Anne Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Bugünkü kompozisyon örneğimiz anne sevgisi üzerine olacak. Annemizin üzerimizdeki hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Hiç olmazsa, mümkün olduğu...


Bugünkü kompozisyon örneğimiz anne sevgisi üzerine olacak. Annemizin üzerimizdeki hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Hiç olmazsa, mümkün olduğu kadar bizler de annelerimiz için bir şeyler yapalım. Anne sevgisi ile ilgili kompozisyon örnekleri hem kısa hem de uzun olarak oluşturulmuştur. Hangisi işinize yararsa onu kullanabilirsiniz. Anne konulu yazılar yazıp bizlere gönderebilirsiniz. Her kompozisyona başlık seçilmiş ve kompozisyonlar giriş, gelişme, sonuç bölümleri dahilinde düzenlenmiştir. İyi okumalar.

anne sevgisi konulu kompozisyon örnekleri kısa
Anne Sevgisi

FEDAKAR ANNELERİMİZ

    Bu dünyada hiçbir çıkarı olmadan seven, evladı için her türlü zorluğa göğüs geren bir kişi varsa, o da annedir. Annenin sevgisi temizdir, saftır ve karşılıksızdır. Bir anne için en mühim şey evladıdır. O, ancak evladı mutlu olduğunda mutlu olabilir; evladı mutsuz olduğunda kendisi kahrolur.

   Annemiz ile olan bağımız, henüz bu dünyaya gözlerimizi açmadan başlar. Dünyaya gelebilmemiz için dokuz ay onun karnında gelişimimizi sürdürmemiz gerekir. Bu süreç içerisinde bile her türlü ihtiyacımız annemiz tarafından karşılanır. Biz henüz onun karnındayken bile, o bir anlamda bizi beslemeye başlar. Hamilelik süreci bile bir kadın için çok zorken, bizim onun karnında olmamız bile onun için büyük bir mutluluk sebebidir. Annelerimizin üzerimizde çok büyük hakları vardır. Öyle ki onlar kendilerinden kısıp bize verirler. Kendilerini düşünmez, bizi düşünürler. Deyim yerindeyse, yemeyip yedirir, içmeyip içirirler.

   Bir anne, çocuğu için onca zahmete katlanıyorsa bize düşen de annelerimizin değerini her zaman bilmektir. Unutmayalım ki bizi gerçekten karşılıksız seven, bizim için gözyaşı döken, sadece annelerimizdir. Onları hayatımız boyunca baş tacı yapmak da bizim görevimizdir.

-SON-




O BİR MELEK

   Bana ‘’Bir melek adı söyle.’’ deseler, sanıyorum ilk söyleyeceğim isim ‘’ANNE’’ olacaktır. Evet, gerçekten de benim için annemin bir melekten farkı yok. O, bir melek kadar, saf, bir melek kadar temiz. Hele ki biz çocuklarına duyduğu sevginin eşi benzeri yok. Bir anne kadar temiz ve çıkarsız sevecek, sevdiğinin üzerine titreyecek, kendisinden çok başkasını düşünecek kim var ki bu dünyada? Bir anne için en önemli şey evladıdır. Anne, evladı mutlu olduğu sürece mutlu olabilir. Bu mutluluğu sağlayabilmek için ise saçını süpürge eder.

   Kimi zaman gözlerimi kapatıp bir an annemsiz bir dünya düşünüyorum. Yok, yok. Annemsiz bir dünya düşünemiyorum bile. Bilmem o olmasaydı hayat bu kadar anlamlı ve güzel olabilir miydi? Ben bu kadar huzurlu ve güleç olabilir miydim? Allah, annelere üstün meziyetler vermiş. Onu, sıradan bir insanda olamayacak büyüklükte bir şefkat ve merhamet ile bezemiş. Annenin bu şefkat ve merhameti ise evladına aksetmesini sağlamış.

   Bir anne için evladının yaşının hiçbir önemi yoktur. İnsan dışındaki canlılarda, yavru belli bir yaşa geldikten sonra anne ile tüm bağları kopar. Fakat insanlarda bu durumböyle değildir.Bir anne, 5 yaşındaki çocuğuna da 50 yaşındaki çocuğuna da eşit miktarda sevgi besler. Onun evladı her zaman bakılması, korunması gereken bir çocuktur onun için.Bir annenin evladıiçin verdiği emek, henüz doğum öncesinden başlar, annenin ömrünün sonuna kadar devam eder. Çocuğunu binbir emekle doğurur, besler, büyütür, evlendirir; kısacası onun her şeyiyle ilgilenir. Üzüntüsüyle hüzünlenir, sevinciyle mutlu olur.

   ‘’Anne hakkı ödenmez.’’ Diye klasik bir söz vardır. Evet, söz klasiktir; fakat manası derindir. Ne yaparsak yapalım, gücümüz, annemizin üzerimizdeki hakkı ödemeye yetmeyecektir. Onun bizim için yaptığı her şeyi yapsak dahi, bizi karnında taşıdığı dokuz ay daha ağır gelecektir.

   Annemizin değerini, o henüz hayattayken bilmeli, onun bizi mutlu ettiği gibi, bizler de onu mutlu etmeliyiz. Ona karşı asla saygıda kusur etmemeli, bir dediğini iki etmemeliyiz. Ola ki bizim bakımımıza muhtaç olursa, onun biz bebekken biz baktığı gibi bizler de ona bakmalı, ona sırtımızı çevirmemeliyiz. Ayaklarının altında cenneti taşıyan bir insanın ne kadar mukaddes olduğunu her zaman bilmeli, onu çok ama çok sevmeliyiz.

-SON-


Sevgili okurlar, biliyorum, anne hakkında ne kadar yazarsak yazalım, bir şeyler hep eksik kalacaktır; zira bir anneyi veya anne svgisini anlatmaya kelimeler yetmez. Anne sevgisi konulu kompozisyon örneklerimiz, annemize olan sevgimizi bir nebze de olsa anlatmaya çalışacaktır yalnızca. Buradan tekrar söyleyelim. Annenizi her zaman sevmeyi, onu mutlu etmeyi unutmayın.

YORUMLAR

BLOGGER: 10
  1. idare eder hiç yoktan iyidir

    YanıtlaSil
  2. kısa ve ata sözü olsa daha iyi olur

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.😊😊

    YanıtlaSil
  4. Efsoooo güzel hoca kendim yazdım sandııı100 aldımm👍👍👍👍👍✌️✌️✌️✌️💯💯💯

    YanıtlaSil
  5. Efsoo güzel olmuş ellerinize sağlık diğerleri edepsiz emeğe saygı biraz☺️☺️

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık mükemmel olmuş ben fikir edinmek için açtım çok güzel

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Anne Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Anne Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibdFyy1FdpL3P0CO1GoAYfNilcAr8aSRwOFJzaA48DEsFU2dyM7zbqja9uVmFtkUBquFPlLwRgsodazPXwo-gTiSoXfxPjFDHcIh5o1n90WlW_zmDZlp8qAAGQULqEGyaLGy4u7YvuQ1vd/s1600/anne-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibdFyy1FdpL3P0CO1GoAYfNilcAr8aSRwOFJzaA48DEsFU2dyM7zbqja9uVmFtkUBquFPlLwRgsodazPXwo-gTiSoXfxPjFDHcIh5o1n90WlW_zmDZlp8qAAGQULqEGyaLGy4u7YvuQ1vd/s72-c/anne-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2019/10/anne-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2019/10/anne-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content