Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Ermeni Dili ve Kültürü bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız ...

Ermeni Dili ve Kültürü bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Ermeni Dili ve Kültürü bölümü var. Aşağıda sırasıyla Ermeni Dili ve Kültürü bölümü nedir, puan türü nedir, Ermeni Dili ve Kültürü bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Ermeni Dili ve Kültürü bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kendine has alfabesiyle Ermeni dili, son derece zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Ermeni dili, Doğu Ermenicesi ve Batı Ermenicesi olmak üzere ikiye ayrılır. Hint-Avrupa dil ailesine mensup bağımsız bir alt grup dili olan Ermenice, Ermenistan Cumhuriyeti’nin resmi dilidir. Başta Türkiye olmak üzere, Ortadoğu, Kafkaslar ve birçok Avrupa ülkesinde konuşulan Ermenicenin günümüzde yaklaşık 6 milyon kişi tarafından kullanıldığı tahmin edilmektedir.

Ermenilerin tarihte birçok medeniyetle ortak bir mirasa sahip olmalarının yanı sıra oluşturdukları edebi ve kültürel değerlerle de Türkiye, İran, Yunanistan, Rusya vb. gibi ülkeler bakımından da kültürel mozaiklerinin önemli bir kısmını teşkil etmektedirler. Bu özelliğiyle Ermenice doğu dilleri arasında önemli bir yere sahiptir.  Ermeni ve Türk toplumlarının eski çağlardan beri ilişki içinde olmaları sebebiyle de Ermenice, Türkiye tarihi ve kültürünün anlaşılması için de son derece önemli bir dildir.

Son dönemlerde ayrıca  gerek Türkiye’nin tarih araştırmaları gerekse bu konuda yetişmiş uzman akademisyenlerin sayısının azlığı nedeniyle, Ermeni dili, kültürü ve edebiyatı konusunda yetkin araştırmacılara duyulan ihtiyaç giderek artmış bulunmaktadır. Bu nedenle son yıllarda Ermeni dili ve edebiyatı eğitimi almış öğrencilerin yetişmesi ve uzman ihtiyacının giderilmesi konusunda bu tarz bölümlere büyük görev düştüğünü söylemek mümkündür.

 

Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü Nedir?

Ermeni Dili ve Kültürü bölümü; Ermeni dili ve kültürünü inceleyip bilimsel araştırmalar yapacak, bu kültürü tanıtacak, çeşitli eserleri tercüme edebilecek meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Ermeni Dili ve Kültürü için girilmesi gereken sınavlar TYT ve YDT sınavlarıdır. Ermeni Dili ve Kültürü, DİL (Yabancı Dil) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Ermeni Dili ve Kültürü baraj puanı da 180 puandır.

 

Ermeni Dili ve Kültürü nedir
Ermeni Dili ve Kültürü

Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Ermeni Dili ve Kültürü mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Ermeni Dili ve Kültürü mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Arşivler

2- Çeviri büroları

3- Dışişleri Bakanlığı

4- Elçilikler

5- Emniyet Genel Müdürlüğü

6- Kültür ve Turizm Bakanlığı

7- Kütüphaneler

8- Medya kuruluşları

9- Oteller

10- Turizm acenteleri

11- Türk Silahlı Kuvvetleri

12- Türk Tarih Kurumu

13- Üniversiteler

14- Yayınevleri

15- Yazma Eserler Kurumu

 

Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları, özel sektörlerde istihdam edilebilecekleri gibi üniversiteler ve kamu kurumlarında çalışabilmektedirler. Bunların yanı sıra çeşitli resmi ve özel arşivlerde de görev almaları mümkündür.

Mezunların istihdam edilmesi amaçlanan özel ve kamu kurumları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Yazma Eserler Kurumu, Kütüphaneler, Üniversiteler, STK’ler sayılabilir.

 

Ermeni Dili ve Kültürü Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Ermeni Dili ve Kültürü mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Ermeni Dili ve Kültürü mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Otellerde satış, pazarlama, misafir ilişkileri gibi çeşitli departmanlarda çalışabiliyor.

