Ağaç Sevgisi ve Ağaçların Önemi ile İlgili Kompozisyon

Sevgili takipçilerimiz, daha yeşil bir dünya için ağaçları korumamız şart. Ağaçları korumak için de öncelikle insanlar bu konuda eğitilmel...


Sevgili takipçilerimiz, daha yeşil bir dünya için ağaçları korumamız şart. Ağaçları korumak için de öncelikle insanlar bu konuda eğitilmeli, onlara doğa bilinci aşılanmalıdır.Ağaç sevgisi ve ağaçların önemi ile ilgili kompozisyon örneklerimiz de tam da bu amaca hizmet etmektedir. Ağaçların neden ve nasıl korunması gerektiğini cümlelerimizde dile getirmeye çalıştık.

Ağaç sevgisi konulu kompozisyon kısa ve uzun seçenekleri ile sunulmuştur. Dilediğinizi okuyup sizler de benzer yazılar yazabilirsiniz. Tüm kompozisyonlarda olduğu gibi ağaçların önemi hakkındaki kompozisyonlarda da güzel bir başlık ve giriş gelişme sonuç bölümlerine dikkat edilmiştir. Her ne kadar kompozisyon ifadesini kullansak da bu metinler deneme yazısı türündedir. İyi okumalar.
ağaçların önemi hakkında kompozisyon
Ağaç Sevgisi


YAŞAM KAYNAĞIMIZ

   Yeryüzü ağaçla anlam kazanır, onunla güzelleşir. Ağacın olmadığı çorap topraklarda hayat çekilmez hale gelir. Ağaçların biz insanlar için sayısız faydası vardır. Hatta insan yaşamının devam etmesi çin ağaçların varlığı bir zorunluluktur.

   Bilindiği gibi insanoğlunun yaşamına devam etmesi için gereken en temel ihtiyaç oksijendir. Nefes aldığımızda, içimize çektiğimiz bu oksijenin ta kendisidir. Ve biz insanların oksijen kaynağı da ağaçlardır. Ağaçlar, bir ülkenin süsüdür. İnsanlık, tarih boyunca ya ağacın bol olduğu yerlere yerleşmiş veya yerleştiği yerleri ağaçlandırmaya çalışmıştır. Ağaçların en büyük faydası bize verdikleri oksijendir; fakat bizler aynı zamanda onların meyvelerinden, gölgesinden ve odunundan da faydalanmaktayız.

   İnsanlık için hayati öneme sahip olan ağaçları her zaman korumalı, çevremizi mümkün olduğunca ağaçlandırmaya çalışmalıyız. İşte o zaman çevremizi cennete dönüştürebiliriz.

-SON-



AĞAÇ SEVGİSİ

   Dünyayı bir insan olarak kabul etseydik, şüphesiz ki ağaçlar da bu insanın kalbi olurdu. Ağaçların olmaması bu insanın da var olmasını imkansız hale getirirdi. Yahut ağaçların bitmesi, bu insanın da ömrünün bitmesi anlamına gelirdi. İşte, ağaçlar, biz insanlar için bu kadar gerekli ve önemlidir. İçinde azıcık doğa ve insan sevgisi olan her birey, ağacı ve yeşili korumakla görevlidir. Ağaçlar ve ormanlar, ancak insanlar bu bilince sahip olduğunda varlığını sürdürebilir.

   Gerek Türk kültüründe gerekse de İslam kültüründe ağaca büyük önem verilir. Öyle ki İslam peygamberi Hz. Muhammed, ‘’Kıyametin kopacağını bilseniz bile, elinizdeki ağacı dikiniz.’’ diye buyurarak ağacın önemini vurgulamıştır. Ağacın kaynak olarak kullanıldığı birçok alan bulunmaktadır. Daha önce de belirttiğimiz gibi ağacın en büyük yararı oksijen deposu olmasıdır. Bunun yanında sağlıklı beslenmemizde büyük önemi olan meyveler, biz insanlar için olmazsa olmazdır. Yine sanayi alanında da da ağacı kullanmaktayız. Kullandığımız kitaplar, defterler hatta kalemler bile ağaçlardan üretilmektedir. Mobilya sanayisi, enstrüman imalatında da ağacın önemini görmekteyiz.

   Bu kadar önemli yere sahip olan ağaçları korumak elbette ki küçüğüyle büyüğüyle hepimizin görevidir. Her sene orman yangınlarında yüz binlerce ağacımız yok olmaktadır. Ölenle ölünmez düsturu ile yola çıktığımızda aynı şeyi orman yangınları için de geçerli sayabiliriz. Bir orman yangını ile yüz ağacımızı kaybediyorsak, sonrasında gerekirse bir milyon ağaç dikmeliyiz. Orman ve ağaçları koruyacak yasalar düzenlemeli, bu yasalara uymayanları gerektiği gibi cezalandırmalıyız.

