Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımı...

Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümü nedir, puan türü nedir, Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümü, 2007-2008 akademik yılında Trakya Üniversitesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde eğitim vermeye başlamıştır. Bu tarihinden günümüze bölüm, Türkiye’de akademik anlamda Boşnakça öğretimini üstlenmiş tek bölümdür. Bölüm, 1. ve 2. sınıflarda daha çok Boşnakçanın bir yabancı dil olarak öğretimine yoğunlaşırken, 3. ve 4. sınıflarda ise çeviri, tarih, edebiyat ve kültürel ögeler üzerine yoğunlaşmaktadır. Bu bağlamda Boşnakçanın dil bilgisi, sözdizimi, sözcük varlığı, komşu Slav dilleriyle olan ilişkileri gibi birçok farklı konunun yanı sıra, dinleme, konuşma, okuma ve yazma gibi dil becerileri de öğrencilere kazandırılmaktadır.

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümü; Bosna-Hersek’in dili, edebiyatı, tarihi ve kültürü hakkında detaylı bilgi sahibi olan, edinmiş olduğu bu birikim ile içinde bulunduğu toplumun kültürel ögelerini harmanlayabilen, Bosna-Hersek’i ve Boşnakların yaşadığı Eski Yugoslavya'nın diğer bölgelerini tanıyan ve bu bölgeler hakkında akademik anlamda çalışmalar yürütebilecek, Boşnakçaya hakim filologlar ve genç akademisyenler yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Boşnak Dili ve Edebiyatı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve YDT sınavlarıdır. Boşnak Dili ve Edebiyatı, DİL (Yabancı Dil) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Boşnak Dili ve Edebiyatı baraj puanı da 180 puandır.

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı nedir
Boşnak Dili ve Edebiyatı

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Boşnak Dili ve Edebiyatı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Boşnak Dili ve Edebiyatı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Dış işleri bakanlığı ve bağlı kuruluşlar

2- Diyanet bakanlığı

3- İç işleri bakanlığı

4- Kültür ve turizm bakanlığı

5- TRT ve özel haber ajansları

6- Turizm şirketleri

7- Uluslararası ticaret firmaları

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı mezunları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışabileceği gibi turizm şirketlerinde, yayınevlerinde, televizyon kanallarında ve eğitim kurumlarında çalışma fırsatları bulabilirler.

Tüm bu iş imkanlarından devlet kurum ve kuruluşlarında yer alabilmek için mezunların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den elde edeceği puan belirleyici olur.

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Boşnak Dili ve Edebiyatı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Boşnak Dili ve Edebiyatı mezunlarının görevleri şunlardır:

Mezunlar, Boşnak Dili ve bu dilde yazılmış eserler, Bosna Hersek kültürü üzerine çalışmalar gerçekleştirerek araştırmaları sonucu elde etmiş olduğu verileri ve hakimi olduğu dil bilgisini ilgili kitlelere aktarmak üzerine çalışır.

Boşnak dili ve edebiyatı bölümünden mezun olan öğrenciler, özel kurumlarda iş imkanına sahip oldukları gibi KPSS koşullarını yerine getirmek şartı ile kamu kuruluşlarında iş imkanı elde eder. Bölüm mezunları aşağıda sıraladığımız alanlarda çalışmaktadır.

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Boşnak Dili ve Edebiyatı çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Boşnak Dili ve Edebiyatı okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Boşnak Dili ve Edebiyatı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Boşnak Dili ve Edebiyatı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Boşnak Dili ve Edebiyatı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Balkan Coğrafyası
  3. Balkan Dillerine Giriş
  4. Balkan Tarihi
  5. Balkanlarda Osmanlı Kültürü ve Edebiyatı
  6. Bilgisayar Teknolojileri
  7. Bosna-Hersek Tarihi
  8. Boşnak Dili Tarihi
  9. Boşnak Halk Bilimi
  10. Boşnak Kaynaklarında Türkler
  11. Boşnak Tiyatrosu
  12. Boşnakça Ardıl Çeviri
  13. Boşnakça Dilbilgisi: Ses Bilgisi/Şekil Bilgisi/Kelime Bilgisi/Cümle Bilgisi
  14. Boşnakça Dinleme Becerileri
  15. Boşnakça Konuşma Becerileri
  16. Boşnak Mitolojisi
  17. Boşnak Edebiyat Tarihi
  18. Boşnakça Okuma Becerileri
  19. Boşnakça Simültane Çeviri
  20. Boşnakça Yazma Becerileri
  21. Çağdaş Boşnak Edebiyatı
  22. Çeviri Amaçlı Boşnakça
  23. Cumhuriyet Dönemi Türk-Yugoslav İlişkileri
  24. Edebi Akımlar ve Türleri
  25. Edebi Metin Analizi
  26. Edebi Metin Çevirisi
  27. İngilizce
  28. Karşılaştırmalı Balkan Çalışmaları
  29. Türk Dili
  30. Türk Kültüründe Boşnaklar
  31. Türkçe-Boşnakça Güncel Çeviri

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Boşnak Dili ve Edebiyatı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Boşnak Dili ve Edebiyatı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Araştırma ve öğrenme merakı yüksek olmalı.

2- Boşnak kültürü ve diline ilgi duymalı.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Edebiyata ilgi duymalı.

5- Ekip çalışmasını sevmeli.

6- Güçlü bir hafızaya sahip olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Yabancı dil öğrenmeye hevesli olmalı.

 

Boşnak Dili ve Edebiyatı Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Boşnak Dili ve Edebiyatı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Boşnak Dili ve Edebiyatı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Boşnak Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVlr_ZFXnATbF2myjZJ3CbKtSmMCF55FYLgcUIQX4ZWPug2Yjfuzo7pKEIuVOcouSzQFehdR4AI3PSV1uwP1zQcexraLwnFfOkmM_phhCN0IZ8ehOMvEvrDpLWyTIgfDtegRXgUvCKGnOQ/s16000/bosnak-dili-ve-edebiyati.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVlr_ZFXnATbF2myjZJ3CbKtSmMCF55FYLgcUIQX4ZWPug2Yjfuzo7pKEIuVOcouSzQFehdR4AI3PSV1uwP1zQcexraLwnFfOkmM_phhCN0IZ8ehOMvEvrDpLWyTIgfDtegRXgUvCKGnOQ/s72-c/bosnak-dili-ve-edebiyati.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/11/bosnak-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/11/bosnak-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content