Abi Sevgisi ve Abinin Önemi ile İlgili Kompozisyon

Sevgili okurlar, bir abiye (ağabey) sahip olmayanlar bunun eksikliğini ne derecede hissediyorlar bilemiyorum; fakat abisi olanlar, sanırım n...

Sevgili okurlar, bir abiye (ağabey) sahip olmayanlar bunun eksikliğini ne derecede hissediyorlar bilemiyorum; fakat abisi olanlar, sanırım ne kadar şanslı olduklarının farkındadırlar. Madem sahibi olmakla övündüğümüz abilerimiz var, o zaman onların önemini anlatan bir kompozisyon yazalım istedik. Abi sevgisi ile ilgili yazdığımız kompozisyonun bir başlığı mevcut. aynı zamanda kompozisyonu yazarken giriş, gelişme ve sonuç bölümlerini oluşturmayı da ihmal etmedik. İyi okumalar...
abi sevgisi hakkında yazı
Abi Sevgisi


EN BÜYÜK SIĞINAĞIMIZ

   Abilerimiz, bize bir baba şefkati ile yaklaşan, kimi zaman yaptığımız bir yanlış yüzünden azarlasa da her zaman bizim iyiliğimiz isteyen nadide insanlardır. Abi, bir bakıma babadır her ihtiyacımızda yanımızda olan. En kötü anlarımızda sığınacağımız bir limandır.

   Abilerin önemi, ancak onlara sahip olmakla anlaşılır. Abisi olan kişi kendisini daha çok güvende hisseder;çünkü çocukluktan beri herhangi bir tehlike karşısında kendisine başvurulan, yardım istenen ilk kişi abidir. Abilerimiz, bizler için her türlü belayı, tehlikeyi göze alacak, cesur ve kahraman kişilerdir. Herhangi bir hataya düştüğümüzde bizi ilk uyaran, kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan yine onlardır.

   Varlığı, bizler için bu kadar önemli olan abilerimize hiçbir zaman saygıda kusur etmemeli, onların tecrübelerinden her zaman faydalanmalıyız.. Unutmamalıyız ki bir abi kardeşi için her zaman en güzelini istemektedir.

-SON-



GÜÇ KAYNAĞIM:ABİM

   Bir abim olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum. Onun olmadığı bir hayat düşünemiyorum bile. Abim, kendimi bildim bileli bana güven ve güç veren en verimli kaynağım, yol göstericim oldu. Onun sayesinde hayatıma emin adımlarla devam etmeyi başarabildim. Onun varlığı bile mutlu olmam için yetti. Onunla geçirdiğim her saniye benim için büyük bir kazanç oldu.

   Evet, yeri geldi bağırıp çağırdı, yeri geldi cezalandırdı. Ona sinirlendiğim anlar oldu; ama her zaman farkındaydım ki o her şeyi benim için yaptı. Bu yüzden ona karşı asla kin gütmedim. Davranışlarımı düzelterek onun istediği gibi bir kardeş olmak için çabaladım. Herhangi bir konuda kararsız kaldığım zamanlarda danıştığım ilk kişi abimdir. Onun fikirleri benim için çok önemlidir. Bilirim ki o benim için en iyisini düşünecek ve yapacağım herhangi bir işte de desteğini benden hiç esirgemeyecek.

   Bazen arkadaşlarım, abilerinden yana şikayette, sitemde bulunuyorlar. Abileri her şeye kızıyormuş, her şeylerine karışıyormuş. Sebebini sorduğumda ise, aslında abilerinin haklı olduklarını, bunu onların iyiliği için istediklerini anlıyorum. Yaş itibarıyla abilerimiz bizden daha fazla deneyim sahibidir. Bu hayat koşturmacasında onlar bizlerden daha fazla şey görmüş, daha fazla şey yaşamıştır.

   Durum böyleyken onların söylediği her söz, verdiği her öğüt bizim için altın değerinde olmalı. Bir abi, yeri gelir baba olur; yeri gelir arkadaş, dost olur. Ama bizim için her zaman en iyisi olur. Bu yüzden abilerimizin önemi büyüktür. İçimizdeki abi sevgisini her zaman diri tutmalı, bizler de onlar için güzel şeyler yapmalıyız.

-SON-


Değerli okurlarımız, sizler için abi sevgisi hakkında kısa ve uzun iki kompozisyon örneği vermeye çalıştık. Sitemizde her türlü konu ile ilgili güzel kompozisyon örnekleri bulabilir, sizler de bu kompozisyonları örnek alarak kaleminizi daha güçlü hale getirebilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Abi Sevgisi ve Abinin Önemi ile İlgili Kompozisyon
Abi Sevgisi ve Abinin Önemi ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1UyEfbZxu7uBvJbDHvrVneFybtzv9A2v4nVBNwybA8cckryLeOT-NpHsQlvfQ-mikhn1mPi9ugqpye6yXtv3l1ss8VvpUVJAIvW5mvwS5TtvkeLkpDOmIefdFdtscNCkD1A6HRhbtXU2y/s320/abi-sevgisi-konulu-kompozisyon.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1UyEfbZxu7uBvJbDHvrVneFybtzv9A2v4nVBNwybA8cckryLeOT-NpHsQlvfQ-mikhn1mPi9ugqpye6yXtv3l1ss8VvpUVJAIvW5mvwS5TtvkeLkpDOmIefdFdtscNCkD1A6HRhbtXU2y/s72-c/abi-sevgisi-konulu-kompozisyon.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2019/10/abi-sevgisi-ve-abinin-onemi-ile-ilgili.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2019/10/abi-sevgisi-ve-abinin-onemi-ile-ilgili.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content