Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Ayakkabı Tasarım ve Üretimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Ayakkabı Tasarım ve Üretimi bölümü nedir, puan türü nedir, Ayakkabı Tasarım ve Üretimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Ayakkabı Tasarım ve Üretimi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Ayakkabı, her insan için elzem olan ihtiyaçlardan bir tanesi. Yani insanoğlu yaşamaya devam ettiği sürece ayakkabı sektörü de varlığını sürdürmeye devam edecektir. Bu yönüyle bakarsak batmayan sektörlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu bölümün bir dezavantajı var. O da kamu kurumlarına atanamamak. Şayet amacınız bölümü bitirip memur olmaksa bu düşünceden vazgeçin ve özel sektöre talim olacağınızı şimdiden kabullenin.

2 Yıllık Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Nedir?

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi bölümü; ayakkabı tasarım ve üretimi ile ilgili teknikleri kullanarak ayakkabı üreten ve gerektiğinde ürettiği ayakkabıları pazara sunan teknikerler yetiştiren bir önlisans programıdır. Ayakkabı tasarım ve üretim teknikerleri, bir ayakkabının tasarımından üretilip çoğaltılmasına kadar geçen tüm aşamalarda etkin rol alır.

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bölümü tercih etmeyi düşünen üniversite adayları öncelikle TYT sınavına girmeli ve 150 baraj puanını aşmalıdır. 150 barajına ulaşamayanlar hiçbir üniversite bölümünü tercih etme şansına sahip olamazlar. TYT’den aldıkları puan ne kadar yüksek olursa bölüme yerleşme olasılıkları da o kadar yüksek olur.
Bölümün eğitim süresi 2 yıldır. 2 yıllık bölümlere önlisans adı da verilir. Bu iki yıllık süreç 4 döneme ayrılır ve her dönemde genellikle farklı dersler verilir. Sınıf geçmek için teorik derslerin yanında uygulamalardan da (staj) başarılı olmak gerekir.
ayakkabı tasarım ve üretimi bölümü nedir
Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi mezunlarının kamuya atanma ihtimalı neredeyse sıfırdır. Çok yüksek puan alıp da normal memurluk kontenjanlarına atanmanız mümkündür ama kendi alanınızda KPSS alımı olmadığı için atanamıyorsunuz. Bölüm mezunlarının iş imkanları şunlardır:

1- Talaşlı ve talaşsız üretim yapan makine imalat sanayisinde çalışabilirler.
2- Özel ayakkabı üretim işletmelerinde çalışabilirler.

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi mezunları; ayakkabı ve yan sanayi işletmelerinde Araştırma-Geliştirme görev alabilirler. Ayakkabı tasarlama, ıstampa çıkarma, planlama, kesim, saya, monte bölümlerinde tekniker veya yönetici pozisyonlarında çalışabilirler.
Türkiye’de ayakkabıcılık sektörü en çok batı bölgelerimizde gelişmiştir. İstanbul, Türkiye’de üretilen ayakkabıların %50’sini tek başına karşılamaktadır. İstanbul’un yanında İzmir, Kocaeli gibi şehirler de bu konuda önde gelmektedir. Bu nedenle bu sektörde iş bulmak istiyorsanız bu şehirlere yönelmelisiniz. Özellikle dediğimiz gibi İstanbul bu sektör için en uygun yer.

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Herhangi bir ayakkabı üretim fabrikası veya işletmesinde çalışan ayakkabı tasarım ve üretimi teknikerlerinin başlıca görevleri şunlardır:

1- Kullanışlı yani ergonomik ve ekonomik ayakkabı tasarımı yapar.
2- Tasarladığı ayakkabı modelini geliştirir.
3- Tasarladığı ve üretimini yaptığı ayakkabıların insan sağlığına faydalı, ortopedik olmasını sağlar.
4- Tasarladığı ürünlerin teknik resimlerini çizer, gerekli sunumları hazırlar ve bu sunuları yöneticilerine de sunar.
5- Bilgisayarlar üzerinden 2 ve 3 boyutlu ıstampa oluşturur.
6- El veya bilgisayar desteğiyle çizdiği modelin ıstampalarını çıkarır veya hazırlanmasını sağlar.
7- Üretmeyi düşündüğü ayakkabı modeli için gerekli olan malzemenin tminini sağlar.
8- Kalite kontrol ve üretim planlaması yapar.
9- Tasarım basamağından ilk örneğin üretimi basamağına kadar geçen süreçte üretimin tasarıma uygun olup olmadığını denetler.
10- İş sağlığı ve güvenliği konusunda üzerine düşeni yapar.
11- Satış sonrası şikayet ve müşteri memnuniyeti raporlarını inceler ve gerekli müdahalelerde bulunur.
12- Ürün tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapar.

