtelim. Sırf puanınız yetiyor diy bu bölümü kesinlikle yazmayın. Bakın bu meslek karışık ve zor bir meslek. Sayılarla, grafiklerle, tablolarla aranız iyi değilse kafanız şişer, gözleriniz kızarır, beyniniz durur. Hele ki ömrü boyunca matematikten nefret etmiş ve matematiği asla anlayamayacağını düşünenlerden biriyseniz arkanıza bakmadan kaçınız. Peki, Bankacılık ve sigortacılık düşünenler hangi özelliklere sahip olmalı?
1- Rakamlarla arası iyi olan, sayısal verilerden hoşlanan, tablo ve grafiklerle haşir neşir olan; kısacası sayısal kabiliyeti olan kişiler olmalı.
2- Dikkatli, sabırlı, sakin ve titiz,, düzenli olmalı.
3- gözlerini ve ellerini aynı anda dikkatlice kullanan, uyanık, el becerisi yüksek kişiler olmalı.
4- Yeniliklere açık olmalı ve kendisini sürekli geliştirmeli, mesleği ile ilgili tüm yenilikleri takip etmeli.
5- Güleryüzlü olmalı, insanlarla iletişim konusunda profesyonele yakın olmalı.
6- Sadece sözlü iletişimde değil, yazılı iletişimde de iyi olmalı.
7- Hareketli, aktif olmalı, masa ve bilgisayar başında da saatlerini geçirebilmeli.
8- Bel fıtığı problemi yaşamamak için günlük egzersizler ve yürüyüşler yapmalı (Bunu biz ekledik)
9- Ekip çalışmasını seven ve buna yatkın biri olmalı.

Bankacılık ve Sigortacılık Okuyanlar ve Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Yorumları

Kahve falı diyor ki:
‘’Bu bölümün iş imkanı yok arkadaşlar. Bir arkadaşı 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümünden mezun oldu ama hiçbir yere yerleşemedi. Şimdi sokakta millete telefon kartı falan satmaya çalışıyor. Bu işten de az çok kazanç elde etse de kendi mesleğini yapamıyor. Bu nedenle bölümü tavsiye etmem.’’

Hayatsınn diyor ki:
‘’2 yıllık okuyarak bankaya girmeniz neredeyse imkansız; çünkü bu bölümü 4 yıllığını okuyanlar bile bankalarda zar zor iş bulabiliyor. Sadece çok büyük torpiliniz varsa belki... ama onun dışında bölüme bel bağlamayın. Ayrıca bankacılık mesleğinin çok zor olduğunu da bilin, yeri geliyor mesaiye geceye kalabiliyorsunuz.’’

Elizan diyor ki:
‘’Bu şartlar altında 2 yıllık Bankacılık ve sigortacılık bölümünü tercih etmek akla pek uygun değil. Ancak TYT puanınız düşük ve bu sene ille de üniversiteye yerleşmek istiyorsanız, bölümün kendisinden çok dikey geçiş bölümlerine odaklanın. Araştırın ve dikey geçiş yapabileceğiniz en iyi bölüme karar verin. Bu bölümü okuduğunuz 2 sene boyunca DGS’ye odaklanın ve geçişinizi yapın.’’

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Bankacılık ve Sigortacılık iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbgVQrIZyD0LfH9wFjALl3FddB98iUXgfYJjfPNbdwnPh9_FSAB7A0Oc-ZB9uouLyT9LvFOuA-mpqVfw6dmxcoMd7JCIJOioo9GyGMOFgemPtAuNn7c43LXP6sfnp0af9_lJJe-5rSo8jC/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbgVQrIZyD0LfH9wFjALl3FddB98iUXgfYJjfPNbdwnPh9_FSAB7A0Oc-ZB9uouLyT9LvFOuA-mpqVfw6dmxcoMd7JCIJOioo9GyGMOFgemPtAuNn7c43LXP6sfnp0af9_lJJe-5rSo8jC/s72-c/
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/bankaclk-ve-sigortaclk-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/bankaclk-ve-sigortaclk-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content