Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanı...

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümü nedir, puan türü nedir, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Son çeyrek asırda uzay alanındaki gelişmeler ülkelerin gelişmişlik düzeyini, toplumun refahını, gelecekten beklentilerini ciddi ölçüde şekillendirmeye başlamıştır. Haberleşme, afet yönetimi, güvenlik, tarım, madencilik, şehir planlama ve daha pek çok alanda uzay bilimleri ve teknolojilerinin aktif olarak artan oranda kullanılmaya başlanılmıştır. İşte Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümü de bu amaçla eğitim vermeye başlamıştır.

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Nedir?

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümü; uzay ve havacılık alanında kullanılan her türlü araç-gereç, cihaz ve makinelerin tasarımında, üretiminde ve geliştirilmesinde rol alabilecek meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Uzay Bilimleri ve Teknolojileri için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri baraj puanı da 180 puandır.

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri nedir
Uzay Bilimleri ve Teknolojileri

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Gözlemevleri
2- Tübitak
3- Aselsan
4- Roketsan
5- Havelsan
6- Uluslararası uzay çalışmaları yürüten kurumlar
7- Bilişim sektörü
8- Uzaktan algılama alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlar

 

Eğitim sonrası 'Uzay Bilimleri ve Uzay Teknolojileri Bilimcisi' unvanını alacak mezunlar edindikleri mesleki bilgi ve tecrübeleriyle; hem ulusal, hem de uluslar arası uzay çalışmalarında görev alabilecekler, ayrıca uygulama ve Ar-Ge çalışmalarına katkıda bulunabileceklerdir. 2002 yılında TÜBİTAK tarafından kurulmuş ve yaklaşık 300 araştırmacının istihdam edildiği Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü de gene mezunlar için potansiyel bir iş merkezidir. 

Ulusal üniversitelerde faaliyet göstermekte olan Astronomi ve Uzay Bilimler programlarından mezuniyet sonrası sahip oldukları yetkinlikler çerçevesinde öğretim üyesi ve/veya görevlisi ve/veya araştırmacı statüsünde alana yünelik eğitim faaliyetlerine destek amaçlı görev alabileceklerdir. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümünden mezun olan bir öğrenci edindikleri bilgi ve tecrübeleriyle; hem ulusal (Gözlemevleri, TÜBİTAK-UZAY, TÜBİTAK- MAM, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN gibi) hem de uluslararası uzay çalışmaları yürüten kurumlarda başarı ile görev alabilecekleri gibi bilişim sektörü ve uzaktan algılama alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlarda çalışabileceklerdir.

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Uzay Bilimleri ve Teknolojileri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Uzay Bilimleri ve Teknolojileri mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Bilimin gelişmesine uluslararası ve ulusal ölçekte katkı sağlar.

2- Geleceğe yönelik çalışmalarda yeni neslin yeni teknolojilerle uzay çalışmalarında görev alması için bilgi ve birikimini kullanır.

3- Ülkemizde Uzay bilimleri ve teknolojileri ile biyoteknoloji alanında yeni bölümleri ve teknoloji merkezlerinin açılmasında liderlik görevi üstlenir.

4- Ülkemizin uzay araştırmaları çalışmalarında aktif rol alır.

5- Uzay bilimleri uzmanı bilgi ve birikimini lisans ve lisansüstü eğitim verilmesi amacıyla da verimliliğini paylaşır.

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Uzay Bilimleri ve Teknolojileri maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Uzay Bilimleri ve Teknolojileri maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Analitik Geometri
  2. Astrofizik
  3. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  4. Bilgisayar Destekli Tasarım
  5. Bilgisayar Programlama
  6. Bilgisayar Teknolojileri
  7. Coğrafi Bilgi Sistemlerine Giriş
  8. Diferansiyel Denklemler
  9. Fizik 
  10. Foton Algılayıcıları 
  11. Genel Kimya
  12. Genel Matematik
  13. Güneş ve Güneş Sistemi
  14. Hava Fotografları ve Görsel Yorumlama
  15. İngilizce
  16. Kamera ve Teleskoplar
  17. Dijital Görüntü İşleme Teknikleri
  18. Küresel Astronomi
  19. Optik Tasarım ve Kaplamalar
  20. Sayısal Fotogrametri
  21. Temel Elektronik
  22. Temel Elektronik Laboratuvarı
  23. Termodinamik
  24. Türk Dili
  25. Uzay Bilimleri ve Teknolojilerine Giriş
  26. Yıldız İç Yapısı ve Evrimi
  27. Yörünge Mekaniği

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Fizik, kimya, matematik, biyoloji gibi temel bilim alanlarında yeterli bilgiye sahip olmalı ve bu alanları uzay koşullarında uygulayabilmeli.
4- Uzay koşullarını bilmeli ve farklı gök cisimlerini özellikleriyle tanımalı.
5- Yoğun ve hareketli çalışma temposuna uyum sağlayabilmeli.
6- Sorumluluk duygusu yüksek olmalı.
7- Hafızası güçlü olmalı.

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

 

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Uzay Bilimleri ve Teknolojileri nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Uzay Bilimleri ve Teknolojileri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1HIBgkg71xqzKZ5L-ago36c2bRo6Q4A47OzqBZ_9AZoPnO0tLmMwFAMqeP9v_ZicUgcA64N-RRMsz0PgKFICV4hQKI8edQEfY5BXJKXjNRH15omj0mbR2Mv4cdhzWlGQCOwhC5VEu1_oR/s16000/uzay-bilimleri-ve-teknolojileri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1HIBgkg71xqzKZ5L-ago36c2bRo6Q4A47OzqBZ_9AZoPnO0tLmMwFAMqeP9v_ZicUgcA64N-RRMsz0PgKFICV4hQKI8edQEfY5BXJKXjNRH15omj0mbR2Mv4cdhzWlGQCOwhC5VEu1_oR/s72-c/uzay-bilimleri-ve-teknolojileri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/uzay-bilimleri-ve-teknolojileri-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/uzay-bilimleri-ve-teknolojileri-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content