Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi

Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.

Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü var. Aşağıda sırasıyla Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü nedir, puan türü nedir, Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Atçılık ve Antrenörlüğü dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Herkese tekrar merhaba. Bu tanıtım yazımızda artık pek rağbet görmese de zamanında reklamı çok iyi yapılmış ve birçok üniversite adayının hayallerini süslemiş olan Atçılık ve Antrenörlüğü bölümünden bahsedeceğiz. Tabii bölümün adı zamanında ‘’At Antrenörlüğü’’ olarak geçiyordu. Sonrasında bir de Atçılık ifadesini de eklediler. Sizlere bölüm hakkında teorik bilgiler verdikten sonra, bölüm hakkında yapılmış bazı yorumları da sunacağız. Karar vermek size kalmış.

2 Yıllık Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Nedir?

Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü; sorumluluğu verilmiş olan yarış atının beslenmesinden, bakımından, antrenmanından, sağlığından, gerekli kayıtlarının tutulmasından; kısacası her şeyinden sorumlu olacak eğitimli personeller yetiştiren bir önlisans bölümüdür. Evet, bölüm mezunlarının görevi, bir yarış atının en iyi şekilde yetişmesini sağlamaktır.
At antrenörlerine gerçekten bu kadar ihtiyaç var mı bilmiyorum; ama gerek devlet gerekse de özel üniversitelerin çoğunda bu bölüm mevcut. Düşünsenize bu bölümü okumak için özel üniversitelere tonlarca para yatıranlar mevcut. İlginç doğrusu!

Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Atçılık ve antrenörlüğü için TYT’ye girmeli ve bu sınavdan en az 150 puan almalısınız. 150, sadece baraj puanı. Bölüme yerleşmek için 200’ün üzerinde puanlara sahip olmanız gerekiyor; çünkü bölüme az çok rağbet duyuluyor. Yani isteyen herkes bu bölüme giremiyor. Düşük puanlarla yani...
Bölümün eğitim süresi 2 yıl. Dört dönem halinde verilen eğitimde her dönem dersler değişiyor ve atlarla haşir neşir olduğunuz uygulama dersleri de bulunuyor.
 
atçılık ve antrenörlüğü bölümü ne iş yapar
Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü

Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Atçılık ve Antrenörlüğü mezunlarının çok şanslı olduğunu söyleyemeyiz. Mezun olanların çok azı herhangi bir yerde iş bulabiliyor. Söylentilere göre bu iş bulanların neredeyse tamamı da bir şekilde eş dost yardımı sayesinde bunu başarabiliyor. Her neyse, eski adıyla at antrenörlüğü bölümü mezunları aşağıda belirttiğimiz alanlarda iş bulma imkanına sahip olabiliyor.
1- Yarış hipodromları
2- Her türlü binicilik kulüpleri
3- Haralar
4- At üretim ve yetiştirme çiftlikleri
5- Çeşitli turistik tesisler

Atçılık ve Antrenörlüğü Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Atçılık ve Antrenörlüğü mezunları çalıştıkları birimde genellikle bir atın sorumluluğunu üstlenirler. At antrenörünün belli başlı görevlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
1- Sorumluluğunu aldığı atı/atların beslenmesinden sorumludur.
2- Atın herhangi bir sağlık sorununun olup olmadığını denetler ve herhangi bir olumsuz durumda gerekenleri yapar.
3- Atın yaşadığı yerin fiziki koşullarını ayarlar.
4- Atı yarışa hazırlar, hazır olup olmadığına karar verir, bu konu ile ilgili her şeyle ilgilenir.
5- Atın günlük antreman programını hazırlar ve uygulamasını takip eder.

Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Meşhur bir şehir efsanesine göre at antrenörleri paraya para demiyor. En az bir doktor kadar maaş alıyor, yan gelip yatıyorlar. Her biri en az 15-20 bin para alıyor. İnanın bunları ben uydurmuyorum. Zamanında bunların ciddi ciddi duydum hatta okudum. Ama durum bu değil elbet. Bölümden mezun olan çok kişinin yorumlarını okudum. Çalışanlardan asgari ücrete talim olanları bile var. Çok iyi atlara antrenörlük edip yüksek maaş alan da vardır elbette; fakat bunlar iki elin parmaklarını geçmez sanırım. Durum böyle. Bu nedenle at antrenörü maaşları hakkında net bir rakam belirtmeyeceğim. Tamamen anlaştığınız kişiler ile sizin aranızda.

Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Atçılık ve Antrenörlüğü mezunları, bu bölümden başarı ile mezun oldukları takdirde bazı lisans bölümlerine dikey geçiş yapma hakkına sahip. Aslında bu bağlamda şunu söyleyebiliriz: Bir şekilde bu bölüme yerleşip de sonradan pişman olanlar DGS şanslarını kullanarak bölümden kurtulabilirler. Atçılık ve antrenörlüğü mezunları DGS ile Veteriner Fakültesi veya Zootekni bölümüne dikey geçiş yapabiliyor. Zootekni olmasa da Veteriner hekimlik gayet makul bir meslek. İş imkanları da gayet iyi.

2 Yıllık Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Yıl 1. Dönem Dersleri
Türk Dili, Yemler ve Yem Teknolojisi, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, At Reprodüksiyonu,
Yabancı Dil, Nalbantlığa Giriş, At Bakım ve Ahır Hizmetleri - I, Temel Bilgi Teknolojileri, Donanım ve Ekipman,  Binicilik Eğitimi - I, At Anatomisi.
1. Yıl 2. Dönem Dersleri
At Beslenmesi ve İlkeleri, Türk Dili - II, At Sporları, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi - II, Atçılık ve Antrenörlük Uygulamaları, Yabancı Dil - II, At Bakımı ve Ahır Hizmetleri - II, At Biyokimyası, Atçılık ve Binicilik Tarihi, Binicilik Eğitimi - II.
2. Yıl 1. Dönem Dersleri
At Antrenmanı, At Bakımı ve Ahır Hizmetleri - III, Yarış Atı Yetiştiriciliği ve Satışı, Binicilik Eğitimi - III, Tesis ve Altyapı Hizmetleri, At Antrenörlüğü - I, At Ortopedisi, At Ayak Hastalıkları.
2. Yıl 2. Dönem Dersleri
At Bakımı ve Ahır Hizmetleri - IV, Binicilik Eğitimi - IV, At Antrenörlüğü - II, At Terbiyesi, At Mikrobiyoloji ve Hastalıkları, Atçılık Mevzuatı, Hippoterapi(Atlı Terapi), Çılbır(Lonj) Eğitimi

Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Maalesef bu bölümle ilgili herhangi bir atama 2018’den bu yana yapılmadı. Zaten iş imkanlarının neredeyse özel sektör ile sınırlı olduğunu belirtmiştik. İlle de devlet kurumlarına memur olarak atanmak isterseniz de KPSS önlisans oturumuna katıp yüksek puan alıp genel memurluk kadrolarını tercih etmelisiniz.

Atçılık ve Antrenörlüğü Okuyanlar ve Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Yorumları

Şimdi, oradan buradan derlediğimiz bazı yorumları sizlere sunacağız. Yorumların gerçekliği veya yanlışlığı konusunda bir şey diyemeyiz. Seçim tamamen sizin.

İsimsiz Diyor ki:
‘’Gerçekten çok üzücü bir durum. Ben de at antrenörlüğünden mezunum ve şu anda 2. üniversitemi okuyorum. Geçen zamana mı, harcanan para ve emeğe mi yazık bilmiyorum. Ben 3000 dolara işe girmeyi hiçbir zaman ummamıştım, şişirme haberler olduğunu biliyordum onların ama bu kadar dışlayabileceklerini, bilgi kaçırabileceklerini, aşağılayıp şevk kırabileceklerini tahmin etmiyordum. okulun tutumu da çok rahatsız ediciydi. Köpek gibi bir eğitim verdiler zorladılar bin tane dolap döndürüp çalıştırdılar ve sonra hiç bu insanlar ne yaptı ne etti diye düşünmediler bile. Bilenler ve yaşayanlar neden bahsettiğimi çok iyi anlamışlardır ama eğer verebileceğim bir akıl varsa KOÜ’den uzak durun aman diyeyim?’’

