Allah Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Allah sevgisi hakkında güzel bir başlık ve giriş gelişme sonuç bölümlerine dikkat ederek beğenebileceğiniz bir kompozisyon yazdık.

Gördüğümüz ve göremediğimiz her şeyi yaratan yüce Allah ile ilgili güzel kompozisyonlar hazırlamaya çalıştık. Kompozisyonlarımızı her zamanki gibi kısa ve uzun versiyonları olmak üzere oluşturduk, güzel başlıklar seçtik ve Allah sevgisi konulu yazıları giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun halde tasarladık. Faydalı olması dileğiyle.
allah sevgisi yazısı
Allah İsmi ile Hat Sanatı


ALLAH SEVGİSİ

   Allah, varlığından ve yüceliğinden zerre kadar şüphe duymadığımız yaratıcımızdır. Ebedi ve ezelidir. Yani onun öncesi olmamıştır, sonrası da olmayacaktır. Yeryüzünü bizler için yaratan, bizi her türlü güzel nimetle donatan odur.

   Çok uzaklara değil, sadece kendi çevremize baktığımızda bile onun yaratmış olduğu güzellikleri görür ona şükrederiz. Kainatı ne kadar muntazam yarattığını görebiliriz. Allah sonsuz merhamet sahibidir. Bizden merhametini asla esirgemez. Haşa biz ondan yüzümüzü çevirsek bile o bizi asla görmezden gelmez. Bizim için her zaman en iyisini, en güzelini düşünür.

   Allah, bize verdiği onca nimet karşılığında fazla bir şey beklemez. Ona iman etmemiz, onun gösterdiği doğru yolda yürümemiz bile onun için yeterlidir. Bize bunca güzelliği veren Allah'ı her zaman anmalı, tüm bu güzellikler için ona her zaman şükretmeliyiz.

-SON-



YÜCE RABBİM

   Aklımıza gelebilecek bütün güzellikleri yaratan yüce Allah’tır. Güzellikleri yaratan o ise, elbette ki en güzeli de odur.En güzel duyguları yaratan o ise, en güzel duyguları en güzel şekilde yaşayan yine odur. Sevgiyi o yaratmıştır, en güzel seven odur. Merhameti o yaratmıştır, en merhametlisi odur. Biz bile çoğu zaman kendimizden vazgeçer, pes ederiz. Ama o bir saniye bile boş bırakmaz bizi. Attığımız her adımı bilir, yanlış yola girmememiz için uyarır bizi.

   Allah’ın büyüklüğünü tasavvur bile edemeyiz. Onu bu dünyadaki hiçbir şeye benzetemeyiz. Bu dünyadaki en güzel şey bile onun yanında sönük kalır. Attığımız her adımda, aldığımız her nefeste onun iradesi vardır. O olmadan yaprak bile kımıldamaz. Neredeyse bütün insanlar, yaptıkları bir iyilik için karşılık bekler. Fakat o bize her şeyin en güzelini hiçbir maddi çıkar gözetmeden verir. Onun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur.

   Bizi yarattığı ve onca güzel nimeti verdiği için beklediği tek şey ona inanmamız ve onu anmamızdır. Ona ibadet etmemizdir. Bu ibadetlerin ona hiçbir faydası yoktur. Aslında ona yaptığımız tüm ibadetlerin faydası yine kendimizedir. Örneğin onun için oruç tuttuğumuzu düşünürüz fakat orucun insan sağlığına olan faydalarına baktığımızda, yine her şeyin bizim için olduğunu çok iyi anlayabiliriz.

   Bir insanı en çok seven, şefkat gösterip merhamet eden o kişinin kendi annesidir. Kişinin kendi annesinden çok daha şefkatli merhametli olan biri varsa da işte o yüce Allah’tır. O zaman, bizim de sevgimizi en çok vereceğimiz Allah olmalıdır. O bizi herkesten fazla düşünüyorsa, biz de onu her şeyden daha fazla düşünmeliyiz.

   Allah’ın sevgili dostlarından olmak için yüreğimizi iyilikle doldurmalıyız. Ancak iyi bir insan olabilirsek ona olan kulluk borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebiliriz. Allah’ın bizden istediği tek şey, bize gönderdiği kutsal kitaba yani Kur’an-ı Kerim’e uymamızdır. Kur’an bizden iyiye yönelmemizi ister. Bizler iyiliğe yönelince Allah da bizden merhametini asla esirgemez.

-SON-


Değerli elizan.net ziyaretçileri, Allah sevgisi hakkında kompozisyon örnekleri verdik. Umarız ki kompozisyonları beğenmişsinizdir. Sizler de Allah sevgisi ile ilgili yazılar yazarak bize gönderebilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Allah Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Allah Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Allah sevgisi hakkında güzel bir başlık ve giriş gelişme sonuç bölümlerine dikkat ederek beğenebileceğiniz bir kompozisyon yazdık.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiQuie3aCd47bug2rbp79yYxhEOWyu-1aT648eN8uVskz28UwwyifuOxzaJnUzUThmCir5KouHCZrKyivbpiUS2muV0Qn16aJlg5dA_31W_2OhhfLOAzI_LTvQASOj1HHVdd_45Czgdk6r/s320/allah-sevgisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiQuie3aCd47bug2rbp79yYxhEOWyu-1aT648eN8uVskz28UwwyifuOxzaJnUzUThmCir5KouHCZrKyivbpiUS2muV0Qn16aJlg5dA_31W_2OhhfLOAzI_LTvQASOj1HHVdd_45Czgdk6r/s72-c/allah-sevgisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2019/10/allah-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2019/10/allah-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content