   Ağacın önemini insanlara henüz küçük yaşlarda anlatmalı, onlara ağaç sevgisini aşılamalıyız. İşte o zaman yemyeşil bir dünyada daha sağlıklı bir şekilde yaşamımıza devam edebiliriz. Gelişmiş birçok ülkede ağaçları koruyan ciddi kanunlar vardır. Bu kanunları çiğneyenler için ise caydırıcı cezalar. Belki de bundandır ki insanlar bir ağacın dalına bile zarar vereceği zaman on kere düşünmektedirler. Bizim ülkemizde ne yazık ki ağaca gerekli önem verilmiyor. Binalaşmak adına yeşilliklerimiz yok ediliyor. Tarım yapılabilecek, bahçelikler, ormanlıklar yok edilerek buralar betonarme yığınlar haline getiriliyor.

   Ağacı, doğayı ve yeşili korumanın en iyi yolu eğitimdir. Bizler, ancak iyi bir eğitimle insanlara doğa sevgisini aşılayabiliriz. Gerekirse okullarımızda doğa sevgisi konulu dersler korunmalı, bütün çocuklar bu konuda bilinçlendirilmeli. Unutulmamalı ki ağaç yaş ike eğilir. Henüz küçük yaşlarda aşılanan ağaç sevgisi, insanlar büyüdüğünde de devam edecek ve her insan ağacın öneminin farkında olarak onu koruyacaktır.

-SON-



Ağaçların önemi ile ilgili kompozisyon örneklerimizi dileriz ki beğenmişsinizdir. Evet, arkadaşlar, ağaçlar gerçekten çok önemli bizler için. Lütfen sizler de onları her zaman sevin ve koruyun. Ormanlarımızı, ağaçlarımızı yok etmek isteyen, onlara zarar verenleri uyarın. Unutmayın ki hepimiz; çocuklarımıza, torunlarımıza, kısacası gelecek nesillere yemyeşil bir dünya bırakmak zorundayız. Sizler de ağaç sevgisi hakkında yazılar yazarak bize gönderebilir, bu sayfada yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 27
  1. Çok güzel olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. türkçe ödevi için son çare -,-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende onun icin baktım siteye

      Sil
    2. Yorumdan haklılık fışkırıyo resmen

      Sil
  3. En son aradığım site buydu ve bişey bulamadım aklına geleni yazmışsınız ben internetten aramadan yapsam daha güzel yaparmışım vallahide

    YanıtlaSil
  4. ama yine de güzel

    YanıtlaSil
  5. Tskler çok başarılı

    YanıtlaSil
  6. 🥰🥰🥰🤩😍😍 çok güzel tenis

    YanıtlaSil
  7. Güzel olmuş tşk

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş gerçekten çok işime yaradı ben de gecenin bu saatinde ödevi nasıl yapacağımı düşünüyordum

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş. Teşekkür ederim. Sizden bir ricam olacaktı. Lütfen bir daha ki kompozisyonunuzda kitap konulu kompozisyon yazar mısınız. Yazarsanız çok sevinirim. Tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Yanıtlar
    1. Malmıdır nedir ya doktora götürelim piçi

      Sil
    2. Kafanı skim ya mal aq

      Sil
  11. Süüüüüüüüüüuüuüüuuüüü

    YanıtlaSil
  12. İŞİME YARADI TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten çok yararlı bir site ödevimi yaparken burdan bakarak yaptım

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ağaç Sevgisi ve Ağaçların Önemi ile İlgili Kompozisyon
Ağaç Sevgisi ve Ağaçların Önemi ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNuDnrv96wOhpYJPfsTZPwHZK33iL_anXO3kkZhLDPlrBSwg1mQ4MazHIzXiZvHU4WF5ELeq54sacOXl8iSSlQgjNLTvaUMk6EzMi6JIhYQaDAiSZ13nmnT0ZvRchR-bYN3jAyliavehaw/s320/agac-sevgisi-kompozisyon.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNuDnrv96wOhpYJPfsTZPwHZK33iL_anXO3kkZhLDPlrBSwg1mQ4MazHIzXiZvHU4WF5ELeq54sacOXl8iSSlQgjNLTvaUMk6EzMi6JIhYQaDAiSZ13nmnT0ZvRchR-bYN3jAyliavehaw/s72-c/agac-sevgisi-kompozisyon.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2019/10/agac-sevgisi-ve-agaclarn-onemi-ile.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2019/10/agac-sevgisi-ve-agaclarn-onemi-ile.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content