2- Şirketlerde dış ticaret uzmanı ya da çevirmen olarak görev alabiliyor.

3- Tercüme ofislerinde tercümanlık yapabiliyor ve kendi tercüme ofisini de açabiliyor.

4- Turizm acentelerinde rehber ya da çevirmen olabiliyor.

5- Yayınevlerinde editör, redaktör, çevirmen ve yazı işleri müdürü olarak çalışabiliyor.

 

Ermeni dili Türkiye gibi birçok Avrupa ülkesinde de konuşuluyor. Dolayısıyla Ermeni Dili ve Edebiyatı mezunlarının Ermenice konuşulan ülkelerde de çalışma imkânı bulunuyor. Ermeni dili haricinde başta İngilizce olmak üzere diğer yabancı dillerde de kendilerini geliştirirlerse yurt dışında kariyer fırsatı bulmaları daha kolay olacaktır. 

 

Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Ermeni Dili ve Kültürü maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Ermeni Dili ve Kültürü maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Ermeni Dili ve Kültürü Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Ermeni Dili ve Kültürü bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Ermeni Dili ve Kültürü bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Ermeni Dili ve Kültürü dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü Dersleri Nelerdir?

Dersler;

1. sınıfta ağırlıklı olarak gramer, sözlü anlatım, okuma anlama, fonetik gibi Ermeni dilini öğretmeye yönelik derslerdir. Dil öğretimine yönelik bu derslerin yanı sıra,

2. sınıfta Ermeni Kültürü verilmektedir. İlk iki yılda edinilmiş olan dil becerisini desteklemek ve geliştirmek için

3. sınıfta kompozisyon, sözlü anlatım, çeviri, üslup bilimi gibi dersler ve bunlara ek olarak, Ermeni yazın dilini anlamaya yönelik Ermeni edebiyatı ve Ermeni şiiri gibi dersler verilmektedir.

4. sınıfta ise metin incelemesi, Ermeni romanı, Ermeni dili ve kültürü adlı dersler ile öğrencilerin hem öğrendikleri Ermeniceyi geliştirmeleri, hem de Ermeni edebiyatı ve kültürünü daha iyi anlamaları sağlanmaktadır. Öğrenciler, eğitimlerini başarı ile  tamamladıkları takdirde  lisans diploması almaya hak kazanırlar. Mezunlar Filolog unvanı alırlar.

 

Ermeni Dili ve Kültürü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Ermeni Dili ve Kültürü KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Ermeni Dili ve Kültürü bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Ermeni Dili ve Kültürü Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Ermeni Dili ve Kültürü tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Ermeni kültürüne ilgi duymalı.

2- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

3- Güçlü bir hafızaya sahip olmalı.

4- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

5- Yabancı dil öğrenmeye istekli olmalı.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Ekip çalışmasını sevmeli.

 

Ermeni Dili ve Kültürü Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Ermeni Dili ve Kültürü yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Ermeni Dili ve Kültürü nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Ermeni Dili ve Kültürü iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Ermeni Dili ve Kültürü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVAYVk8d8TupyPXvnKzHI1yig7yVnHxQipS6UhQvZai8_Sz0ueGQGgrqv_Mj_gaGe4uKkr2hAnFWQQc7ltvAk6aDv3UK093lwajf_tEiU9xQ_3annfL1CIfqdaZsnrHswUEWIuqPi9smdo/s16000/ermeni-dili-ve-kulturu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVAYVk8d8TupyPXvnKzHI1yig7yVnHxQipS6UhQvZai8_Sz0ueGQGgrqv_Mj_gaGe4uKkr2hAnFWQQc7ltvAk6aDv3UK093lwajf_tEiU9xQ_3annfL1CIfqdaZsnrHswUEWIuqPi9smdo/s72-c/ermeni-dili-ve-kulturu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/11/ermeni-dili-ve-kulturu-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/11/ermeni-dili-ve-kulturu-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content