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi teknikeri maaşı tamamen çalıştığı firmaya göre değişir. Hatta çalıştığını il bile alacağınız maaş etkiler. Bu işin üniversitesini okumayanlar bile özellikle İstanbul’da iyi kazançlar elde etmektedir. İşinde ustalaşmış birinin aylık 5-7 bin lira maaş alması gayet mümkündür. Ancak dediğimiz gibi bu işte deneyip çok önemlidir. Deneyim kazandıkça maaşınızı artacağını bilmeniz gerekiyor.

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi bölümü mezunları aşağıda belirttiğimiz 4 lisans bölümünden istedikleri birine dikey geçiş yapma hakkına sahiptir. Ancak bunun için DGS’ye girip yeterli puanı almaları gerekir. Yeterli puanı alanlar, bu bölümlerin bulunduğu üniversitelerden istediklerini tercih etme hakkına sahiptir.
1- Deri Mühendisliği
2- Moda Tasarımı
3- Tekstil ve Moda Tasarımı

2 Yıllık Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Yıl Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi, Ayak Anattomisi Ve Fizyolojisi, Ayakkabı Malzeme Bilgisi, Ayakkabı Moda Resmi, Ayakkabı Teknolojisine Giriş, Ayakkabı Ve Saraciyenin Tarihsel Gelişimi, Bilgisayarda Çizim Teknikleri, Bilişim Teknolojisi, İngilizce, Tasarım Süreci Ve Koleksiyon Hazırlama, Temel Sanat Eğitimi, Temel Stampa Yapımı, Türk Dili, Yerinde Uygulama.
2. Yıl Dersleri
Aksesuar Hazırlama Teknikleri, Ayakkabı Pazarlama Yönetimi, Ayakkabı Teknolojisi, Bilgisayarda Çizim Teknikleri, Bilgisayarda Stampa Yapımı, Bilgisayarda Ürün Tasarımı, Bilgisayarda Yan Sanayi Ürünleri, Tasarımı, Girişimcilik, Kalite Kontrol Yöntemleri, Mesleki İngilizce, Moda Araştırma Yöntemleri, Tasarım Uygulamaları, Tasarım Yönetimine Giriş, Yerinde Uygulama

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Şimdiye kadar bu bölüme KPSS atamalarında kontenjan verilmediği için KPSS atama puanlarından da bahsetmek mümkün olmuyor maalesef. Kamuya atanmanızın tek yolu KPSS önlisans oturumundan yüksek puan alarak genel memurluk kontenjanlarına başvurmaktır. Bundan sonra da herhangi bir devlet kurumuna bu sektör ile ilgili alım yapılacağını düşünmüyoruz doğrusu.

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Okuyanlar ve Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Yorumları

WEB ortamında bölüm ile ilgili yazılmış pek yorum yok. Aslında makalede anlattıklarımız size az çok fikir verecektir. Yine de özellikle bölümü okuyan veya bölümden mezun olmuş öğrenciler bölm hakkında yorum yaparsa çok makbule geçecektir. Şimdiden teşekkürü borç biliriz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Ayakkabı Tasarım ve Üretimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Ayakkabı Tasarım ve Üretimi bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivY8XkLG-9bbcp4KgvhYHH6FpdlpJY9Kn37PN3acc63VEf_4OhcdrkQ3zmjr8nyk-uo8wTc5yV8KiZzfW_Ss_pXiHJ4T-cQ8HJv-qi81AK_GVvXSULCw_zd6jBj3RKGld6JTieOc3hJtlE/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivY8XkLG-9bbcp4KgvhYHH6FpdlpJY9Kn37PN3acc63VEf_4OhcdrkQ3zmjr8nyk-uo8wTc5yV8KiZzfW_Ss_pXiHJ4T-cQ8HJv-qi81AK_GVvXSULCw_zd6jBj3RKGld6JTieOc3hJtlE/s72-c/
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/ayakkab-tasarm-ve-uretimi-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/ayakkab-tasarm-ve-uretimi-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content