Bayan Antrenör Diyor ki:
‘’Ben de bir bayan olarak atçılık ve antrenörlüğü bölümünü okuyorum ve de çok memnunum. Kocaeli’den mezun arkadaşların hangisi doğru düzgün ata temas edip de mezun oluyor ki? Ben her gün atların yanındayım, tüm günüm atlarla geçiyor. Evet, büyük rakamlar insanları cezbediyor, o konuda haklısın ama sabrettikten sonra da olmayacak hiçbir şey yok. Benim okuduğum okulda mezun olan arkadaşların %95’i iyi kötü bir yerlerde çalışıyorlar. Bence bu konuda okul seçimi çok önemli. Benim okuduğum yer küçük bir yer ama eğer iş gerçekten atlarla ilgilenip bu bölümü iyi bir şekilde bitirmekse okuduğum yer bu konuda tartışmasız bana göre en iyi yer. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde okuyorum, bunu da ekleyeyim, nerede okuduğumu merak etmemeniz adına.’’

Mağdur Diyor ki:
‘’Ben KOÜ mezunuyum ve şu an bir binicilik kulübünde binicilik eğitmenliği yapabilmek için sınavlara hazırlanıyorum. Bunu yapabilmek için o saçma sapan okuldan aldığım aptal diplomaya ihtiyacım yok. Bir fayda da sağlamıyor zaten. Okulda size öğretilen pratik hiçbir şey yok, buna at binmek de dahil. Düşünün ki atçılık ile ilgili bir bölümde okuyup ata binmeyi bile öğrenemiyorsunuz. Mezun olduktan sonra süründüren bu bölümü yeni tercih yapacak olan arkadaşlar tercih etmesinler lütfen! Yazık, günah... İki seneniz heba olmasın, ben bin bir güçlükle okudum girdiğime pişman oldum ama geri dönme şansım maalesef yoktu. Daha okula gittiğimiz ilk haftadan öğretmenlerimizin niye burayı tercih ettiniz, bir yere varabileceğinizi mi sanıyorsunuz, gibi aslında gerçek olan ve bir o kadar da hayal kırıklığına uğratan laflarıyla karşı karşıya kaldık. Döneminde 40 mezun verip de 30 arkadaşı iş bulan Burak Bey de acaba arkadaşlarının nerelerde iş bulabildiğini yazarlarsa memnun olurum; çünkü atçılıkta iş bulabilirsiniz evet ama diğer arkadaşların da belirttiği gibi bunun için iki senenizi heba etmenize gerek yok. hele ki aileniz size umut bağlamış ve sizi okutmak için bin bir sıkıntıya katlanacak bir aileyse... Kendinizi ateşe atmayın lütfen!’’

Davut Diyor ki:
‘’ Ben Kocaeli Üniversitesi 2007 atçılık işletmeciliği mezunuyum.Ben de büyük çoğunluğun uğradığı hayal kırıklığına uğradım. Aileme söyleyemedim ve geri de dönemedim. Çok büyük psikolojik sıkıntılar içinde bu iki yılı tamamladım. Son sınıfta sınava hazırlanarak Selçuk Adalet’e geçtim.’’
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Atçılık ve Antrenörlüğü iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları Hakkında Bilgi
Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü nedir, ne iş yapar, maaşları, dersleri, iş imkanları, KPSS atama puanları, yorumları ve dikey geçiş hakkında bilgileri derlediğimiz güncel bir yazı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhixajx6p6mMhetVRqhQLZAEXpgu3DVIEzi72zwLMc75cm_1YlFmUfNsw6-5gfJ7hGtlsFmAk7q7IOhXnhQ52rklJrsviF3VLsQAIHHjJFXWQlZNdZp4GFN5Lv1JB_4mqp_IsYv-W-6h8Ho/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhixajx6p6mMhetVRqhQLZAEXpgu3DVIEzi72zwLMc75cm_1YlFmUfNsw6-5gfJ7hGtlsFmAk7q7IOhXnhQ52rklJrsviF3VLsQAIHHjJFXWQlZNdZp4GFN5Lv1JB_4mqp_IsYv-W-6h8Ho/s72-c/
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/04/atclk-ve-antrenorlugu-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/04/atclk-ve-antrenorlugu-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content